Home » Preview: Atomicrops

Preview: Atomicrops

Atomicrops is nu eindelijk in early access. In deze preview lees je of de game potentie heeft tussen alle andere roguelikes.

In Atomicrops merk je dat je de eigenaar bent van de laatste boerderij op aarde na de nucleaire apocalyps. Met iets meer dan een paar zaden, een droom en een semi-automatisch geweer is het aan jou om de wereld te ondersteunen. Je moet gewassen planten, water geven en bemesten totdat ze kunnen worden geoogst om na elke nacht in het plaatselijke dorp te worden verkocht. Als je overleeft, kun je teruggaan naar de sleep en een aantal verleidelijk krachtige upgrades kopen die je statistieken verbeteren. Deze krachtige upgrades zijn alleen beschikbaar door je zuurverdiende geld uit te geven, afhankelijk van hoeveel gewassen je de hele dag hebt geoogst. Overdag kan je rozen planten en oppakken die een metgezel werven. Net als in het echte leven eindigt het geven van een roos aan het huwelijk. Wanneer je gaat trouwen met iemand, gaat jouw partner met je mee vechten.

Als je het belang van het kweken en oogsten van je gewassen kent, wil je misschien dicht bij je in de buurt blijven en er constant voor zorgen. Als je dit echter doet, raakt je zaad snel op, waardoor het absoluut noodzakelijk is om verder te gaan dan de zachte, bewerkbare grond van jouw boerderij en de omliggende gebieden te verkennen.

Elk van deze gebieden wordt bevolkt door zijn eigen unieke monsters en kampementen waar je je een weg doorheen kunt doden. Dit zal je niet alleen belonen met meer zaden om meer gewassen te laten groeien, maar ook houwelen en boerderijdieren om je land en vaardigheden uit te breiden.

Landbouw is meer dan een goedkope gimmick in Atomicrops, het is de kern van de ervaring. Omdat je je gewassen moet planten en in de gaten moet houden, zelfs met de vertrouwde geredde boerderijdieren die je helpen, moet je de hele dag door regelmatig terugkomen van avontuur om ervoor te zorgen dat je oogst is geoptimaliseerd en overvloedig, zodat je score kan ook zijn. Dit geeft je een constante keuze terwijl je speelt en verkent. Ben je klaar met de volgende groep vijanden om te proberen een nieuwe upgrade te krijgen voor je snelheid van tilling of waterslang? Of ga je vroeg terug naar de boerderij en plant je je nieuwe zaden zodat de oogst klaar is voor het donker wordt en het donker wordt?

Wanneer de nacht valt, wordt een nieuwe kant van Atomicrops onthuld terwijl de monsters het offensief ingaan en je boerderij aanvallen, waardoor je wordt gedwongen terug te keren naar je gewassen om ze te verdedigen en stiekem te oogsten wanneer je de tijd hebt. Tijdens het spelen van de game boden de nachten een relatieve rust in vergelijking met de hoge intensiteit van de vijandige gebieden buiten de boerderij, omdat de vijanden die voor je komen weinig energie hebben en kwetsbaar zijn, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden uitgeschakeld.

Atomicrops toont al veel belofte, dus er is geen twijfel dat het de belofte heeft om tussen de grote roguelikes van onze dag te staan. De vraag blijft echter of het voldoende diepgang zal hebben om het de blijvende kracht te geven die de andere spellen hebben waardoor ze nog honderden uren worden gespeeld. Dat hoop ik zeker.

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: