Home » Nieuwe Power Rangers Netflix-show geannuleerd na twee jaar ontwikkeling

Nieuwe Power Rangers Netflix-show geannuleerd na twee jaar ontwikkeling

Na twee jaar in ontwikkeling te zijn geweest is de nieuwe Power Rangers-show op Netflix geannuleerd.

De franchise die in 1993 debuteerde met de tv-show Mighty Morphin Power Rangers is uitgegroeid tot een van de meest geliefde en succesvolle in de populaire cultuur. Het bestaat uit 30 seizoenen televisie verdeeld over 22 themashows drie bioscoopfilms en een tv-special. Power Rangers Cosmic Fury uit 2023 was bedoeld als het laatste binnen de bestaande canon met een reboot-seizoen gepland voor een release in 2025.

Het lijkt er echter op dat dit niet langer het geval zal zijn aangezien de nieuwste Power Rangers-serie die in ontwikkeling was bij Netflix nu is geannuleerd. Volgens TVLine zal de live-action show niet verdergaan met de streaminggigant ondanks de betrokkenheid van Daisy Jones. Hasbro Entertainment de eigenaar van de Power Rangers-franchise zal op zoek gaan naar een andere creatieve partner om mee samen te werken.

Een succesvolle franchise zoals Power Rangers zal waarschijnlijk niet lang van de buis blijven maar het opnieuw uitvinden en rebooten van de bestaande canon is niet zonder risico’s. In meer dan 30 jaar zijn de verschillende Power Rangers-shows in kwaliteit en populariteit gevarieerd en plannen voor een reboot zouden ongetwijfeld proberen terug te keren naar de unieke en eigenzinnige aantrekkingskracht die het zo populair maakte bij kinderen terwijl het ook verfrist en geüpdatet wordt voor een nieuwe generatie. Wie het beste gepositioneerd is om dit te faciliteren moet nog blijken maar er zullen waarschijnlijk geen tekort aan geïnteresseerde partijen zijn.

Het is ook onduidelijk of Klein of Entwistle bij het project betrokken zullen blijven. Laatstgenoemde sloot zich in 2020 aan bij de franchise om de ontwikkeling van films en tv-shows binnen het Power Rangers-universum te overzien, dus het lijkt waarschijnlijk dat hij betrokken zal blijven. Dit zal afhangen van planningsconflicten aangezien Entwistle’s aankomende Karate Kid-vervolg naar verwachting in 2025 zal verschijnen. Ondertussen tekende Klein in 2022 een tweejarig contract met eOne Entertainment, het bedrijf dat de leiding heeft over de live-action projecten van Power Rangers.

Het annuleren van de ontwikkeling bij Netflix zal de plannen voor een nieuwe Power Rangers-serie vertragen maar Hasbro en eOne Entertainment zullen er alles aan doen om de show zo snel mogelijk weer op de buis te krijgen. Dit betekent dat er een nieuwe deal gesloten moet worden en het perfecte team voor een Power Rangers-reboot moet worden samengesteld.

Er is ook nog sprake van een vierde geplande film die naar verwachting Entwistle zal betrekken maar het lijkt waarschijnlijk dat de eerste prioriteit zal zijn om de show te rebooten. Hasbro is nu op zoek naar een nieuwe ontwikkelingspartner

Wat vind je hier van?

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.