Home » Review: Hearthstone Mercenaries

Review: Hearthstone Mercenaries

Mercanaries is een zeer leuke toevoeging aan Hearthstone.

Hearthstone: Mercenaries is de derde grote spelmodus binnen de populaire kaartgame van Blizzard Entertainment. Wij van de redactie hebben deze mode gespeeld. Hoe het ons bevallen is, lezen jullie in deze review.

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is deze nieuwe mode voor iedereen beschikbaar gesteld. De gameplay van deze mode proberen we in detail uit te leggen in deze review. Deze nieuwe mode is een gouden toevoeging aan Hearthstone. Deze mode is een behoorlijke vernieuwing. Het valt het best te omschrijven als een combinatie van de leukste elementen uit klassieke Hearthstone en Battlegrounds. Zo moet je strategische beslissingen maken afhankelijk van de samenstelling van je team en je tegenstander, waarna Mercenaries aan beide kanten het gevecht aangaan. Je kan deze mode het beste vergelijken met Pokémon TCG, alleen net iets anders. Mercenaries heeft namelijk veel meer te bieden dan Pokémon TCG zoals het kiezen van de attacks.

Net zoals de standaard modus kun je packs kopen deze packs bevatten Mercanaries kaarten en coins. Van de inhoud van deze pack kan jij je comp (deck) maken. Iedere comp bestaat uit maximaal zes kaarten. Je comp kun je maken door het kopen van packs of het spelen van de singleplayer en multiplayer. Zoals eerder aangegeven bestaat één  pack uit cards en coins. Deze kaarten kun je dan gebruiken in je deck. De coins kun je gebruiken om nieuwe mercanaries te maken of om de attacks van je mercanaries te upgrade. Iedere Mercanarie bestaat uit drie basis attacks die je kunt vrijspelen door te lvl met de desbetreffende Mercanaries. Naast de drie basic attacks heb je ook drie passive abilities, deze kun je gebruiken om ervoor te zorgen dat je iets meer damage geeft aan de tegenstander. Wie als eerste alle kaarten van de andere partij vernietigd, heeft gewonnen.

Naast de mode heb je ook een Mercanaries village dat je kunt onderhouden hiermee kun je nieuwe comps maken en offline en online spelen. De singleplayer bestaat uit verschillende dungeons, zodra je wint van de eindbaas van de dungeon heb je de dungeon gewonnen. De multiplayer modus van deze game moet je vrijspelen om deze te kunnen spelen. Dit is vrij simpel hiervoor kun je de hearthstone coins (gold) gebruiken. Deze nieuwe mode heeft grinden op nummer 1 gezet om nieuwe kaarten/coins vrij te spelen moet je grinden. Dit neemt redelijk wat tijd in beslag uiteindelijk zodra je de juiste kaarten/coins hebt kun jij je droom comp maken.

Persoonlijk vind ik deze modus zelfs leuker dan de standaard Hearthstone-modi. Vooral door het feit dat ze proberen om RPG-elementen aan de game toe te voegen en dat spreekt me zeker aan.

Summary
Blizzard heeft een hele toffe nieuwe mode neergezet met Mercanaries, De toevoeging dat jij je gold kunt gebruiken dat je vrijspeelt door middel van de standaard Hearthstone challanges is zeker een toffe feature, Het grinden in deze nieuwe mode is zeker erg leuk om te doen. Persoonlijk vind ik Mercanaries geen nieuwe mode, maar een compleet nieuwe game. De ongekende opties dat je in deze deck hebt om je comp te maken is goed gebalanceerd. Ik hoop dat Blizzard deze nieuwe mode in de nabije toekomst volledig gaat ondersteunen met speciale expansions van deze mode. Mercanaries is zeker de moeite waard als je toe bent aan vernieuwing binnen Hearthstone. Sinds de release speel ik nog steeds Mercanaries en ik ben er nog lang niet mee klaar.
Good
  • Volledig nieuwe mode
  • Uniek concept
  • Ongekende mogelijkheden
  • Online en offline-modus
  • Je gold gebruiken om je village te upgrade
Bad
  • Te weinig kaarten
8.5
Klasse

Have your say!

1 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: