Home » Review: Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Review: Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Pokémon vangen, trainen en ruilen blijft geweldig, en Sinnoh is een geweldige regio om te verkennen.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl voelen als een warm welkom terug in Sinnoh. Hoewel dit een remake is, zijn er voor het grootste deel quality of life-veranderingen geweest die het tot aan het moderne tijdperk hebben gebracht, die sommigen zullen bevallen en anderen van streek zullen maken.

Het is zo’n vijftien jaar geleden dat ik de Sinnoh-regio voor het laatst bezocht in Pokémon Diamond, Pearl of Platinum. En het verbaasde me oprecht hoe fris het voelde, maar ook hoeveel ik me herinnerde. Met een eenvoudig verhaal dat al vele malen eerder is verteld, zijn Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl de stop-gap-games voor velen die ernaar streeft het Pokémon -vormige gat te vullen terwijl de nieuwe Legends: Arceus- game wordt ontwikkeld. Je bent een jonge jongen of een jong meisje en je “moeder” laat je verdwijnen in de wildernis om je dromen na te jagen om geweldig te zijn in Pokémon, terwijl je ook probeert je rivaal en beste vriend bij te houden.

 

Zoals je zou verwachten, is er een kwaadaardig team met snode doeleinden op de wereld die een of andere vorm van Pokémon-misbruik inhoudt, en je zult ze onderweg ook meerdere malen verslaan. Als beginnende trainer ga je door donkere grotten, bergachtige gebieden en verraderlijke jungles terwijl je van stad naar stad gaat om gymleiders te verslaan en badges te krijgen die, eerlijk gezegd, dienen als een excuus om je nieuwe reisopties uit te proberen in de wonderbaarlijke Sinnoh-regio.

Nadat je bijvoorbeeld je eerste gym hebt verslagen, krijg je de mogelijkheid om door kleine rotsen te breken. Uiteindelijk leer je meer interessante vaardigheden, die allemaal kunnen worden opgeroepen met je vertrouwde “Pokétch”. Dit is een soort smartwatch, die aanvankelijk een rekenmachine-app en een in-game stappenteller biedt, en later nog interessanter wordt. Ik haat het om voortdurend vaag te zijn over latere game-dingen, maar gezien de leeftijd van de originele titel, aarzel ik om per ongeluk enige vorm van onthulling voor nieuwe spelers te bederven. Wat ik echter wil zeggen, is dat terwijl de Pokétch ooit het onderste scherm van een DS was en nu wordt opgeroepen met een snelle tik op de R-knop. Als u er nogmaals op drukt, wordt het bijna volledig scherm, waardoor aanraakbediening mogelijk is bij gebruik in de handheld-modus.

Wat dat betreft speelde ik een grote hoeveelheid Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl op de Switch OLED via handheld, en merkte ik geen andere touchscreen-bediening op. Er is een mini-kookspel waarin je “Poffins” maakt om de stats van je Pokémon te verbeteren waarmee je ze beter kunt maken in een grotere submissie die in wezen een schoonheidswedstrijd is. Hoewel je dit eerst bestuurde door middel van de touchscreen, maak je in de remake gebruik van je joycons.

De turn-based gevechten van Pokémon zijn altijd dieper geweest dan veel mensen zich realiseren. Maar het is ook vrij eenvoudig als je een doorgewinterde JRPG-speler bent. Als je het soort bent dat graag elke vijand verslaat die je onderweg tegenkomt, zul je vrijwel zeker binnen de eerste tien uur over-leveld worden. Het is heel gemakkelijk om dit te doen, vooral als je al vroeg een aantal van je favoriete Pokémon vindt. Ik had het geluk om een ​​Shinx te krijgen. Hij bleef een onnozel aantal uren bij me, in staat om de meeste (maar niet alle) tegenstanders in één keer te proberen verslaan. Er zijn ook nog wat gekke momenten aanwezig, zoals een visser-trainer die je bevecht met zijn zes Magikarp. Het is een verspilling van tijd voor een gevecht, maar het is ook een behoorlijk slimme grap die ik kan respecteren, en geeft kleur aan een wereld die al bruist van persoonlijkheid.

Er is echter nog genoeg te doen voor de hardcore fans. Mannelijke en vrouwelijke Pokémon, movesets, eieren, evoluties; eindspel: het is allemaal aanwezig en zoals je het je herinnert. Wat er is veranderd, let wel, is dat veel van de moderniseringen van de meer recente games hun weg hebben gevonden naar Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl. Na een paar uur kun je bijvoorbeeld je Pokémon-box gewoon vanuit het veld gebruiken, zonder dat je naar een Pokémon Center hoeft te gaan. Dit maakt het gemakkelijker, want als je toevallig een vriendelijk monster flauwvalt, kun je het gewoon verwisselen na een gevecht zonder dat je een stad opnieuw hoeft te bezoeken.

Online is ook enorm gestroomlijnd. Er is een enorm ondergronds gebied dat met vrienden kan worden verkend en nog meer minigames biedt. Dit is geüpgraded van het originele spel, wat een leuke touch is. Je kunt gemakkelijk ruilen, en het is een spel dat heel gemakkelijk is om op te hangen en te spelen met vrienden, lokaal of online. Het is allemaal precies zoals je zou hopen dat het zou zijn voor een Pokémon-game die in 2021 wordt uitgebracht. Er zijn snelkoppelingen voor items die je veel gebruikt. Het voelt gewoon heel modern aan.

Dan is er de artstyle. Kijk, ik vind het chibi-uiterlijk van deze game net zo leuk als in de remake van Link’s Awakening. Breng het uit in dezelfde artstyle als in 2006 en mensen zullen klagen dat er niet genoeg werk is verzet. Maar wat is dan het alternatief? Ga je voor superrealistisch? Dit is de juiste route voor deze remake, en het heeft een charme die je de hele tijd doet glimlachen. In gevechten is er een meer realistische esthetiek te zien, maar nogmaals, het is een vereenvoudigde cartoonachtige sfeer die hier gaande is.

Als het op Pokémon aankomt, ben je een fan of je bent het niet. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zullen je niet van gedachten veranderen, en het is ook niet de bedoeling om het wiel opnieuw uit te vinden als het op de serie aankomt. Wat het echter doet, is ons herinneren aan een van de beste avonturen in de serie, terwijl het up-to-date wordt gehouden met prachtige beelden, quality of life-veranderingen en prestaties waarbij ik geen enkele framedrop heb gezien. Dit is een ontwikkelaar die respect toont voor het bronmateriaal en het 15 jaar later een herhaling waard maakt, waardoor een oude game op de een of andere manier weer essentieel wordt.

Summary
Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearlls een warm welkom terug in Sinnoh en zorgen voor een glimlach en uren plezier. Fans op de lange termijn zullen merken dat de quality of life-veranderingen het nog gemakkelijker maken, maar desalniettemin zijn het verder trouwe remakes en beiden een genot van begin tot eind.
8.5
Klasse

Have your say!

2 1

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: