Home » Nvidia kondigt RTX 4070 Ti grafische kaarten aan

Nvidia kondigt RTX 4070 Ti grafische kaarten aan

Nvidia heeft een nieuwe variant van de 40-series aangekondigd.

Nvidia heeft zojuist zijn CES-persconferentie afgerond en een nieuwe grafische kaart voor desktops onthuld – de RTX 4070 Ti – plus een reeks RTX 40-serie GPU’s voor laptops en een nieuwe RTX 4080-laag voor zijn GeForce Now-streamingservice.

Ten eerste de GeForce RTX 4070 Ti. Dit is de hernoemde, opnieuw geprijsde en nu opnieuw gelanceerde versie van de RTX 4080 12GB die zo ronduit werd bespot bij de aankondiging dat Nvidia de kaart kort daarna ‘niet meer lanceerde’. De sleutel tot die stap was een gevoel van verwarring bij zowel gamers als de pers dat de kaart qua prijs en prestaties te ver verwijderd was van de 4080 16GB, aangezien deze niet eens op dezelfde AD103-chip was gebaseerd.

Nu lijkt de GPU verstandiger gepositioneerd – als een kleine verbetering ten opzichte van de populaire RTX 3080 van de laatste generatie, met een bijpassende prijs van € 799. Met DLSS 3-framegeneratie kan hij tot drie keer sneller zijn dan de RTX 3090 Ti, terwijl hij bijna de helft van het vermogen verbruikt, hoewel we ernaar uitkijken om die claims op de proef te stellen. De nieuwste Ada Lovelace-kaart wordt gelanceerd op 5 januari, dus we hoeven niet lang te wachten!

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: