Home » Special: Geef het leven van de Game Boy Color meer kleur

Special: Geef het leven van de Game Boy Color meer kleur

Dankzij een speciaal ontwikkeld schermpje voor de Game Boy Color geef je ‘Color’ een nieuwe definitie.

Introductie

De Game Boy Color (GBC) is een draagbare videogameconsole ontwikkeld door Nintendo. Oorspronkelijk uitgebracht eind 1998, het is de opvolger van de originele Game Boy, en is iets groter dan de Game Boy Pocket en aanzienlijk kleiner dan de originele Game Boy. Dit was bedoeld om de originele Game Boy Pocket te vervangen. De Game Boy Color had voor het eerst een kleurenscherm.

Het belangrijkste kenmerk van de Game Boy Color is dat het gamen in kleur mogelijk maakt. Er kunnen maximaal zesenvijftig kleuren tegelijkertijd op het scherm verschijnen, in tegenstelling tot de Game Boy, die slechts een palet van vier kleuren had. Bovendien ondersteunt het krachtigere hardware dan de Game Boy Pocket, met een processor die twee keer zo snel is en het geheugen verviervoudigt. Er is een groot aantal games uitgebracht om de mogelijkheden van deze nieuwe console te benutten, die ook backwards compatible was met elke eerdere Game Boy-game, op slechts een handvol uitzonderingen na, waardoor het de eerste Nintendo-handheld was met backwards compatible. Er is ook een verscheidenheid aan 12 selecteerbare kleurenpaletten om uit te kiezen wanneer een originele Game Boy wordt gespeeld op een Game Boy Color. Zoals de Game Boy Light, heeft de Game Boy Color twee AA-batterijen nodig.

Helaas was het grootste nadeel van de Game Boy Color dat het scherm niet verlicht was. Hierdoor oogde de games erg donker en was het bijna onmogelijk om de console in het donker te gebruiken. Ook met te veel licht was het niet mogelijk om de draagbare console goed te gebruiken.

Het scherm

Dankzij Hand Held Legend is het eenvoudiger dan ooit om jouw geliefde consoles te modden. Het oorspronkelijke scherm van de Game Boy Color bracht dan wel kleur met zich mee, maar het schermpje was enorm donker. Het was bijna onmogelijk om de console te gebruiken zonder accessoires die het iets makkelijker maakte. Op de website van Hand Held Legend zijn verschillende schermen te verkrijgen. In deze special behandelen wij het TFT-scherm van HISPEEDIDO. Het is zeer eenvoudig te installeren en het zorgt ervoor dat je Game Boy Color er beter dan ooit uit ziet.

Foto: Hand Held Legend

Enkele belangrijke elementen van dit scherm zijn dat het schermpje perfect te gebruiken is in het donker en wanneer er ander licht op schijnt. Daarnaast is voor de installatie van het schermpje geen modifacites nodig aan de behuizing van de Game Boy, dus je kan de originele behuizing blijven gebruiken. Het schermpje is verlicht, dus het ziet er prachtig uit. Een ander pluspunt is dat je niet hoeft te solderen voor de installatie. Dat betekend dus dat het super eenvoudig is om het scherm te installeren, ook voor beginnelingen! Daarnaast is het mogelijk om de helderheid van het schermpje aan te passen met een speciale touchfunctie. Er zijn 5 verschillende standen. Hieronder kan je zelf de verschillende standen van het schermpje bekijken.

Installatie

Het installeren van het schermpje is super eenvoudig. De toffe gasten van Hand Held Legend hebben een uitgebreide video online geplaatst waarin in detail wordt uitgelegd hoe je het scherm moet installeren. Het is foolproof, dus zelfs beginners kunnen hier meteen mee aan de slag. Het filmpje is hieronder te bekijken. Dan heb je direct een beeld over het installatieproces en kan je ook meteen zien hoe simpel het is.

Dankzij het filmpje heb ik het scherm super snel en eenvoudig kunnen installeren. Met een prachtig resultaat als gevolg. Het scherm werkt perfect. Het enige nadeel dat ik ervaar is dat ik een zoemend geluid hoor na de installatie van het scherm. Ik heb andere reviews bekeken en ik zie dat dit een bekend tafereel is met het installeren van TFT- en IPS-schermen op een Game Boy Color. Het is wat mij betreft geen dealbreaker, maar houd er wel rekening mee en weet dus ook dat het geen kwaad kan!

Verdict

De Game Boy Color lanceerde in 1998. Dat is meer dan 20 jaar geleden. De console laat in zijn originele staat zijn leeftijd zien. Gelukkig is het mogelijk om met een eenvoudige modificatie een nieuw scherm te installeren om nieuw leven in de console te blazen. Het geeft letterlijk een nieuwe definitie aan de term ‘Color’. Het scherm ziet er fantastisch uit en het zorgt ervoor dat ik de console weer in gebruik neem. Helaas is het wel zo dat het installeren van het scherm ervoor zorgt dat er een zoemend geluid optreedt. Dit is echter een bekend fenomeen en het kan geen kwaad. Dit schermpje en andere schermpjes zijn te koop op de website van Hand Held Legend. Check vooral hun website, want ze hebben echt enorm veel toffe producten om jouw favoriete console nog cooler te maken!

Samples van zowel het TFT-scherm als een nieuwe schermlens zijn aangeleverd door Hand Held Legend. Wij willen hen daar ook enorm voor bedanken.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: