Home » Review: F1 2022

Review: F1 2022

Codemasters biedt opnieuw de beste F1-simulator tot nu toe.

Vorig jaar schreef ik mijn bevinden van F1 2021. Ik was zeer positief over deze game, maar hoe is dit deel is deze net zo compleet als de versie van vorig jaar?.

Laat ik maar gelijk met de deur in huisvallen. F1 2022 heeft grafisch in vergelijking met F1 2021 heel wat vooruitgang geboekt, uiteraard zitten er nog wat schoonheidsfoutjes in maar deze zijn niet storend. Maar helaas heeft deze game door het missen van Braking Point niet echt een meerwaarde. Het grootste probleem aan deze game is dat Braking Point heeft plaats gemaakt voor de mode F1 Life.

Het idee van F1 life is leuk echter is de uitwerking ervan niet bepaald goed. Het idee achter deze mode is dat jij je persoonlijke hub krijgt, deze kun je inrichten naar je eigen smaak en opvullen met trofeeën en supercars. Vervolgens kan jij andere spelers uitnodigen om je hub te komen bekijken en om je replays terug te kunnen kijken.

Dat is alles wat deze mode toevoegt aan de game. Persoonlijk vind ik deze mode totaal geen meerwaarde hebben en hadden ze simpel kunnen integreren met de multiplayer in plaats van een unieke en toffe mode eruit te halen.

Het is een typische bekende EA Games feature om spelers te laten betalen voor cosmetische items om hun persoonlijke hub in te richten. F1 life voegt ook niks toe aan de gameplay van de game. Alle locaties zijn fixed, hiermee bedoel ik mee dat je niet vrij kunt rondlopen en dat je het alleen maar vanuit een specifieke camerahoek kunt bekijken.

Een andere nieuwe feature is Pirelli Hot Laps. Met deze nieuwe mode kun je tijdens Grand Prix-weekenden in de huid kruipen van een bekende coureur en rijden in bekende auto merken. Persoonlijk vind ik dit ook weinig toevoeging geven aan de game ook vind ik dat de Pirelli Hot Laps totaal geen meerwaarde hebben in de game. Als ik in bekende automerken wil rijden dan kan ik beter games zoals Forza of Grand Turismo spelen.

Zoals eerder aangeven ziet de game er grafisch uitstekend uit in tegenstelling tot F1 2021. De voertuig en schade-modellen zijn lichtelijk aangepast, hoewel ik persoonlijk vind dat het tijd is op deze modellen onder de schop te nemen en deze opnieuw te maken. De multiplayer en career is in tegenstelling tot F1 2021 het zelfde gebleven hier is helaas niks aan vernieuwd. Persoonlijk vind ik dat zelf geen probleem want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als het al naar behoren werkt.

In tegenstelling tot F1 2021 voegt deze game niet echt nieuws en unieks toe. Het grootste probleem vind ik het missen van de Braking Point mode. Dit is een groot gemis en ik heb me ontzettend met de vorige versie van deze game vermaakt. Uiteraard zijn er mensen die de nieuwe features wel leuk vinden en een meer waarde vinden. Echter heb ik deze game objectief moeten behadelen en helaas komt naar niet al te veel positiefs uit. Verder voelt de game in vergelijking met F1 2021 realistischer aan en dat is zeker een toffe feature.

Summary
F1 2022 heeft grafisch zeker wat vooruitgang geboekt in tegenstelling tot F1 2021. Het missen van Braking Point vind ik persoonlijk een groot gemis. Het idee achter F1 Life is leuk bedacht echter de uitwerking daarvan is niet bepaald goed uitgewerkt. De wijzingen in de schademodellen hebben ze goed gedaan. Hoewel ik persoonlijk wel vind dat het volledig vernieuwd moet worden. De toevoeging van de nieuwe Pirelli Hot Laps vind ik persoonlijk niet echt een meerwaarde hebben. Als ik met automerken wil rijden, dan speel ik liever Forza, Gran Turismo of Project Cars. Ik hoop dat EA Games en Codemaster hun fouten snel inzien de Braking Point als nog gratis voor spelers uitbrengt. Verder kun je wel zien dat er veel liefde in deze game is gestoken alleen bepaalde dingen, zoals F1 Life, hadden voor mijn niet gehoeven.
Good
  • Realistischer gevoel
  • Betere schade modellen
  • Grafische vooruitgang
Bad
  • Het missen van de Braking Point
  • De toevoeging van F1 life - voegt niet echt een meerwaarde toe
  • Wat kleine schoonheidsfoutjes
7.5
Goed

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: