Home » Preview: GTFO

Preview: GTFO

Na lang wachten is GTFO eindelijk in Early Access gegaan. In deze preview lees je wat het team tot nu toe van de game vind.

GTFO is een first person co-op horror shooter voor vier spelers met een zware nadruk op stealth en teamcoördinatie. Het is een spel waar ik al een tijdje naar uitkijk en nu het eindelijk in Early Access op Steam is gegaan, wilde ik graag samen met mijn collega’s de uitdaging aangaan.

In  GTFO speel je als een groep gevangenen die een ondergronds complex verkennen. Het lang verlaten complex wemelt van zombie-achtige monsters die je team binnen enkele seconden kunnen overweldigen en neerhalen. In de richting naar de uitgang van het complex zal je team door elke ruimte moeten gaan om missies te voltooien en hopelijk samen met je leven te ontsnappen.

GTFO is een bijzonder meedogenloos spel waarbij een verkeerde zet je team kan vernietigen en je dwingt om de missie vanaf het begin te beginnen. Hoewel dingen niet snel op de zelfde manier zullen gebeuren wanneer je het opnieuw zal spelen, geeft elke run je een beter begrip van het level en een arsenaal aan informatie om terug te gaan en te proberen te overleven. Je hebt een volledig team van vier nodig om echt een vechtkans in  GTFO te hebben en zelfs dan kun je maar beter een doorgewinterde gamer zijn, want deze game is niet weggelegd voor casuals.

Even voor de context: ik heb de game samen gespeeld met mijn collega’s en we zijn meestal wel in voor een uitdaging. We hebben verschillende raids voltooid in World of Warcraft en Destiny 2 en hebben honderden uren in survivalgames zoals Ark en Rust gestoken. We zijn niet professioneel qua niveau, maar we gaan ook uitdagende content niet uit de weg. Zelfs met onze ervaring vonden wij GTFO extreem moeilijk, wat de game leuk maakt natuurlijk.

GTFO is een spel over het besluipen van vijanden en het coördineren van goed getimede meppen op hun gezichten. Als iemand op enig moment zijn slag mist, te vroeg of te laat mept of je aanwezigheid kenbaar maakt bij een vijand, staat je een geweldig gevecht te wachten. Een volledig team kan een zwerm een ​​of twee keer overleven, maar naar mate de tijd vordert, raken je kogels en med kits op, waardoor je het level zeer waarschijnlijk opnieuw moet gaan spelen.

Vijanden worden agressief wanneer je je zaklamp op hen schijnt, harde geluiden maakt of in hun buurt beweegt. In een overvolle kamer is het niet ongewoon om een ​​vijand te besluipen door tussen drie of vijf andere vijanden te bewegen. Je teamgenoten tegelijkertijd meerdere monsters laten vermoorden kan zeker helpen, maar het zijn ook meer mensen die mogelijk een fout kunnen maken en de kamer in een chaotisch bloedbad veranderen.

Elk level heeft een doelstelling en, hoewel ze enigszins variëren, verken je in principe het level om een ​​item te vinden en vervolgens te ontsnappen. Je moet voorzichtig, langzaam en heel sneaky zijn om gezondheid en munitie te behouden voor de verplichte gevechten, zodat levels meer dan een uur kunnen duren om te voltooien. Wanneer je team voor het einde het loodje legt, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om het level opnieuw te starten.

Tussen elk level kan je team een ​​nieuwe uitrusting kiezen om te gebruiken. Je hebt twee wapens, een tool en een meleewapen om aan te passen. Wapenselectie komt vooral neer op speelstijl, terwijl tools bepalen hoe je je wilt verdedigen tegen de horde. Turrets, schuimwerpers en mijnen kunnen allemaal strategisch worden ingezet voordat een alarm afgaat en een massa vijanden naar je positie brengt.

Bij  GTFO staan communicatie en geduld centraal. Ik zou niet aanraden om dit spel met randoms te spelen en in feite is er zelfs geen matchmaking-systeem in het spel. Je moet met bekenden spelen om je keuzes en vervolgstappen te bespreken. Zelfs als je een groep gamevrienden hebt, moeten ze het type zijn dat falen niet erg vinden en vervolgens het level opnieuw willen proberen.

De game heeft een aantal frisse gameplayelementen. Ik ben gek op de computers die verspreid zijn over het complex waarmee je opdrachtprompts kunt gebruiken om de locatie van de items waar je op jaagt te beperken. Het is behoorlijk cool, vooral als je geen basiskennis hebt van de manier waarop commando’s werken, maar het geeft voldoening op een manier waardoor je je beloond voelt omdat je weet waar je heen moet gaan terwijl je anders doelloos rond zou dwalen.

Al met al heeft GTFO veel potentie om een goede game te worden. Het is een moeilijke, uitdagende en een leuke game. We zijn nog steeds heel veel aan het leren van de game, wat aangeeft dat er heel veel mogelijkheden zijn. Tot nu toe hebben we een fantastische tijd met de game en we zijn benieuwd wat ontwikkelaar 10 Chambers Collective nog meer in petto heeft voor GTFO.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.