Fallout 5 zal na Elder Scrolls 6 verschijnen

Geen paniek! Er zal ook een nieuw Fallout-deel uitkomen, ook al gaat het nog even duren.

In een video-interview met IGN onthulde Todd Howard van Bethesda aanvullende details over Starfield. Hij sprak ook de naam “Fallout 5” uit en gaf een idee van wanneer fans het kunnen verwachten.

In een gesprek met Ryan McCaffrey bevestigde Howard dat Fallout 5 de volgende game zal zijn na The Elder Scrolls 6, dat zelf in pre-productie is gegaan:

“Ja, Elder Scrolls 6 is in pre-productie en, weet je, we gaan daarna Fallout 5 doen, dus onze lei is behoorlijk vol voor een tijdje. We hebben een aantal andere projecten waar we van tijd naar kijken ook op tijd.”

In navolging van Starfield’s grote gameplay-demonstratie op de Xbox + Bethesda Showcase, onthulde Howard aanvullende feiten over de nieuwe IP. Het hoofdverhaal van Starfield is 30-40 uur lang, of 20% groter dan welke Bethesda-game dan ook tot nu toe. New Atlantis, een van de vier belangrijkste steden van Starfield en de hoofdstad van de Verenigde Koloniën, is ook de grootste stad die Bethesda ooit heeft gemaakt. Voor het maken van personages zijn er volgens Howard ongeveer 20 karakterachtergronden om uit te kiezen.

Het procedurele sterrenstelsel van de game bevat de meest handgemaakte content die ooit door de studio is gemaakt. Met meer dan 1000 planeten die spelers kunnen bezoeken, verduidelijkte Howard ook dat je niet naadloos naar elke planeet kunt vliegen à la No Man’s Sky, en beschreef de actie op de grond en ruimtegameplay als twee afzonderlijke ervaringen. In termen van ruimtegevechten bespreekt Howard hoe hondengevechten (die hij beschrijft als een langzamer tempo) signalen krijgen van games als FTL en MechWarrior en bevestigt hij dat spelers de schepen kunnen stelen die ze aan boord gaan.

Starfield komt in 2023 uit voor Xbox Series X/S en pc.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: