Home » Sony koopt Returnal-studio Housemarque

Sony koopt Returnal-studio Housemarque

De oudste studio van Finland is nu officieel onderdeel van PlayStation.

De Finse gamestudio Housemarque is de nieuwste toevoeging aan Sony’s stal van first-party ontwikkelaars. Sony maakte dinsdag bekend dat de makers van Returnal zich bij PlayStation Studios voegen.

“We zijn zo opgewonden om eindelijk lid te worden van de PlayStation Studios-familie”, schreef Ilari Kuittinen, medeoprichter en directeur van Housemarque, op PlayStation Blog . “Dit geeft onze studio een duidelijke toekomst en een stabiele kans om door te gaan met het leveren van gameplay-gerichte benaderingen, terwijl we nog steeds experimenteren met nieuwe methoden voor het leveren van verhalen en de grenzen van deze moderne kunstvorm verleggen.”

Housemarque ontwikkelt games sinds 1995 en is daarmee de oudste ontwikkelstudio in Finland. Sinds 2007 heeft Housemarque verschillende exclusieve PlayStation-games ontwikkeld, waaronder Super Stardust HD, Dead Nation, Resogun en Matterfall. De nieuwste game van Housemarque is de veelgeprezen Returnal van april.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: