Home » Nieuwe details Pokémon Scarlet en Violet uitgebracht

Nieuwe details Pokémon Scarlet en Violet uitgebracht

Er is veel nieuwe informatie naar buiten gebracht rondom Pokémon Scarlet en Violet.

Tijdens de livestream van Pokémon Presents van vandaag heeft The Pokémon Company een heleboel nieuwe details onthuld over de eerste volledig open-world RPG’s in de Pokémon-franchise, Scarlet en Violet. Tijdens de uitgebreide trailer en de daaropvolgende diepe duik ontvingen we nieuwe informatie over de regio waarin de games plaatsvinden, hoe multiplayer werkt, sommige Pokémon-spelers zullen tegenkomen tijdens hun avontuur en het nieuwe Terastal-fenomeen dat Pokémon in staat stelt te veranderen.

In Pokémon Scarlet en Violet gaan spelers op avontuur in de regio Paldea, een enorm gebied vol meren, bergen, woestenijen en meer. Buiten zijn natuurlijke landschappen, is Paldea ook de thuisbasis van boerendorpen en havensteden. In het centrum van de regio ligt de grootste stad, Mesagoza. Afhankelijk van de versie die je speelt, vind je Naranja Academy of Uva Academy, die elk verschillende uniformen, emblemen en andere details hebben. Spelers ontvangen een Rotom Phone, compleet met een Pokédex-app en een kaart van de hele Paldea-regio. Terwijl spelers door Paldea reizen, kunnen ze deelnemen aan drie grote verhalen; één verhaal bevat de traditionele Pokémon-verhaallijn met acht sportscholen om te veroveren. Maar deze keer is er geen vaste volgorde voor hoe trainers door de sportscholen gaan.

Spelers kunnen verwachten dat Pokémon in boomtoppen, rivieren en andere gebieden in de wildernis leven, dus ze moeten ook hun ogen open houden. Tijdens de trailer hebben we een glimp opgevangen van verschillende terugkerende Pokémon, waaronder Growlithe, Haunter, Pineco en nog veel meer, maar we hebben ook meer geleerd over enkele van de nieuwe Pokémon die we zullen tegenkomen. Een voorbeeld van zo’n wezen is de Paldean-regio-variant van Gen II-favoriet Wooper. Deze nieuwe vorm krijgt een bruin uiterlijk in plaats van zijn standaard blauwe uiterlijk en sloot het water af om op het land te leven. Omdat hun kieuwen verhard zijn door het leven op het land, bewegen ze wat langzamer. Ze kunnen echter giftige vloeistof uit hun kieuwen schieten.

Bovenop Paldean Wooper hoorden we van twee geheel nieuwe Pokémon die debuteren in Scarlet en Violet. Fidough is een hondachtig wezen met elastische eigenschappen. Wanneer Fidough van het Fairy-type opgewonden raakt, blazen ze hun lichaam op om groter te lijken. Fidough fermenteert ook dingen in de buurt met behulp van de gist in zijn adem, wat ook nuttig kan zijn bij het koken. Dan hebben we Cetitan, een nieuw Ice-type dat een ongelooflijke aanvalskracht heeft dankzij hun immense lichaam en een sterke verdediging dankzij zijn dikke laag vet.

We hebben ook meer geleerd over de twee legendarische Pokémon die we op de boxart zien. Koraidon en Miraidon lijken een veel grotere rol te spelen in Pokémon Scarlet en Violet dan standaard Legendaries in je typische Pokémon-spel. Een van deze legendarische wezens vergezelt de speler op hun reis als partner. Ze kunnen van vorm veranderen om te passen bij verschillende verplaatsingsmethoden, waardoor de speler door vlaktes kan sprinten, over rivieren en meren kan zwemmen of van bergen en gebouwen kan springen om naar hun bestemming te glijden. De formulieren van Koraidon hebben “Build”-nomenclatuur (Sprinting Build, Swimming Build en Gliding Build), terwijl Miraidon’s feature “Mode” naamgevingsconventies (Drive-modus, Aquatic Mode en Glide-modus), misschien een hint naar een ervan die meer organisch is, terwijl de andere is meer mechanisch.

Die legendarische beesten zijn echter niet de enige Pokémon in Paldea die van vorm kunnen veranderen. Zoals met alle recente generaties, introduceert Gen IX een nieuwe gimmick die van invloed zal zijn op hoe Pokémon nieuwe krachten kan gebruiken in de strijd. Net als Dynamax en Mega Evolutions van vorige generaties, kunnen Pokémon in de Paldea-regio Terastallize maken, waardoor ze schitteren als edelstenen en krachtiger worden. Sommige Pokémon veranderen zelfs van type wanneer ze terastalliseren. Deze kunnen zelfs binnen dezelfde Pokémon-soort variëren. De ene Eevee kan bijvoorbeeld het Normale type blijven wanneer hij Terastalliseert, terwijl een andere een ander Tera-type kan hebben.

Net als de Max Raid Battles van Gen VIII, biedt Gen IX Tera Raid Battles, coöpgevechten voor vier spelers tegen krachtige Terastallized Pokémon. In tegenstelling tot de Max Raid Battles of Sword and Shield, zijn Scarlet en Violet’s Tera Raid Battles niet turn-based, wat betekent dat spelers kunnen aanvallen en genezen zonder te hoeven wachten tot de andere trainers aan de beurt zijn. Deze gevechten kunnen worden gedaan door middel van matchmaking of via linkcodes die vrienden met elkaar kunnen delen. Als het team erin slaagt de Terastallized Pokémon neer te halen, hebben de trainers de mogelijkheid om hem te vangen.

Dat is echter niet de enige manier waarop spelers kunnen samenwerken. Met Scarlet en Violet’s Union Circle kunnen spelers maximaal drie vrienden oproepen om Paldea te verkennen in de nieuwe coöp voor vier spelers. Naast het rijden over de kaart om nieuwe wezens te vangen en nieuwe ontdekkingen te doen, kun je ook ruilen en vechten tegen degenen die je tegenkomt.

Als je meer een trainer voor één speler bent, heeft Pokémon Scarlet en Violet meer dan een behoorlijk aantal NPC’s om mee te communiceren. Naast de reeds onthulde Professor Sada en Professor Turo, hebben we verschillende extra personages vernomen die we in Paldea zullen ontmoeten. Clavell is de directeur van de academie waar je naar toe gaat en leert de speler verschillende dingen over hun school. Mr. Jacq is je huiskamerleraar die je instrueert over Pokémon-biologie. Jacq is ook de ontwikkelaar van de Pokédex-app op je Rotom Phone. Arven is een upperclassman op de academie die goed kan koken. Arven doet onderzoek naar gezonde recepten om je Pokémon te helpen zich beter te voelen. Penny is een verlegen personage dat niet vaak naar de academie komt.

Het laatste personage dat we ontmoetten in de nieuwe Pokémon Scarlet and Violet-trailer is Grusha. Hij is niet alleen een professionele snowboarder, maar hij is ook de gymleider van de Glaseado Gym. Zoals je je misschien kunt voorstellen vanuit zijn beroep, is Grusha een sportschoolleider van het type Ice die de nieuw aangekondigde Cetitan als zijn partner-Pokémon heeft. Deze blik op onze eerste sportschoolleider maakte me enthousiast om de andere zeven sportschoolleiders ergens in de nabije toekomst te zien.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: