Review: SteelSeries Arctis 7+

De beste draadloze Arctis-headset!

De SteelSeries Arctis 7+ heeft alles in huis voor elke gamer.

 

SteelSeries zet met de Arctis 7+ de ultieme versie van een welbekende headset neer. Denk maar aan een USB-C aansluiting, een batterij duur die zowaar de 30+ zou kunnen aantikken. De headset heeft ook een geüpdatete versie van de layout waarmee je hem makkelijk zou kunnen configureren.

Het is inmiddels al een jaar geleden sinds de release van de Arctis 7, de voorloper van de Arctis 7+. In een jaar tijd hebben ze een beest van een headset neergezet. Met diverse ongekende opties die regelmatig worden aangevuld met nieuwe opties. De Arctis 7+ is in een jaar tijd volledig vernieuwd in vergelijking met de Arctis 7. De Arctis Prime die ik vorig jaar heb mogen reviewen was ik niet zo te spreken over. Deze headset had diverse bugs die lastig verholpen konden worden.

Dit kwam meer en deels door de mini-jack aansluiting. De Arctis Prime was een mindere versie van Arctis-reeks. Met de Arctis 7+ is daar volkomen verandering in gekomen. De Arctis 7+ is een draadloze headset welk ik persoonlijk vele maler fijner vind als een bekabelde headset. Daarnaast heeft deze headset zoals eerder gezegd een USB-C aansluting. Deze USB-C aansluiting zie je steeds vaker verschijnen bij andere gadgets zoals smartphones. Dat betekend dat je deze headset via een USB-C aansluiting zou kunnen aansluiten op de recente smartphones.

Door deze USB-C aanfluiting laat je headset in minder dan 3 uur volkomen op. Hoewel wel moet toegeven dat ik het knap als je een batterij duur van 30 uur snel leeg krijgt. Deze headset neemt wel een prijskaartje mee van € 200,- de verwachting is dat deze binnenkort een stijging krijgt van maar liefst €20,-

Net zoals vele andere headsets van SteelSeries is deze draadloos. Ik zal in deze review regelmatig de vergelijking maken met de Arctis 9. Net zoals de Arctis 9. Is deze headset verbonden met een 2,4GHz-band. De Arctis 7+ heeft een draadloze UBS dongle deze dongle zorgt er voor dat je headset en PC een bluetooth-verbinding maken. Het zou zomaar goed kunnen zijn dat in de toekomst de Arctis 9 ook een upgrade krijgt in de vorm van een Arctis 9+.

Mocht je geen fan zijn van deze draadloze verbinding, dan kun je ook makkelijk je headset verbinden met een kabel. Hoewel als jij je headset een firmware upgrade geeft dat moet de USB dongle en de kabel beide aangesloten zijn op je headset.

De Arctis 7+ is simpel te connecten met de SteelSeries GG software welk je gratis kunt downloaden via de SteelSeries website. Deze soft ware heb je nodig om je headset te customizen en firmware updates te geven.

 

Deze headset komt in twee varianten, namelijk de Arctis 7+ en 7P+. De 7P+ is een variant die specifiek gemaakt is voor de Playstation 5. Hoewel je de Arctis 7+ en 7P+ beide kunt aansluiten op de Playstation 5. Het enige verschil tussen de Arctis 7+ en 7P+ zijn de kleuren en de software. De Arctis 7+ kun je aansluiten op de software van SteelSeries voor de firmware updates en de Sonar-functie. De 7P+ kun je niet aansluiten op de software deze zal door een update via je PS5 geüpdatet kunnen worden.

De 7P+ zoals gezegd wordt geleverd in een andere kleur namelijk Wit de Arctis 7+ wordt enkel en alleen geleverd in een zwarte kleur. SteelSeries heeft met de Arctis 7+ gewerkt aan hun nieuwe 7.1 virtueel surround die beschikbaar is gesteld in de huidige béta-release van Sonar. Op moment van schrijven is de volledige versie nog niet beschikbaar. Het gebruik en testen ervan is op moment van schrijven beperkt tot de Arctis 7+ en 7P hoewel je alleen Sonar kan gebruiken op PC. De software heeft nog zijn nodige bugs maar wat verwacht je anders van een software dat nog in een béta-fase zit.

Dan is het nu tijd om dieper in Sonar te duiken en te verkennen en te bieden heeft. Zoals we gewend zijn van de duurdere Arctis headsets wordt de audio gesplit in twee kanalen: game en chat. Waar Sonar verandering in brengt is de mogelijkheid om tweaks toe te passen op de individuele kanalen. Dit was voorheen enkel mogelijk met externe software en tweaks. Dit is nu ingebakken met in SteelSeries GG. Wat overigens opvallend is, mag de mogelijkheid zijn om andere audiokanalen van de Arctis 7+ in te stellen op Game en Chat. Het is dus mogelijk Sonar te combineren met andere apparatuur en, voor zover ik heb kunnen testen, effecten toe te passen op andere kanalen. Zo lijkt de Sonar perfect samen te werken met diverse andere kanalen zoals OBS Studio voor streamers ideaal is.

Maar valt er nou toe te passen per kanaal? Als we kijken bij Gaming, dan zien we wederom de 0-bands equalizer (met een flink aantal presets), in dit geval krijg je de exacte controle over de frequenties die je zou willen aanpassen. Zo heb je ook de mogelijk om je custom frequenties in te voeren en daarvan de bandbreedte aanpassen. Met deze feature moet ik oprecht mijn respect betuigen aan SteelSeries want dit is de eerste keer dat ik een perfecte en gedetailleerde equalizer zie.

Naast de equalizer heb je ook de optie om te spelen met de bass boost, treble boost, voice clarity, smart volume, general gain en virtual surround. Het eerst genoemde spreekt voor zich en zijn aan te passen naar smaak. Waar ik nu dieper op in ga is de gloednieuwe 7.1 virtueel surround hier ga in onderstaand verder op in. De 7.1 virtueel surround is een feature dat op zowel games als films impact heeft. In games is het eigenlijk vrij simpel door de 7.1 virtueel surround hoor je net zoals de gebruikelijke 7.1 surround alles om je heen.

Met films en series hoor je door de 7.1 virtueel surround ook alles om je heen . Je krijgt het gevoel als of je midden in een bioscoop zit. De 7.1 virtueel surround heeft ook effect op video’s dat je kunt zien op YouTube en/of Twitch. De stalen hoofdband keert terug op de Arctis 7+ en deze is niet zo klimmend als de vorige headsets uit de Arctis-serie. Daarnaast keren de welbekende Airweave-kussens terug voor de liefhebbers. De Airweave-kussens zorgen er voor dat je geen bezweten oren krijgt tijdens de warme zomerdagen.

De microfoon van de Arctis 7+ heeft ook een flinke upgrade gekregen. Het geluid van deze microfoons klinken er goed in je oren en met de juiste tweaks kun je deze ook weer naar smaak aanpassen. Daarnaast bied de Sonar ook diverse extra features voor de microfoon die je ook weer naar smaak kunt aanpassen.

Summary
SteelSeries heeft het wat mijn betreft weer geflikt met deze headset. Met de Arctis 7+ pakt SteelSeries de meeste kritiekpunten van de vorige headsets aan. Wat mijn betreft is de Arctis 7+ het nieuwe vlaggenschip van SteelSeries. Meer en deels dat je nu ook een USB-C aansluiting krijgt waardoor je headset aanzienlijk sneller oplaad in vergelijking met de vorige releases. Het is overduidelijk dat SteelSeries heeft gesleuteld met de release van de Arctis 7+. Dat is vooral te horen aan het geluidskwaliteit, daarnaast heeft de headset ook een grotere batterij en een tal een nieuwe verbeteringen. Het meest indrukkende onderdeel van de Arctis 7+ vind ik de Sonar deze nieuwe optie geeft je een tal aan nieuwe opties in handbereik. Voor het eerst levert SteelSeries een nieuwe headset een geweldige geluidservaring en door Sonar kan je deze alleen maar blijven tweaken zonder geluidsverlies. De Arctis 7+ heeft een pittig prijskaartje van € 200,- Des al niet te min is de Arctis 7+ te beschouwen als het beste en meest uitgebreide headset in de Arctis-serie. Door al deze nieuwe features en een tal een verbeterpunten kan ik de headset niet anders dan een dikke en welverdiende score geven.
9.5
Super

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: