Bend Studio werkt nog steeds aan nieuwe IP

De ontwikkelaar van Days Gone werkt nog aan een gloednieuwe IP.

Er zijn een paar PlayStation-studio’s waar we al een tijdje niet veel van hebben gehoord, waaronder de Days Gone-ontwikkelaars Bend Studio. Dat verandert vandaag met een blogpost waarin de geschiedenis van Bend Studio wordt beschreven en een kleine hint wordt gegeven over wat het team van plan is met zijn volgende project.

De post beschrijft de games die Bend had ontwikkeld in zijn bijna 30-jarige geschiedenis, vanaf de eerste dagen van de studio toen het bekend stond als Blank, Berlyn en Co., tot de tijd dat het bekend stond als Eidetic toen het Bubsy 3D ontwikkelde, de Siphon Filter-serie en meer. Er is veel geweldige geschiedenis over de studio die daar is ingepakt, naast conceptart en meer. Maar wat daarna komt voor Bend Studio is een onderbreking van elke serie of franchise waaraan het heeft gewerkt of eerder is gemaakt.

“We werken momenteel aan een nieuwe IP die multiplayer omvat en voortbouwt op de open-wereldsystemen van Days Gone, maar die je een hele nieuwe wereld brengt die we heel enthousiast voor je willen maken. We kunnen niet wachten om het aan je te onthullen wanneer de tijd is rijp”, schrijft Kevin McAllister van Bend Studio.

Dit is de tweede keer dat Bend zijn nieuwe project noemt, met het eerste woord afkomstig uit een tweet vorig jaar . Hoewel de volgende game uit de studio geen Days Gone 2 zal zijn, noch een terugkeer naar Siphon Filter, lijkt het in ieder geval te leren en voort te bouwen van die eerdere werken. Bovendien valt te bezien of deze nieuwe IP deel zal uitmaken van Sony’s nieuwe initiatief om meer live service-games te ontwikkelen.

Bend Studio maakte ook van de gelegenheid gebruik om een ​​nieuw logo te debuteren in de blogpost, die je hierboven kunt zien. De logo-behandeling is een leuke verandering in het ontwerp van de vorige iteraties, omdat het nu modulair is en voor verschillende gelegenheden in verschillende esthetiek kan worden ingepast.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: