Home » Review: Everdrive GB X7

Review: Everdrive GB X7

Dankzij de Everdrive GB X7 van Krikzz is het mogelijk om jouw complete collectie Game Boy- en Game Boy Color-spellen met je mee te nemen.

De GB X7 is de meest uitgebreide versie van de Everdrive-varianten voor de Game Boy en Game Boy Color. Het bevat een geïsoleerde RTC-functie, waardoor ook spellen zoals Pokémon Crystal afgespeeld kunnen worden en ook gebruik kunnen maken van de save-functie.

Productinformatie

 • Maximale ROM-grootte: 8MByte
 • Max. SAVE RAM-grootte: 128KByte
 • Save States-functie en in-game menufunctie
 • Geïsoleerde RTC-functie. “Geïsoleerd” betekent dat meerdere games RTC kunnen gebruiken zonder interferentie. Elke game heeft een eigen kopie van de tijd
 • Direct laden
 • Laag energieverbruik
 • Hoogwaardige 4-laags printplaat
 • GameGenie-cheatcodes
 • Zachte reset naar menu
 • Ondersteunde mappers: MBC1, MBC2, MBC3, MBC5
 • SDHC/SDXC-ondersteuning
 • Compatibel met alle systemen die GB- en GBC-cartridges ondersteunen, inclusief Super Game Boy
 • OS ondersteunt tot 1000 bestanden per map

Verpakking

De Everdrive GB X7 wordt geleverd in een mooie zwarte doos, met schuimrubberen inzetstukken om de wagen behaaglijk en veilig te houden. De doos zelf voelt alsof hij geplet en geplet kan worden door zelfs de meest onzorgvuldige postbode, maar hij zal nog steeds beschermen wat erin zit. Een dikke pluim voor Krikzz, zo zou elke verpakking moeten zijn.

Het zwarte printplaatje ziet er prachtig uit en is van uitstekende kwaliteit Net als in de Everdrive X5 is de batterij een CR1220 en is deze opgeborgen in een handige sleuf, mocht deze ooit moeten worden vervangen. Dat betekent dat er niet gesoldeerd hoeft te worden!

Functies

De geïsoleerde RTC (real-time klok) is ook aanwezig in de X7 en het werkt als een dandy, een pluim voor hen. Nogmaals, ter verduidelijking, geïsoleerd betekent gewoon dat elke game individueel toegang krijgt tot de klok. Er is geen gedeelde klok, want dat kan problemen met de spellen veroorzaken. Een ander kenmerk dat wordt genoemd, is direct laden. Nu ken ik de definitie van Krikzz van instant of de jouwe trouwens niet. Ik zou zeggen dat het gemiddeld 3 seconden duurt voordat je in het spel zit. Als dat direct voor jou is, geweldig, want het is ook goed voor mij. Dit zorgt voor laag stroomverbruik in vergelijking met de originele Everdrive GB. Ik heb zelf helaas geen Game Boy Pocket,, maar het is lagere stroomverbruik maakt het mogelijk om de cartridge op de Gameboy Pocket te gebruiken.

Het laden van cheatcodes met Game Genie is een mogelijkheid. Het werkt prima nadat je Cheats hebt ingeschakeld in het optiemenu van de Everdrive. Daarna druk je op een spel en kun je het spel eerst in het geheugen laden. En dan ga je en druk je op de cheatcode-optie. Ik ging gewoon online zoeken en vond snel veel bruikbare codes. Een andere functie is teruggaan naar de lijst met games zonder je apparaat uit en weer in te schakelen. Dit werkt geweldig, omdat je gewoon op de grote Game-knop op de catridge drukt en vervolgens kiest om terug te keren naar het hoofdmenu. De Everdrive wordt ook aangeprezen als ondersteuning van alle verschillende mapper-chips. Dit lijkt waar te zijn aangezien ik ROM’s heb getest die verschillende mappers hebben. Als je niet weet wat dat betekent, is dat prima, het betekent alleen meer compatibiliteit.

Het biedt ondersteuning voor SDHC- en SDXC-stijlen van microSD-kaarten. Dit lijkt waar te zijn, maar eerlijk gezegd, als je de hele Gameboy- en Gameboy Color-bibliotheek wilt hebben, is 2 GB daarvoor genoeg en bespaar je voor elk spel. De minimale grootte die ze op hun website hebben als je er een gebundeld wilt hebben, is echter 4 GB, dus je zult zeker gedekt zijn. Een ander kenmerk dat ze noemen, heb ik al behandeld. Ze brengen de hardwarecompatibiliteit naar voren met alle GB-, GBC- en Super Gameboy-apparaten. De voorlaatste functie is het supersnelle en beknopte besturingssysteem van de Everdrive met ondersteuning voor maximaal 1000 bestanden in een map. Het Everdrive-besturingssysteem is slechts een lijst met mappen met spellen. Dat is het. Meer heb je niet nodig. Het laatste kenmerk op de lijst zegt simpelweg “Hoge kwaliteit 4-laags PCB”. Hoewel ik niet kan testen hoe hoogwaardig een printplaat is, heb ik hem uit elkaar gehaald en van binnen bekeken. Ik zie hier niets anders dan professioneel vakmanschap aan het werk. Ik denk dat je meer dan tevreden zult zijn met je Everdrive, niet alleen wat betreft de printplaat, maar ook qua bouwkwaliteit.

Installatie

Op traditionele Krikzz-wijze wordt het besturingssysteem rechtstreeks vanaf de SD-kaart geladen, met een kleine opwaardeerbare bootloader die is opgeslagen in het flash-geheugen op de wagen zelf. Als dat nodig is, kan Krikzz low-level upgrades voor de cartridge uitbrengen, bijvoorbeeld om compatibiliteitsproblemen met sommige microSD-kaartmerken op te lossen. Het besturingssysteem kan eenvoudig worden geüpgraded door een nieuw besturingssysteembestand naar de juiste map op de SD-kaart te slepen.

Er is geen maximale kaartgrootte gespecificeerd, wat betekent dat het kaarten tot 2 TB ondersteunt – ik weet echter niet zeker waarom je dat zou doen, aangezien de hele romset in iets meer dan 2 GB past. Maar hey, misschien vind je het leuk om tienduizend exemplaren van Pokémon Silver op je microSD te hebben, en wees gerust, je kunt dat doen als je dat wilt. Zoals gewoonlijk wordt aanbevolen om de kaart te formatteren met behulp van het hulpprogramma Windows Formatting en 32k clustergroottes. Het gebruik van andere programma’s wordt niet aangeraden en wordt ook niet ondersteund, wees daar dus voorzichtig mee. Ik gebruik een goedkope microSD-kaart van klasse 4 en de laadtijden zijn vrijwel onmiddellijk bij klassieke Game Boy-spellen, maar dat is te verwachten aangezien de gebruikelijke GB-roms vrij klein zijn voor de huidige normen.

Je kunt de nieuwste software voor de Everdrive GB X-serie vinden in het gedeelte Downloads van de productpagina van de cartridge. Het wordt meestal aanbevolen om altijd bij te werken naar een nieuwere versie zodra deze is uitgebracht, omdat hiermee bugs worden verholpen en de functionaliteit wordt verbeterd.

Je vindt een map met de naam GBCSYS in de zip – sla hem gewoon op je microSD en done! Je Everdrive GB X7 is nu klaar voor gebruik. Zaken als opgeslagen bestanden en RTC-instellingen worden in die map opgeslagen, dus als je wilt weten hoe je een back-up van uw opgeslagen bestanden kunt maken, moet je daar kijken.

Gebruik

De software is heel simpel. Het is gewoon je standaard Krikzz-browser. Het heeft helemaal geen franjes, maar het klaart de klus. Sommigen van jullie zullen misschien opmerken dat het behoorlijk lijkt op die op de Everdrive GBA en de Super ED, en dat is het ook. Dat betekent dat het ook enkele van zijn nadelen zal hebben, zoals beperkte tekstruimte en vrij grote lettertypen. Het menu is altijd redelijk leesbaar, maar de kleurkeuze maakt het in sommige situaties nogal moeilijk om de boven- en onderkant van de schermen te lezen op GB’s zonder achtergrondverlichting als je contrast te hoog is ingesteld. Op een GBC is het scherm altijd scherp en mooi.

Ben je door het lezen van deze review enthousiast geworden? De Everdrive GB X7 is te koop op de officiële website van Krikzz.

Summary
De Everdrive GB X7 is een geweldig stuk hardware waarmee je jouw complete collectie Game Boy- en Game Boy Color-spellen bij je kunt dragen. Het werkt super goed en het is eenvoudig om in te installeren en in gebruik te nemen. Al met al een fantastische flashcard die zonder enige twijfel de beste optie is voor Game Boy-fans.
9
Super

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: