Sony verleende patent voor officiële PS5-faceplates

Sony komt met officiële PS5-faceplates.

Toen de PlayStation 5 vorig jaar voor het eerst werd onthuld, was het console-ontwerp polariserend. Aan de ene kant van het spectrum waren PlayStation-fans enthousiast over de nieuwe, futuristische, strakke look. Daarentegen waren andere consumenten niet zo onder de indruk, namelijk wat betreft de witte frontjes. Nadat de next-gen console was gelanceerd, begonnen externe bedrijven verschillende gekleurde frontjes te produceren, waarbij zwart een van de meest populaire opties op de markt was. Sony heeft voor het grootste deel legaal een einde gemaakt aan die concurrenten. En nu heeft het entertainmentconglomeraat een eigen patent gekregen voor officiële PS5-faceplates.

Volgens GameSpot wordt het patent vermeld als een “Cover for Electronic Device” en wordt het geleverd in combinatie met een paar mock-up schetsen van de PlayStation 5. De tekst in de patentclaim vermeldt een “Skin-cover voor PS5-console” en “de decoratieve ontwerp voor een hoes voor een elektronisch apparaat.”

Dit komt natuurlijk niet meteen overeen met een toekomst waarin Sony-gelabelde frontplaten in uw lokale elektronische vestigingen zouden kunnen worden verkocht. Voor zover we weten, zal hier niets van komen. Maar het is leuk om je een nieuwe look voor de PlayStation 5 voor te stellen. Alleen de tijd zal leren wat dit patent betekent voor de esthetiek van de console.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: