Home » De grootste aankondigingen van de Nintendo Direct

De grootste aankondigingen van de Nintendo Direct

Nintendo heeft meerdere remasters, ports en nieuwe delen van bestaande franchises aangekondigd.

Voor het eerst in meer dan een jaar organiseerde Nintendo een volwaardige Direct-presentatie. De nieuwste presentatie was voornamelijk gericht op games die gepland waren om de hybride gameconsole van Nintendo, de Switch, ergens in de eerste helft van 2021 te raken, hoewel er een paar aankondigingen waren voor games die later zullen verschijnen.

Het bijna een uur durende evenement omvatte een hele reeks titels die gepland waren om de Switch te raken voordat het jaar half voorbij is, inclusief poorten voor indiegames zoals Fall Guys en Outer Wilds en nieuwe delen in franchises zoals No More Heroes en Splatoon. Hier zijn de grootste nieuwsaankondigingen en trailers van de huidige Nintendo Direct.

Splatoon 3

Het derde deel in de Splatoon- franchise staat gepland voor 2022. Er is niet veel bekend over het spel, afgezien van een nieuwe woestijnlocatie, maar het lijkt erop dat het spel dezelfde verfschietactie bevat als eerdere inzendingen

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Nintendo heeft The Legend of Zelda: Skyward Sword HD aangekondigd, een heruitgave van de exclusieve Wii uit 2011. De game wordt gelanceerd samen met een nieuw paar Joy-Cons met Zelda-thema. Nintendo zei ook dat het later dit jaar meer informatie zou delen over het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Mario Golf: Super Rush

Mario Golf Super Rush is de eerste Mario Golf-titel voor de hybride console van Nintendo. De game bevat bewegingsbesturing, nieuwe modi en een verhaalcampagne.

Animal Crossing: New Horizons x Super Mario

Verschillende voorwerpen en meubels met Mario-thema kunnen vanaf 1 maart worden gekocht via de Nook Shop in Animal Crossing: New Horizons. Nintendo heeft ook bevestigd dat er op 25 februari een gratis update zal verschijnen.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Mediatonic’s goofy platformgame battle royale-titel Fall Guys: Ultimate Knockout krijgt een Nintendo Switch-poort. Er is geen releasedatum aangekondigd, maar de game mikt op een zomerlanceringsvenster.

Pyra en Mythra komen naar Super Smash Bros. Ultimate


Beide personages zullen vanaf maart speelbaar zijn, maar Nintendo belooft meer details te delen dichter bij de release. Het paar telt als één personage, waardoor ze allebei het vierde DLC-personage zijn dat beschikbaar is in de tweede Fighters Pass voor Smash Bros.Ultimate.

Uitbreidingspas Hyrule Warriors: Age of Calamity

De uitbreidingspas zal twee “golven” van inhoud bevatten, waarvan de eerste in juni wordt gelanceerd en de andere ergens in november. Het kost €20 en pre-orders zijn nu beschikbaar.

Outer Wilds


De actie-avonturenspelgame 2019 van Mobius Digital zal volgens Nintendo ergens deze zomer op de Switch verschijnen.

Famicom Detective Club

Twee old-school moord-mysteriespellen krijgen de remake-behandeling voor de Nintendo Switch en zullen in het Engels worden gelokaliseerd. De twee detectivespellen die oorspronkelijk eind jaren ’80 op het Famicom Disk System zijn uitgebracht, geven spelers opdracht om mysteries op te lossen. Beide games krijgen moderne graphics, gameplay en voice-acting, maar behouden dezelfde mysteries als in de originelen.

No More Heroes III

De derde titel in de No More Heroes Trilogy komt eind augustus exclusief op de Nintendo Switch uit.

Monster Hunter Rise

De nieuwste trailer voor Monster Hunter Rise richt zich op nieuwe verhaaldetails en de monsters die je in de game tegenkomt. Een Nintendo Switch met Monster Hunter- thema zal ook op dezelfde dag verschijnen als de console.

Stubbs the Zombie

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse is een third-person actiespel waarin spelers de controle over een zombie overnemen en hersens verslinden en grote schade aanrichten in een stad.

Neon White

Ben Esposito werkt aan een nieuw project. Neon White zal spelers opdragen demonen in de hemel te doden. Gebaseerd op de kunststijl en de eerste trailer, staat de nieuwe game ver af van het vorige werk van Esposito.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition

Plants vs.Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition, oorspronkelijk uitgebracht in 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC, is een third-person shooter en bevat alle personages en inhoud van eerdere versies van de game.

Project Triangle Strategy

De game heeft een vergelijkbaar design als Octopath Traveler. Er is nog niet veel bekend over de game, maar volgens Nintendo zal de game in 2022 uitkomen.

Star Wars: Hunters

Zynga, de studio die vooral bekend staat om het ontwikkelen van games als FarmVille en Words with Friends, maakt een nieuwe Star Wars-shooter. De game is gebaseerd op squadrons en speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Star Wars Episode VI en Episode VII.

Knockout City

Knockout City is het nieuwste project van Velan Studios, dezelfde ontwikkelaar die werkte aan de mixed-reality-racer Mario Kart Live: Home Circuit. De game komt op 21 mei uit op Switch en andere platforms.

World’s End Club

World End’s Club, van de makers van Danganropa en Zero Escape, wordt momenteel ontwikkeld door Too Kyo Games in samenwerking met Grounding Inc.

Hades krijgt een fysieke release


Een van de meest populaire games van 2020 wordt op 19 maart fysiek uitgebracht op de Nintendo Switch. Naast een cartridge bevat een fysieke kopie ook een boek met gamekunst en een downloadcode van de soundtrack.

Ninja Gaiden Collection

Het pakket bevat Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. Het wordt op 10 juni gelanceerd op de Nintendo Switch en het bevat alle downloadbare content die na de lancering eerder voor deze games is uitgebracht.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: