Home » Open wereld Horizon Forbidden West ‘voelt levendiger en reëler dan ooit’

Open wereld Horizon Forbidden West ‘voelt levendiger en reëler dan ooit’

De wereld van Horizon Forbidden West moet levindiger en reëler aanvoelen dan ooit.

Dit is niet de eerste keer dat we een Horizon Forbidden West-blogpost lezen om te zien wat Guerrilla Games heeft uitgespookt. Aloy ziet er niet alleen dynamischer en realistischer uit in dit nieuwe hoofdstuk, ze zal ook een immense kaart verkennen met een groot aantal geavanceerde kwaliteiten. Volgens de leidende levende wereldontwerper Espen Sogn hoopt het ontwikkelteam dat spelers “een wereld zullen tegenkomen die levendiger en echter aanvoelt dan ooit”. En gezien de indrukwekkende stamboom van Guerrilla Games, zal dit waarschijnlijk het geval zijn.

In de laatste blogpost staat dat het ontwerpen van de sandbox van Horizon Forbidden West alles te maken had met het behouden van authenticiteit. Dit komt vooral tot uiting in de culturele normen van de stammen die Aloy ontmoet. Espen noemt twee stammen en plaatst hun gebruiken naast elkaar om de positie van de speler in de wereld als geheel te laten zien:

“De Oseram zijn een sociale en historisch patriarchale stam, dus hun animaties gaan meer over schouderstoten en high fives. De Utaru, aan de andere kant, zijn relaxt, dus ze zullen vaak bij elkaar zitten en een beetje gevoeliger zijn.”

Dit niveau van authenticiteit blijkt ook uit de aanpassingsopties. Aloy kan haar wapens upgraden (ze kan er nu zes dragen naast haar speer) op werkbanken. Wat nog belangrijker is, stelt senior designer Steven Lumpkin dat alle uitrustingsopties voor kleding de toegang van een stam tot bepaalde goederen weerspiegelen, terwijl ze ook bonussen en weerstanden bieden.

“Kleding weerspiegelt een unieke stijl, evenals de materialen waar een stam toegang toe heeft en weet te gebruiken”, zegt Lumpkin. “Jagers van de Nora hebben de neiging om de voorkeur te geven aan gevechten op afstand en sluipende jacht. Carja blinkt uit in het gebruik van vallen en struikeldraad. De onstuimige Oseram houdt ervan om van dichtbij en persoonlijk met een hamer te vechten. De Tenakth en Utaru hebben ook hun eigen voorkeuren – en de outfits die Aloy van elke cultuur kan krijgen, weerspiegelen en ondersteunen deze unieke benaderingen van vechten. ”

Alles in de gamewereld van Horizon Forbidden West heeft een verhalend doel. “Als je in het Verboden Westen bent, hopen we dat het verhaal in elk detail van de wereld wordt weerspiegeld”, herhaalt senior-schrijver Annie Kitain. “Aloy’s reis zal haar door een aantal werkelijk prachtige nederzettingen leiden, waardoor ze veel interessante personages kan ontmoeten, kan ruilen voor coole nieuwe uitrusting en zich kan voorbereiden op de uitdagingen die voor haar liggen.”

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: