Home » The Last of Us: Part 2 Remastered aangekondigd

The Last of Us: Part 2 Remastered aangekondigd

The Last of Us Part 2 krijgt een remaster op de PlayStation 5. 

Naughty Dog heeft bevestigd dat een vernieuwde versie van de survival-horrorgame, The Last of Us: Part 2, op 19 januari 2024 wordt uitgebracht voor de PlayStation 5. De Remastered editie belooft substantiële technologische upgrades, nieuwe spelmodi en exclusieve behind-the-scenes features.

Eerder dit jaar hintten signalen van componist Gustavo Santaolalla en een vermelding op LinkedIn door een Naughty Dog-ontwikkelaar naar deze nieuwe edities. Na een vermelding in de PlayStation-database heeft Naughty Dog de remaster nu officieel aangekondigd via het PlayStation Blog.

De Remastered versie voor de PS5 belooft aanzienlijke visuele verbeteringen, waaronder gedetailleerdere afstandsniveaus, verbeterde schaduwen, soepelere animaties en meer. Twee grafische modi, Fidelity en Performance, bieden respectievelijk 4K en 1440p (upscaled naar 4K), naast een optie voor een ontgrendelde framerate voor VRR-televisies.

Deze editie introduceert tevens snellere laadtijden, haptische feedback en adaptieve triggers via de DualSense-controller, uitgebreide Foto Modus-functies en diverse toegankelijkheidsopties, zoals beschrijvende audio en spraak naar trillingen.

De verbeteringen beloven de verhaalbeleving te verrijken door levendige details van diverse locaties te tonen, van de besneeuwde landschappen van Jackson, Wyoming, tot het regenachtige Seattle, Washington.

Naast visuele verbeteringen bevat de Remastered editie een commentaartrack van de verhaalcampagne, met inzichten van regisseurs, verhaalleiders en belangrijke acteurs. Ook introduceert het nieuwe gameplay-modi zoals Speedrun, No Return (een roguelike survival modus) en Guitar Free Play.

PS4-eigenaren van The Last of Us: Part 2 kunnen upgraden naar de Remastered editie voor $10 USD, met behoud van opgeslagen voortgang. De game zal beschikbaar zijn in standaard en “WLF” edities, waarbij laatstgenoemde extra verzamelobjecten biedt, zoals een SteelBook-displaycase, emaille pins, een Washington Liberation Front-patch en Society of Champions-ruilkaarten, inclusief holografische exemplaren.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: