Review: SteelSeries Apex Pro

De SteelSeries Apex Pro is een premium gaming-toetsenbord boordevol aanpasbare functies.

De Steelseries Apex Pro zit boordevol nieuwe luxe technologie, zoals aanpasbare switches en OLED-schermen, terwijl die functies netjes zijn, mist het bord een aantal solide basisprincipes om het toetsenbord echt de moeite waard te maken. De bouwkwaliteit van de Apex Pro is geweldig, de toetsdoppen zijn van hoge kwaliteit en ik hou gewoon van het gebruikte polssteunmateriaal.

Dat gezegd hebbende, de aanpassing van de bediening kan handig zijn, de Omnipoint-switches zijn soepel en voelen geweldig aan en de Apex Pro is een van de weinige toetsenborden met een display. Als je het idee van de mooie functies van de Apex Pro echt leuk vindt, is het nog steeds een zeer competent gamingtoetsenbord met twee opties voor grootte.

De Steelseries Apex Pro heeft een vrij standaard ontwerp met een laag profiel aluminium behuizing en per toets RGB. Al met al een aantrekkelijk uitziend toetsenbord zonder duidelijke unieke eigenschappen in het ontwerp met minimale branding. De Apex Pro wordt geleverd in volledige grootte en TKL-opties, met een standaard onderste rij en één kleur/materiaalkeuze, helemaal zwart. Voor gaming raad ik aan om met het TKL-formaat te gaan om meer ruimte te geven voor je muis om te zwerven.

De behuizing en achterplaat in de Apex Pro zijn wat aan de dunnere kant, het toetsenbord heeft een gemiddeld gewicht met een matige hoeveelheid flexibiliteit wanneer het wordt gedraaid. Op de voorlip van de toetsenbordbehuizing staat een klein Steelseries-logo, maar als je naar de voorkant kijkt, kun je zien hoe dun de behuizing in het algemeen is.

In de meeste gevallen zal de magnetische polssteun het logo van de voorkant bedekken, terwijl de polssteun zijn eigen subtiele logo heeft. De polssteun is gemaakt van een zacht aanvoelend rubber dat ik persoonlijk niet mooi vind, zou veel liever een soort leer-materiaal zien, het zachte rubber lijkt een vingerafdrukmagneet te zijn en voor een klamme hand als de mijne is het veel te gripvast voor een polssteun.

Aan de onderkant vind je dat de rest een grote hoeveelheid rubberen voetjes heeft om stabiliteit toe te voegen. De onderkant van het toetsenbord heeft eigenlijk minder rubberen voetjes dan de polssteun. De opklapbare voetjes zijn gecoat met een enigszins gripvast rubbermateriaal, maar het is niet zo gripvast als de standaard rubberen voetjes. Dit is eigenlijk een probleem, wanneer het toetsenbord wordt ingedrukt, schuift het omhoog en kan het de voetjes dicht duwen. Het netto-effect van de zwakke voeten is een onstabiel toetsenbord bij gebruik met druk. De voeten zijn eentraps, dus je hebt de keuze tussen voeten omhoog of omlaag. Over het algemeen raad ik aan om het toetsenbord met de voeten naar beneden te gebruiken om de hoeveelheid flex die je pols ondergaat om te typen te verminderen.

Je vindt ook drie kabelgeleidingskanalen voor de dikke USB-kabel van de Apex Pro, de kabel zelf is niet-verwijderbaar en erg dik vanwege de USB type-A-doorvoer. De doorvoer zelf heeft een nette witte verlichting, voor het geval je vergeet waar je pass-through-poort is.

Rechtsboven op het toetsenbord vind je een selectiekader van het toetsenbord, een OLED-display met een mediavolumewiel en knop. Het ontwerp van de oled- en mediaknoppen is best smaakvol, het scrollwiel is gemaakt van metaal en heeft een mooi diagonaal gebogen patroon dat als textuur fungeert. De stappen van het volumewiel zijn duidelijk en de klik is voelbaar genoeg, het is geen wereldwisselaar, maar het is een zeer solide implementatie.

De knop fungeert als een afspeel-/pauzeknop en ook als een configuratieknop op het toetsenbord, lang indrukken opent een menu op het OLED-scherm waar u onder andere de helderheid van de achtergrondverlichting en de activeringsdiepte kunt selecteren.

Het OLED-scherm is alleen zwart-wit, je kunt je eigen aangepaste afbeelding instellen om weer te geven en/of compatibele games-weergavestatistieken of meldingen op het scherm zelf laten weergeven. Het concept van het hebben van meldingen op je toetsenbord was nooit echt logisch voor mij, je zult niet naar je toetsenbord willen kijken weg van je monitor om kritieke informatie in het spel te krijgen.

De switches zijn het belangrijkste deel van deze recensie, de Apex Pro beschikt over wat ze Omnipoint-switches noemen. De switches zelf zijn geweldig, ze zijn lineair en superglad, het gewicht om uit te komen is 45 gram, het is vergelijkbaar met een Cherry MX Red-switch, maar veel soepeler. Als je tijdens het typen of gamen routinematig naar beneden gaat, is het belangrijk op te merken dat de onderkant van deze Omnipoint-switches een beetje zachte weerstand heeft in vergelijking met de platte feedback van een rode switch. De Apex Pro heeft eigenlijk alleen instelbare Omnipoint-switches op het primaire cluster met 61 toetsen, alles voorbij de juiste bedieningstoets is eigenlijk Cherry MX Red. Als je een geval kunt bedenken waarin je het bedieningspunt van je switches routinematig gaat aanpassen, dan is de Apex iets voor jou.

De stabilisator voelt redelijk goed aan, niet veel rammelen of pingelen bij het hameren op de spatie of shift-toetsen, over het algemeen is de implementatie van de switch goed met minimaal gebabbel overal. Het algehele geluid van het bord is soepel en stil, een goede optie als je een stille mechanische wilt.

De Apex Pro maakt net als overige SteelSeries-apparaten gebruik van SteelSeries GG-software. De software is goed, je kunt verschillende aanpassingen maken met een intuïtieve gebruikersinterface, je kunt maximaal 5 profielen opslaan op de Apex Pro. Met Steelseries GG kun je een aantal vrij standaard toetsbindingen doen. Er is hier geen laagfunctionaliteit, u kunt elke toets opnieuw toewijzen aan een andere toets of een macro-opname.

Zoals eerder vermeld, kun je de bediening op het primaire cluster van toetsen instellen, ik vind het echt vreemd dat de bediening op een schaal van 1-10 is in plaats van echte afstandsmetingen te gebruiken om een ​​vergelijkingspunt te hebben, het bereik op de Omnipoint-switches is als laag als 0,4 mm tot 3,6 mm, ter vergelijking, het meest voorkomende bedieningspunt is 2 mm.

9.5
Super

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: