Review: Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass Wave 1

De eerste Wave van DLC voor Mario Kart 8 Deluxe is eindelijk hier.

Het is een lange, vreemde, ongelooflijk succesvolle rit geweest voor Mario Kart 8  en het is nog lang niet voorbij. Oorspronkelijk verschenen als een Wii U-game in 2014, was de eerste versie van Mario Kart 8 bijna identiek aan de uiteindelijke Switch-re-release, maar omdat bijna niemand de Wii U kocht, konden relatief weinig mensen het spelen. Dat is niet het lot geweest van Mario Kart 8 Deluxe, dat bijna sinds de release de bestverkochte Nintendo Switch-game is, met maar liefst 43 miljoen verkochte exemplaren.

Als het een ander bedrijf was geweest, zou het door het aanhoudende succes van Mario Kart 8 Deluxe zijn verdronken in een zee van DLC, seizoenspassen en dure uitbreidingen, vanaf het moment dat het uitkwam. Maar dit is Nintendo en hoewel ze zelf veel anti-consumentenpraktijken hebben, is hun omarming van live servicegames nooit warm geweest. Jarenlang hebben mensen zich afgevraagd waarom ze niet gewoon meer tracks voor de game maken, maar niemand had echt verwacht dat ze dat zouden doen. Tot ze het deden. Soort van.

De Deluxe in Mario Kart 8 Deluxe verwijst naar het feit dat het de DLC bevat die is uitgebracht voor de originele Wii U-versie. Deze 16 tracks waren voor de helft gloednieuwe banen en voor de helft opnieuw ontworpen versies van die uit eerdere games. Er zitten echter geen geheel nieuwe tracks in de Booster Course Pass , die allemaal uitsluitend gebaseerd zijn op bestaande games, ook al zijn er veel nog nooit eerder op een console gezien.

De Booster Course Pass bevat 48 tracks, waardoor het totale aantal in het spel effectief wordt verdubbeld. Het doet dit echter niet meteen, aangezien ze worden uitgebracht in zes golven van acht elk, die eind 2023 eindigen. De pas kost alleen €25,- of je kunt hem ‘gratis’ krijgen als onderdeel van het uitbreidingspakket voor Nintendo Switch Online, hoewel dat betekent dat je geabonneerd moet blijven om je toegang ertoe te behouden.

De eerste golf is nu uit en dat is waar we hier naar zullen kijken, aangezien de meeste andere nummers nog niet officieel zijn onthuld. Zoals je hieronder kunt zien, gaan sommige tracks helemaal terug naar de N64 en hoewel er nog geen SNES-versies zijn, was Super Circuit een Game Boy Advance-game, die ook afhankelijk was van 2D-sprites in plaats van echte 3D-graphics.

Golden Dash Cup
Paris Promenade (Mario Kart Tour)
Toad Circuit (Mario Kart 7)
Choco Mountain (Mario Kart 64)
Coconut Mall (Mario Kart Wii)

Lucky Cat Cup
Tokyo Blur (Mario Kart Tour)
Shroom Ridge (Mario Kart DS)
Sky Garden (Mario Kart: Super Circuit)
Ninja Hideaway (Mario Kart Tour)

Dat betekent dat hoewel deze tracks gebaseerd zijn op bestaande ontwerpen, ze allemaal een grote revisie hebben gehad op het gebied van visuals, en in het geval van de oudere zijn ze in wezen helemaal opnieuw gemaakt. De eigenaardigheden hier zijn echter niet de oude 2D-cursussen, maar de opname van tracks van de gratis te spelen mobiele game Mario Kart Tour , die door fans van de serie alom wordt gehaat vanwege het vereenvoudigen van de gameplay-mechanics en het feit dat het vol zit met microtransacties.

In de context van deze DLC werkt alles nog steeds zoals Mario Kart 8 en inderdaad is Tour’s gimmick om circuits te hebben die zich afspelen in echte steden zoals Parijs en Tokio een welkome nieuwigheid. Wat fans echter irriteerde zodra de eerste screenshots verschenen, is dat de Tour-cursussen dezelfde cartoonachtige kunststijl gebruiken als de mobiele game en niet zijn aangepast aan de relatief realistischere stijl van Mario Kart 8 zelf.

Het echte probleem is dat dezelfde art-stijl wordt overgedragen naar de andere DLC-tracks. Het argument kan zijn dat dit bedoeld is als de nieuwe look voor elk Mario Kart-spel in de toekomst, en Tour was toevallig de eerste die het gebruikte, maar hoewel het prima is, heeft de nieuwe stijl merkbaar minder gedetailleerde texturen en gebruikt meer simplistische geometrie dan het originele spel, waardoor een inconsistente toon ontstaat zonder duidelijke reden.

Het heeft echter geen invloed op de gameplay en het past eigenlijk best goed bij de oudere tracks, met hun eenvoudige constructie. Qua baanontwerp zijn de Tour-tracks perfect welkom. Parijs en Tokio beginnen een beetje saai, maar beide gebruiken totaal verschillende secties van de baan voor hun derde ronde, die aanzienlijk interessanter zijn.

Nostalgie kan een rol spelen in hoe je over de anderen denkt, maar hoewel veel van hen lijken op bekendere tracks (Choco Mountain en Wario’s Gold Mine, Shroom Ridge en Toad’s Turnpike, Sky Garden en Cloudtop Cruise), zijn ze nog steeds erg goed. We genieten altijd van circuits met gewone auto’s erop, dus Shroom Ridge is zeer welkom, en Choco Mountain, met zijn vallende rotsblokken en hobbelige weg naar de finish, is altijd een favoriet geweest. Coconut Mall is een andere goede, met een leuke herkenbare soundtrack.

Summary
Over het algemeen is Wave 1 van de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass leuk en geeft een moderne klassieker een opwindende nieuwe vonk van leven. Nadat we ons door de raceklassen hebben gejaagd, is het waarschijnlijk dat de jeuk terug zal zijn en zullen we weer terug zijn in de online lobby's, reikhalzend uitkijkend naar de vijf nieuwe golven die tussen nu en eind 2023 zullen komen. Dat is de belangrijkste conclusie die we vroeg hebben genomen aan terwijl je van de Booster Course Pass geniet. Je kunt nooit genoeg krijgen van Mario Kart!
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: