Home » Review: [QB/ESX] Quasar Dispatch and MDT

Review: [QB/ESX] Quasar Dispatch and MDT

In het verleden hebben we al meerdere FiveM-scripts onder de loep genomen en zijn we partners geweest van diverse contentmakers voor het FiveM-platform.

Quasar Scripts is hierbij onze voornaamste, langstlopende, en allereerste partner. In deze uitgebreide review nemen we het recent uitgebrachte script Dispatch and MDT grondig onder de loep.

Dispatch and MDT is een indrukwekkend Dispatch en Mobile Data Terminal (MDT)-systeem dat doorgaans bij Nederlandse servers bekendstaat als een databanksysteem of MEOS-systeem. Wat dit systeem onderscheidt van de meeste andere scripts, is het feit dat het niet beperkt blijft tot enkel de politie; het reikt veel verder dan dat.

Dit veelzijdige systeem is zorgvuldig ontwikkeld om naadloos te integreren met enkele van de belangrijkste beroepen binnen het FiveM-universum, waaronder de politie, ambulance en ANWB-monteurs. Wat dit script nog indrukwekkender maakt, is de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om het eenvoudig te configureren via de configuratiebestanden. Het vertalen van de standaard Engelse interface naar het Nederlands is al even simpel. Je kunt simpelweg een nieuw Lua-bestand aanmaken met de naam nl.lua, of de bestaande en.lua aanpassen naar het Nederlands.

Afbeeldingen kunnen zonder problemen worden aangepast via het HTML-bestand. Bovendien levert dit script een gedetailleerd overzicht van alle boetes en straffen, specifiek gericht op de politie. Vergelijkbare overzichten zijn beschikbaar voor de ambulance en ANWB-monteurs. Dit alles is naadloos geïntegreerd met de huidige functie die je uitoefent in de server. Met de configuratiebestanden kun je tevens eenvoudig de toetsenbordcombinaties en commando’s aanpassen die nodig zijn om toegang te krijgen tot het systeem.

Dit betekent dat je met Dispatch and MDT nauwkeurig kunt inzien welke facturen en boetes van toepassing zijn op specifieke beroepen en taken. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om real-time de locaties van spelers te volgen die actief zijn in deze specifieke beroepen, met slechts een minuut vertraging. Hierdoor kun je exact volgen waar politieagenten, ambulancemedewerkers of ANWB-monteurs zich bevinden, mits deze beroepen zijn toegevoegd aan de whitelist. Het toevoegen van nieuwe beroepen aan de whitelist is een intuïtief proces dat kan worden geconfigureerd in het ‘config.lua’-bestand, waarin je de meeste scriptinstellingen naar jouw behoeften kunt aanpassen.

Naast deze functionaliteit, biedt Dispatch and MDT extra opties, zoals de mogelijkheid om een snelheidsradar te activeren en te koppelen aan specifieke politievoertuigen. Dit stelt de politie in staat om snelheidsovertredingen te controleren, kentekens te noteren en eventueel notities toe te voegen. Daarnaast bevat het systeem flitscamera’s die naar wens kunnen worden ingeschakeld of uitgeschakeld, met instelbare boetes en de keuze tussen automatische afschrijving of facturering.

Een opvallend kenmerk is de gedetailleerde meldingenkaart, waarop je nauwkeurig kunt zien waar meldingen vandaan komen. In sommige gevallen wordt zelfs een foto genomen, die beschikbaar is in het meldingenoverzicht. Wat de gebruikersinterface betreft, ziet deze er strak en aantrekkelijk uit. Bijna alle aspecten zijn naar eigen smaak aanpasbaar, waaronder de kleuren en afbeeldingen.

Summary
Dispatch and MDT is een uiterst veelzijdig systeem met gebruiksvriendelijke functies, dat van onschatbare waarde kan zijn voor de FiveM-community. Het enige nadeel dat we kunnen noemen, is dat je geen boetes rechtstreeks aan spelers kunt toewijzen via dit systeem, wat vereist dat je een apart script implementeert voor die functionaliteit. Over het algemeen biedt dit systeem een breed scala aan opties waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je specifieke behoeften.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.