Home » Review: F1 2020

Review: F1 2020

Vorig jaar werd F1 2019 ontzettend goed door ons ontvangen, maar is dat dit jaar ook zo? Dat is te lezen in deze review.

Diverse uitgevers hebben een poging gewaagd om de ultieme F1-game te maken, helaas was dit altijd zonder succes. Toch is Codemasters de laatste jaren erg goed op weg. Elk jaar brengen zij een nieuwe F1-game uit met een groot scala aan nieuwe features.

Codemasters weet dus waar ze mee bezig zijn. F1 2020 heeft een tal aan nieuwe features, zo heb je de mogelijkheid om je eigen team te creëren en plaats te nemen als een coureur voor jouw team. Naast het feit dat de game een nieuwe mode heeft, is er voor het eerst in jaren een Nederlandse vertaling en zijn er Nederlandse-sprekers zoals Olav Mol toegevoegd. Dit is voor een F1-game erg uniek, want het is nog nooit eerder voorgekomen dat dit werd toegepast in een F1-game. Natuurlijk zijn de bekende modes: Grand Prix, carrière en multiplayer zijn dit jaar ook van de partij.

Nieuw in F1 2020 is de Create a Team-modus met deze mode krijg jij de mogelijkheid om je eigen F1-team te maken en zelf plaats te nemen als coureur. Zodra jij je team aanmaakt, heb je diverse opties. Zo kun je een team naam verzinnen, sponsors zoeken, motoren laten installeren, kleuren van je team aanpassen en een tweede coureur aannemen voor in het team. Als jouw team resultaten behaald, dan zal deze van de sponsor een bonus krijgen. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld aan het einde van ieder seizoen een nieuwe snellere motor te laten installeren.

De carrière-mode heeft een paar kleine wijzigingen gekregen. In F1 2019 kon je enkele races rijden in de F2-klasse om zo een uiteindelijk een contract te tekenen bij een F1-team. In F1 2020 is dit gewijzigd. Nu krijg jij de mogelijkheid om direct naar het F1-seizoen te gaan of om een  F2-seizoen te rijden. De AI in deze game is net zoals F1 2019 ontzettend realistisch en er kunnen hilarische momenten plaatsvinden in de bochten of tijdens inhaal-acties.

Grafisch is de game in tegenstelling tot F1 2019 enorm verbeterd. De geluiden van de game zijn zo realistisch mogelijk gemaakt, het lijkt net echt. In de multiplayer is er helaas niets veranderd, deze is net zoals F1 2019. Dit vind ik persoonlijk erg jammer, ik had liever ook gezien dat de Create a Team-mode ook online beschikbaar was gesteld. Helaas is dit niet het geval. Wellicht dat Codemasters dit in F1 2021 zou kunnen toepassen of door middel van een update toe kan voegen aan F1 2020.

Summary
F1 2020 is zeker de moeite waard. Ieder jaar weet Codemasters ons te verrassen met wat ze neerzetten. De nieuwe mode Create a Team is zeker een leuke mode en ik hoop dat dit met de komende games verder wordt uitgebreid. Grafisch is de game een pareltje en de geluiden zijn ontzettend realistisch. De Nederlandse voice-over is een geweldige toevoeging, want hierdoor krijg jij het gevoel dat de F1-races meerdere keren paar jaar tot leven komen in je eigen woon of slaapkamer. Dus ben jij een F1-fan? Dan is F1 2020 zeker de moeite waard om te kopen voor je favorieten speelsysteem.
Good
  • Nederlandse voice-over
  • Create a Team
  • Realistische AI
Bad
  • Geen Create a Team in de multiplayer
8.8
Klasse
Gameplay - 9
Geluid - 9
Multiplayer - 8
Replay-value - 9

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: