Valheim komt naar Xbox, onderdeel van Game Pass

Valheim komt naar Xbox en zal beschikbaar zijn via Game Pass.

Ondanks dat er dit weekend geen trailer op de belangrijkste Xbox- en Bethesda-showcase was, hebben kijkers met adelaarsogen misschien een populaire overlevingstitel gezien naast de Xbox-releases van 2023 in een afbeelding aan het einde van de show. Vandaag werd bevestigd dat de opname zeer opzettelijk was, aangezien Valheim dit najaar niet alleen naar Game Pass op pc komt, maar ook naar consoles en exclusief voor Xbox zal zijn wanneer het in 2023 wordt gelanceerd.

Het coöperatieve overlevingsspel met een Noors thema werd in februari vorig jaar uitgebracht in Early Access op Steam, toen het snel populair werd en in de eerste paar weken in de uitverkoop meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Voor mensen zoals ik die nog nooit de sprong gewaagd hebben op Valheim, is de toevoeging aan PC Game Pass in een paar maanden een welkome aanblik, net als de opname in de Microsoft Store op Windows.

Het andere grote nieuws voor Valheim is drievoudig. Ten eerste komt de game voor het eerst officieel naar consoles. Er is gesproken over de mogelijkheid ervan sinds controllerondersteuning eerder dit jaar aan de pc-versie werd toegevoegd, maar het is fijn om eindelijk bevestiging te krijgen. Wanneer deze poort ergens in de eerste helft van 2023 op Xbox landt, wordt volledige cross-play ingeschakeld om samen te werken met een willekeurig aantal pc- en consolespelers. Hoewel er geen andere consoles bij betrokken zijn, aangezien Microsoft de console-exclusiviteit voor Valheim heeft vergrendeld, dus verwacht niet dat de game binnenkort op PlayStation of Switch verschijnt.

Als je niet kunt wachten tot Valheim zich aansluit bij Game Pass op je Microsoft-platform naar keuze, is het nu beschikbaar om te kopen op Steam.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: