Home » Review: SteelSeries PrismCaps

Review: SteelSeries PrismCaps

De PrismCaps van SteelSeries geven de populaire keyboard een geweldig nieuwe uitstraling.

Er is een nieuwe trend in de mechanische toetsenbordwereld die bekend staat als pudding keycaps, die niet de niche veroveren, maar veel meer mainstream zijn dan ooit de community was. Pudding keycaps zijn keycaps met een semi-transparante basis voor de toets waardoor RBG-licht doorschijnt, waardoor je meer licht krijgt voor elke toets en een soort “pudding”-effect op de RBG-gloed van het toetsenbord.

SteelSeries heeft zich aangesloten bij de trend met de release van hun PrismCaps, een set pudding keycaps die universeel werken voor de meeste mechanische toetsenborden.

Na het openen van doos nam ik de meegeleverde toetsenbordcovertrekker en verwijderde ik alle toetsen van het toetsenbord behalve de macrotoetsen aan de zijkant, die niet zijn inbegrepen. Daarna installeerde ik elke toets door er zachtjes op te drukken, en voila, na ongeveer 20 minuten van zeer therapeutisch werk, had ik een gloednieuwe verflaag op mijn toetsenbord. Met therapie bedoel ik dat het heel ontspannend was. Verwijder voorzichtig één keycap tegelijk.

Je wilt het niet overhaasten, want je wilt de plastic stabilisatoren op de grote toetsen niet beschadigen. Je wilt ook niet dat de keycaps door de kamer wordt verspreid als je te hard trekt. Ontspan, pak elke keycap een voor een en bewaar ze veilig in een zakje of in de doos waarin de PrismCaps kwamen. Het eerste wat ik wil zeggen is dat ze erg mooi waren. Het contrast en de RGB-achtergrondverlichting zijn geweldig. Het pudding-effect is goed zichtbaar en verhoogt het RGB-toetsenbordniveau met minstens 50%, een willekeurig en onwetenschappelijk cijfer.

De standaardinstelling werkte niet voor mijn spatiebalk, alt, venster en rechtermuisknop. Het maakt niet uit! Het wordt geleverd met accessoires in verschillende maten die perfect passen! Als je je hier zorgen over maakt, moet je deze keycaps kopen bij een betrouwbare verkoper die retourneren toelaat, maar ik denk dat hun volledige vervangende set moet voldoen aan de behoeften van de meeste gamers met toetsenborden van standaardformaat.

Dat is alles. Wil je meer RGB uit je toetsenbord halen, dan moet je zeker voor deze optie kiezen. Ik hou echt van dit effect, de toetsen zien er figuurlijk uit als kleine puddingen die heel mooi glanzen. De vooraf ingestelde spatiebalk en zwart metalen voet van het toetsenbord contrasteren mooi met de witte toetsen. Ik hou echt van het unieke uiterlijk van het toetsenbord en de set. Voor €29,99, en waarschijnlijk zelfs minder als je bedenkt dat SteelSeries af en toe coupons biedt met 10% korting, en retailers houden van die kortingen, is dit een gemakkelijke aankoop voor een gemakkelijke upgrade als je een mechanisch toetsenbord hebt of een met mechanische switches. Ik denk dat deze keycaps overal zullen werken met een plastic kruisvormig onderdeel voor de schakelaar, maar je kunt de keycap zeker verwijderen en controleren voordat je koopt of contact opnemen met de klantenservice.

PBT (PBT staat voor Polybutylene Terephthalate – Polyester) is een zeer populaire keuze voor fabrikanten van keycaps vanwege hun duurzaamheid. PBT-keycaps worden vaak gebruikt voor gamingtoetsenborden, omdat ze bestand zijn tegen intensief gebruik en een relatief lange levensduur hebben. De SteelSeries PrismCaps is de nieuwste keycap van SteelSeries. Het is een variant van hun populaire pudding keycap, met een standaardkleur van pudding en een doorschijnende kleur, die beschikbaar is als vervanging of als een bundel. Het wordt door velen beschouwd als een van de meest comfortabele keycaps die er zijn, en het is over het algemeen een uitstekende keycap. Maar ook al is het een pudding keycap, de pudding is een vreemde keycap. In pudding zijn de basis en de steel één enkele kleur, maar de hoeken hebben een andere kleur.

8.5
Klasse

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.