Home » Nieuwe details Horizon Forbidden West vrijgegeven

Nieuwe details Horizon Forbidden West vrijgegeven

PlayStation heeft via een blogpost nieuwe informatie gedeeld over Horizon Forbidden West.

We kregen een goed beeld van de verbeterde gevechts- en verkenningssystemen van Horizon Forbidden West tijdens Sony’s State of Play eerder dit jaar. Nieuwe gadgets en visuele aanwijzingen geven Aloy een ongekende mate van vrijheid om door de open wereld te manoeuvreren en mensachtige en machinevijanden neer te halen. De tweede in een reeks ontwikkelaarsupdates, een recent bericht op de officiële PlayStation-blog gaat in op hoe de verschillende mechanica van Horizon Forbidden West de keuze van de speler als nooit tevoren benadrukken.

Dit keer zijn hoofdsysteemontwerper David McMullen en hoofdgevechtsontwerper Dennis Zopfi het hoofdpodium betreden om te bespreken wat de gameplay van Forbidden West zo diep en bevredigend maakt.

Nu Aloy vrij kan klimmen, onder water kan zwemmen, met haar Shieldwing kan glijden en bepaalde delen van het terrein kan vastgrijpen, is de beweging meer gestroomlijnd en vloeiend. Deze ontwerpkeuze is natuurlijk niet lichtvaardig gemaakt. McMullen stelt dat Guerilla Games de speler op genuanceerde manieren wilde machtigen:

“Onze transversale ontwerpbeslissingen stonden altijd in dienst van toenemende dynamische interactiviteit met de wereld om je heen. Dit kan zijn om de speler in staat te stellen zijn omgeving te manipuleren en te vernietigen met een tool zoals de Pullcaster; of grijp in een glijvlucht met de Shieldwing om jezelf voor te bereiden op een aanval van bovenaf. Wat ons het meest opwindt, is hoe onze nieuwe en oude mechanica synergetisch met elkaar samenwerken om een ​​gevarieerde en dynamische benadering van elk scenario te bieden.”

Ondanks het hervonden gemak van verkenning, zal Aloy haar tegenstanders een stap voor moeten blijven terwijl ze onderweg zijn. De toevoeging van een werkbank stelt Aloy in staat om wapens en outfits te versterken, wat een hele reeks voordelen, mods/mod-slots en vaardigheden ontgrendelt. De vaardighedenboom is opnieuw ontworpen om te passen bij alle vaardigheden die mogelijk zijn gekoppeld aan de uitrusting van Aloy. Deze functies komen samen in flitsende gevechten terwijl Aloy haar melee- en afstandscapaciteiten gebruikt om te overleven.

“Het doel van de wapens in Horizon Forbidden West was om ze allemaal een sterkere persoonlijkheid te geven, wat ook tot uiting komt in hoe je ermee om moet gaan”, legt Dennis uit. “Elk wapen heeft zijn sterke en zwakke punten in termen van de ideale situaties om ze in te gebruiken. De Spike Thrower is bijvoorbeeld een nieuw wapen met veel schade dat, wanneer het op het juiste moment wordt gegooid, het gemakkelijker maakt om grotere doelen te raken. Voor elementaire schade, zoals vuur of lijm, kun je ervoor kiezen om bij de Blast Sling te blijven, enzovoort. Elk wapen wordt geleverd met verschillende voordelen, munitietypes en wapenspoelsleuven om ze verder aan te passen – hoewel sommige wapens eerst moeten worden geüpgraded voordat je ze sterker kunt maken.

Horizon Forbidden West wordt op 18 februari gelanceerd voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: