Home » Review: [QB/ESX] Quasar Advanced Garages

Review: [QB/ESX] Quasar Advanced Garages

In onze vorige review richtten we ons op Quasar’s Dispatch en MDT, waarover ik zeer positief was.

In deze review duik ik dieper in een van hun recent gelanceerde scripts, het Advanced Garage-systeem. Laat me met de deur in huis vallen dit script heeft zeker sterke punten, maar helaas zijn er ook enkele tekortkomingen.

Het concept van het script verdient lof. Het biedt de mogelijkheid om voertuigen eenvoudig aan andere spelers te verkopen of naar een andere garage te verplaatsen, wat een waardevolle functie is. Echter, het script bevat ook functies die ik persoonlijk als overbodig beschouw. Mijn voorkeur gaat uit naar scripts die schoon en eenvoudig zijn, en helaas voldoet dit script niet aan die verwachting. In vergelijking met een gratis beschikbaar garage-script zou ik eerder neigen naar het eenvoudigere alternatief dan naar dit garage script.

Hoewel het toevoegen van een indrukwekkende UI positief is, mag dit niet ten koste gaan van het gebruiksgemak. Het aantal stappen dat je moet doorlopen om je auto uit de garage te halen is vergelijkbaar met de recent uitgebrachte Modern Warfare 3, wat mijn inziens te veel is. Mijn punt is dat het proces te omslachtig is, zelfs zonder rekening te houden met hun impound-systeem. De UI van het garage-systeem vertoont sterke gelijkenissen met de Need for Speed-serie, vooral het interieurgedeelte. Hoewel dit een leuke functie is, beschouw ik het als overbodig. Bovendien bevat de garage een Need for Speed-achtige achtergrondmuziek, wat weliswaar leuk is maar in mijn ogen ook overbodig.

Elk garage-script moet natuurlijk een werkende impound hebben, en ook in het script van Quasar is dit aanwezig. Helaas vereist het terughalen van je voertuig uit de impound te veel handelingen. Je moet naar punt A voor administratieve handelingen en vervolgens naar punt B, dat enkele kilometers van punt A verwijderd is. Pas daar krijg je eindelijk je voertuig terug.

De scriptconfiguratie is relatief eenvoudignje past enkele instellingen aan volgens de documentatie, vertaalt indien nodig, en het script is klaar voor gebruik. Helaas is de in-game ervaring niet zo eenvoudig als de configuratie, wat teleurstellend is. Een ander minpunt is het gebruik van de DrawText-functie, waarbij tekst op een specifieke locatie wordt getekend om de garage te gebruiken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een Text UI, omdat dit naar mijn mening esthetisch aantrekkelijker is.

Het plaatsen van voertuigen in de garage is daarentegen eenvoudig. Je rijdt naar een locatie, klikt op de juiste knop, en je voertuig staat in de garage. Dit is aanzienlijk gebruiksvriendelijker in vergelijking met de eerder genoemde punten.

Summary
Al met al heeft Quasar's Advanced Garage-systeem zowel positieve als negatieve aspecten. Het biedt interessante functies, maar de complexiteit van de UI en impound-procedures kan voor sommige gebruikers een struikelblok vormen. Het is uiteindelijk aan de individuele voorkeur van de gebruiker of dit script de juiste keuze is voor hun server
6.5
Oke

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.