Home » Disney onthult free-to-play dorpsleven-sim met een aantal klassieke personages in de hoofdrol

Disney onthult free-to-play dorpsleven-sim met een aantal klassieke personages in de hoofdrol

Disney werkt momenteel aan de free-to-play Dreamlight Valley.

Dankzij het succes van Stardew Valley en zijn soortgenoten, kun je tegenwoordig nauwelijks bewegen voor videogames die je indringend proberen in een idyllische digitale hoek te duwen voor een periode van gezonde vrienden maken of enthousiast groente palperen, en nu is het de beurt aan Disney om doe mee met de actie met zijn nieuw aangekondigde gratis te spelen dorpsleven-sim Dreamlight Valley.

De opzet voor Dreamlight Valley is dat er eens een stel Disney- en Pixar-personages allemaal gelukkig samen leefden in het idyllische land van de titel – totdat, dat wil zeggen, een catastrofale gebeurtenis die bekend staat als de Forgetting, ieders herinneringen stal. Het is dus aan de spelers om het koninkrijk (en ook de herinneringen van de bewoners) te verkennen en te herstellen in een avontuur dat levensechte actie combineert met meer traditionele zoektochten.

Terwijl Dreamlight Valley zich ontvouwt, kunnen spelers naar exotische biomen buiten het dorp reizen en vriendschap sluiten met klassieke Disney- en Pixar-personages – elk met hun eigen verhaallijnen, speurtochten en beloningen – waaronder Elsa en Anna in een besneeuwde, Frozen-geïnspireerd koninkrijk, Ariel in een tropische hoek van de wereld, en zelfs de Lion King-bemanning over een zonnige savanne.

De life-sim-elementen van Dreamlight Valley bevatten ondertussen bekende dingen zoals tuinieren en koken (met Disney-personages die geschikt zijn voor de activiteit die hun expertise verlenen), en spelers kunnen ook hun dorp volledig aanpassen – door de gebouwen, lay-out en landschap te kiezen – en hun eigen huis en kleding ontwerpen.

Disney presenteert Dreamlight Valley als een spel in live-servicestijl dat in de loop van de tijd zal evolueren en uitbreiden, en het zal gratis te spelen zijn wanneer het ergens in 2023 voor Xbox, PlayStation, Switch en pc wordt gelanceerd. zoals gebruikelijk bij deze dingen, is het waarschijnlijk verstandig om de verwachtingen in toom te houden totdat we weten hoe Disney en ontwikkelaar Gameloft van plan zijn geld te verdienen met het spel – iets dat we een duidelijker idee zouden moeten krijgen van wanneer Dreamlight Valley deze zomer vervroegd toegang krijgt.

Degenen die nieuwsgierig genoeg zijn om mee te doen aan de vroege toegangsperiode van Dreamlight Valley, moeten ofwel een Founder’s Pack kopen of een Xbox Game Pass-abonnement hebben. Disney zegt dat het op een later tijdstip meer details over vroege toegang zal delen.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: