PlayStation 5: alle games die aangekondigd zijn op het grote evenement van Sony

Sony heeft vandaag een hoop nieuwe games aangekondigd. Hier een overzicht van alle aankondigingen.

Sony onthulde vandaag zijn nieuwe console, de PlayStation 5, na maanden van relatieve stilte. Naast de console zelf, toonde het bedrijf ook een overvloed aan games die op de console kunnen worden gespeeld. Hier zijn alle games die vandaag zijn onthuld.

Natuurlijk moest Sony ons een beetje in de maling nemen door de show met Grand Theft Auto V te openen , wat onthulde dat het naar de PlayStation 5 zou komen. Ik ben er vrij zeker van dat dit een van de weinige games is die in drie opeenvolgende console-generaties wordt uitgebracht – niet dat dit het minder schokkend maakt om er een show mee te openen

De show werd aan beide kanten geprezen door games waarvan ik vermoedde dat ze grote tentpolen zouden zijn voor de console: namelijk een nieuwe Spider-Man- game genaamd Spider-Man: Miles Morales (met het titulaire personage dat Peter Parker in de hoofdrol neemt); en Horizon Forbidden West, het vervolg op Horizon Zero Dawn waarvan ik speculeerde dat het acht maanden geleden naar de PlayStation 5 zou komen. The Forbidden West-trailer geeft geen releasedatum. Het spel van Miles Morales daarentegen is beschikbaar in Holiday 2020, rond dezelfde tijd dat de console wordt uitgebracht.

Sony heeft ook een van zijn oudste franchises nieuw leven ingeblazen met Ratchet & Clank: Rift Apart . Het duo gaf ons de eerste gameplay in de show, vermoedelijk omdat de dimensie-hoppende werelden bedoeld waren om te pronken met de snelle laadtijden van de PlayStation 5, wat al meer dan een jaar een punt is in het pre-onthullende geklets. Afgezien van de schoonheid ervan, hebben de grenzen van de presentatie ons ervan weerhouden echt een kijkje te nemen in de 4K, 60-120 FPS-gameplay die we zogenaamd in het eindproduct zouden zien.

Daarnaast zagen we een paar verwachte toevoegingen, waaronder Gran Turismo 7 en NBA 2K21, die er allebei prachtig uitzien. We zagen ook gameplaybeelden van de eerder aangekondigde PlayStation 5-game Godfall, die iets meer op Darksiders lijkt dan ik had verwacht. Een andere titel die na een lange periode van stilte verschijnt, is Oddworld: Soulstorm , een nieuw deel in een andere stoere PlayStation-franchise.

In sommige van deze onthullingen hing een duidelijke eigenzinnigheid. We kregen bijvoorbeeld een bizarre titel genaamd Bugsnax , die lijkt te gaan over een eiland dat wordt bewoond door insecten die zijn versmolten met voedsel. Sackboy: A Big Adventure en Astro’s Playroom lijken wat Mario-achtige platformgoedheid te bieden. En een grote onthulling was Destruction AllStars, die alleen kan worden omschreven als Twisted Metal meets Fortnite.

Nog een paar nieuwe games, namelijk een nieuwe IP Returnal en Arkane Studio’s Deathloop. We hebben geen gameplay gekregen voor de eerste, maar de laatste lijkt op elke trope over Arkane-games die je maar kunt bedenken. En ik denk dat ik nalatig zou zijn als ik de remake van Demon’s Souls niet zou noemen die uitkomt, wat, hoewel niet bepaald een nieuw verhaal, op zijn minst iets is dat alles behalve de hardcore FromSoftware-fans niet hebben gespeeld.

Ondanks de pretenties van de PlayStation 5 voor fotorealisme, hebben veel van de games een meer cartoonachtige kunststijl, waaronder Annapurna’s Solar Ash en Kena: Bridge of Spirits, die beide meer op animatiefilms dan op games lijken. Ditto Goodbye Volcano High, een visuele roman over dinosauriërs op de middelbare school.

Er werden ook enkele horrorspellen vertoond, waaronder Ghostwire: Tokyo, dat oorspronkelijk werd onthuld op de E3 van vorig jaar. Het is sindsdien volledig derde persoon geworden en ziet eruit als een meer actiegericht Fatal Frame. We zagen ook de grote onthulling van Resident Evil 8, Village genaamd, en het ziet er duidelijk Silent Hill-achtig uit met al die mist.

Verschillende games werden snel achter elkaar geplaagd, maar er werd weinig informatie over gegeven. Project Athia, Stray, JETT: The Far Shore, Pragmata en Little Devil Inside kwamen en gingen allemaal zonder veel informatie, maar hopelijk zullen we meer van allemaal kunnen zien naarmate de releasedatum dichterbij komt.

Naar welke game kijk jij het meest uit? Laat het ons weten in de comments.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: