Home » Nieuwe details Splatoon 3 vrijgegeven

Nieuwe details Splatoon 3 vrijgegeven

Middels een speciale Direct heeft Nintendo nieuwe informatie naar buiten gebracht rondom Splatoon 3.

Tot nu toe heeft Splatoon 3 spelers voorzien van nieuwe informatie over nieuwe wapens, muziek en zelfs een speciaal Switch OLED-model en Pro Controller-thema na de langverwachte gezinsvriendelijke shooter. Nu Splatoon 3 echter de volgende grote release op de releasekalender van de Switch is, opende Nintendo vanmorgen officieel de sluizen met een schat aan informatie via een speciale Nintendo Direct over de met inkt bedekte shooter.

Splatoon 3 laat Inkopolis achter ten gunste van Splatsville, dat in het hart van de Splatlands ligt. Splatsville is een groeiende stad die onlangs de populairste nieuwe plek is geworden voor inklings om rond te hangen. Als zodanig dient het als uw nieuwe uitvalsbasis en activiteitencentrum in Splatoon 3. Het nieuws van de dag wordt voorgelezen door Deep Cut, een nieuw trio bestaande uit Frye, Shiver en Big Man, dat gastheer is van de Anarchy Splatcast, die Splatsville bewoners kunnen luisteren op hun Sea Cucumber Phones terwijl ze andere dingen in het spel doen. Deep Cut gaat over de activiteiten die voor je beschikbaar zijn wanneer je het spel start, en het is een goed idee om op te letten omdat je deze keer genoeg activiteiten hebt om uit te kiezen.

Hoewel deze inzending nog verder uitbreidt op de activiteiten die beschikbaar zijn voor spelers, blijft het hoofdevenement Turf War. Deze 4v4-modus waarin twee teams werken om het podium te bedekken met zoveel mogelijk van hun kleur inkt, keert terug van de vorige twee inzendingen. Het uitgangspunt blijft hetzelfde, maar kleine aanpassingen lijken de ervaring over de hele linie te verbeteren.

Een van die manieren waarop Turf War wordt vernieuwd, is door nieuwe op traversal gebaseerde bewegingen die spelers kunnen gebruiken. Wanneer je in inktvisvorm door de inkt zwemt, is de beweging van Splatoon zo soepel en bevredigend als maar kan. Nu kunnen spelers bewegingen zoals Squid Surge en Squid Roll gebruiken om het glijdende gevoel nog vloeiender te maken. Met Squid Surge zwem je in één keer tegen muren op, terwijl je met Squid Roll uit de inkt springt en een draai van 180° maakt. Deze bewegingen helpen niet alleen om de kaart te verkennen, maar wanneer Squid Roll kort gloeit, stoot het zelfs inkt af.

We hebben ook een aantal Turf War-fasen bekeken waarin de inklings en octolings de strijd aangaan. Nieuwe podia zijn onder meer Scorch Gorge, Eetail Alley, Mincemeat Metalworks, Undertow Spillway en Hagglefish Market. Ondertussen verschijnen ook verschillende podia van Greater Inkopolis, zoals Museum D’Alfonsino, Hammerhead Bridge en Mahi-Mahi Resort, in rotatie. Wanneer de game wordt gelanceerd, zullen er in totaal 12 fasen zijn, en er zullen er nog een aantal volgen via gratis updates na de lancering. Dit is een grote verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke aanbod van Splatoon en Splatoon 2, die respectievelijk met vijf en acht kaarten werden gelanceerd.

Misschien wel de beste tijden in Splatoon zijn wanneer de typisch chille vibes van de hubstad een verre herinnering worden, de muziek naar 11 gaat en een Splatfest het overneemt. Net als bij eerdere Splatoon-titels, kiezen spelers een team op basis van een voorkeur voor een basisprompt. In het verleden hadden spelers twee opties. In Splatoon 3 kunnen spelers kiezen uit drie opties om drie verschillende squadrons te vormen die het tijdens het Splatfest-evenement zullen uitvechten.

Splatfests worden nu in twee helften gesplitst. De eerste helft bevat 4v4 Turf Wars, terwijl de tweede helft alle drie de teams samenbrengt in de nieuwe Tricolor Turf Wars. Hier vechten drie teams het uit op dezelfde kaart om het te bedekken met hun kleureninkt; het team op de eerste plaats brengt vier spelers in de wedstrijd om hun positie te verdedigen, terwijl het team op de tweede en derde plaats twee spelers een stuk meebrengt voor een unieke 4v2v2-opstelling. Het team dat voorop loopt in het huidige Splatfest begint in het midden, wat betekent dat ze het beste startpunt hebben om te vertrekken, maar ze moeten ook aanvallen van beide kanten afweren.

De eerste Splatfest begint al voordat de game wordt gelanceerd, met de Splatfest World Premiere, die beschikbaar zal zijn in de eShop. Zodra het Splatfest op 27 augustus begint, kunnen spelers de festiviteiten beginnen door te kiezen tussen Team Rock, Team Paper en Team Scissors. Dit zal ook dienen als een demo voor spelers om het spel uit te proberen.

De op golven gebaseerde Salmon Run-modus die debuteerde in Splatoon 2, duikt ook weer op uit de diepte met Splatoon 3. In deze coöpmodus kunnen vier spelers oprukkende zalmachtigen afweren en gouden eieren verdienen door baassalmachtigen te verslaan. We hebben een paar van de nieuwe bazen bekeken die te zien zijn in deze versie van de modus. Slammin’ Lid is een schotelachtig wezen dat barrières kan creëren en zalmachtigen op de grond kan beschermen, maar als het te dicht bij je komt, kan het ook in de aanval gaan en op de grond vallen en alles eronder verpletteren. De Direct gaf ons ook een blik op Big Shot, een zwaargebouwde vis die projectielen van een afstand op spelers afvuurt.

De grootste onthulling kwam echter (letterlijk) in de vorm van uitleg over het mysterieuze monster aan het einde van de Splatoon 3-trailer in de Nintendo Direct van februari. Dat enorme wezen staat bekend als Cohozuna, een koningszalmachtige. Volgens de Direct verschijnen koningszalmachtigen soms net als je op het punt staat de sessie af te ronden. Als ze dat doen, kun je gouden eieren op hun weg afvuren om ze terug te slaan en ze op afstand te houden totdat de tijdslimiet om is.

Aan het einde van de sectie Salmon Run kregen we een teaser voor een hectische reeks in Salmon Run genaamd Big Run. Wanneer Big Run plaatsvindt, vallen zalmachtigen de stad binnen in wat lijkt op een reeks met hoge energie. We hebben op dit moment geen aanvullende details over wat Big Run inhoudt.

Ook deze keer is de verhaalmodus voor één speler terug, misschien wel het meest ondergewaardeerde element van de Splatoon-serie. De verhaalmodus van dit item heet Return of the Mammalians, en als je kijkt naar hoe harig sommige octarianen zijn, kun je zien waarom. Dit verhaal plaatst je in de schoenen van Agent 3 terwijl je vecht met de octarianen, podia verkent en waarschijnlijk het opneemt tegen allerlei creatieve eindbazen naast buddy-personage Smallfry. Agent 3 gaat op pad om de geheimen van Alterna, de Fuzzy Ooze, te ontdekken en hoe dit allemaal aansluit bij het thema van de titel.

We hebben niet veel details gekregen voor deze verhaalmodus, maar we weten wel dat het dient als de finale van de saga. Nintendo lijkt ook te weten dat veel spelers de verhaalmodus overslaan, omdat de Direct het als een geweldige manier gebruikt om vertrouwd te raken met de bewegingen en wapens, maar degenen die de eerste drie campagnes hebben gespeeld (Splatoon 1, Splatoon 2 en Octo Expansion ), weet dat de verhaalmodi van de serie veel leuker zijn dan welke tutorial dan ook.

Turf War, Salmon Run en verhaalmodus zijn nog steeds de drie belangrijkste pijlers, maar de lobby van Splatsville biedt verschillende andere modi om uit te kiezen. Als je eenmaal in het spel bent, kun je Anarchy Battles selecteren om te strijden voor ranglijsten, of de verschillende terugkerende modi zoals Splat Zones, Tower Control, Tower Control en Clam Blitz bij rotatie. Je kunt ook deelnemen aan privégevechten met aangepaste regelsets.

Nintendo hintte op een extra competitieve modus genaamd Tableturf Battle. Dit op kaarten gebaseerde duel is een spin-off van Turf War, waarbij je verschillende vormen kunt tekenen met kaarten in je hand. Spelers kunnen kaarten verzamelen en vervolgens hun kracht opladen om speciale aanvallen op hun tegenstanders uit te voeren. Volgens Nintendo krijgt elke speler een in-game startersdeck, hoewel het niet ingaat op verdere details over de fijne kneepjes van dit spel of hoe spelers extra kaarten kunnen krijgen. We weten echter dat er meer dan 150 kaarten zijn om te verzamelen voor deze modus.

Buiten het competitieve spel kun je naar de Test Range springen, waar je wapens kunt uitproberen of je spierballen kunt opwarmen. Je kunt ook communiceren met Ghosts, virtuele hologrammen van je online vrienden. Daar kun je zien wat je vrienden van plan zijn, deelnemen aan hun lopende activiteiten of ze uitnodigen om met je mee te doen – schijnbaar een enorme upgrade ten opzichte van het groepssysteem van eerdere games.

Je kunt ook oude beelden van je wedstrijden bekijken vanuit jouw perspectief of het perspectief van andere spelers in de wedstrijden, en als je de wereld wilt laten zien, kun je deze uploaden. Als je de dagen van Miiverse mist, is Mailbox de plek voor jou, omdat je hier illustraties kunt posten en uploaden. Ondertussen kun je de fotomodus activeren om selfies te maken of naar de Recon-modus gaan, waar je door stadia kunt slenteren om er vertrouwd mee te raken zonder dat er vijanden aanwezig zijn.

Aanpassing lijkt een nog grotere rol te spelen in de serie die al heel erg draait om het naar wens maken van je personage. Met verschillende winkels in Splatsville kun je ervoor zorgen dat je personage precies goed is. Met Ammo Knights kun je Sheldon-licenties gebruiken om wapens te kopen, terwijl je in winkels zoals Naut Couture, Man-o’Wardrobe en Crush Station respectievelijk hoofddeksels, topjes en schoeisel kunt kopen. Omdat elk uitrustingsstuk verschillende voordelen heeft, kun je meerdere outfits opslaan als voorinstellingen en ze meteen verwisselen. Als je houdt van de manier waarop iets eruitziet, maar zou willen dat het een hogere loopsnelheid of inktweerstandsverbeteringen had, kun je Murch in Splatsville bezoeken, die in staat is om de voordelen van elk onderdeel aan te passen. Zodra je een uitrustingsstuk of wapen hebt ontgrendeld, kun je het in je in-game locker plaatsen zodat alle spelers het kunnen zien.

Andere aanpassingen die beschikbaar zijn voor spelers zijn Splashtags, die tijdens gevechten worden getoond. U kunt uw banner, badge en titel voor uw splashtag kiezen en deze vervolgens trots weergeven wanneer u een wedstrijd invoert. Daarnaast kun je overwinningsemotes voor je personages ontgrendelen en seizoensuitrusting in de catalogus verdienen door in-game te spelen. Ten slotte, als je een boost nodig hebt, kun je drankjes kopen die je boosts geven in wedstrijden.

Net als bij eerdere Splatoon-games, kun je ook kiezen uit een enorm arsenaal aan wapens om in je favoriete speelstijl te passen. Elk wapen uit eerdere games is beschikbaar, evenals nieuwe zoals de boogachtige Stringers en Splatanas, waarmee je van dichtbij kunt aanvallen of inkt van een afstand kunt gooien. Speciale wapens keren ook terug met oude favorieten zoals de Booyah Bomb, Ink Storm en Tenta Missiles, evenals nieuwkomers zoals de Tacticooler (een koelkast die jou en je team op drank gebaseerde power-ups geeft), Wave Breaker (een apparaat dat ontketent golven rond een gebied om tegenstanders te markeren en te beschadigen), en de Reefslider (een voertuig waarmee je tegenstanders kunt aanvallen met een exploderende splat). Deze speciale wapens werken allemaal op een op een meter gebaseerde cooldown die zich vult wanneer je de grasmat besmeurt. Speciale wapens worden ook gecombineerd met hoofdwapens.

Het lanceringsaanbod van Splatoon 3 is misschien robuuster dan elke andere Splatoon-game tot nu toe, maar in overeenstemming met het handelsmerk van de serie, zal de game na de lancering veel gratis content ontvangen. Nintendo heeft zelfs toegezegd om de in-game itemcatalogus gedurende twee jaar elke drie maanden bij te werken met seizoensitems. Bovendien worden er rond dezelfde tijd als die catalogusupdates nieuwe wapens aan Splatoon 3 toegevoegd.

Na de lancering krijgt Splatoon 3 ook twee nieuwe modi, X Battle en League Battle, voor meer competitieve flair. Ten slotte zag Nintendo met de lancering van de Octo-uitbreiding van Splatoon 2 duidelijk waarde in grootschalige betaalde DLC, aangezien het aankondigde dat het dat ook (en mogelijk meer) voor Splatoon 3 na de lancering zal doen.

Last but not least hebben we een glimp opgevangen van de drie Amiibo-figuren van Splatoon 3. Als je een fan bent van inklings, octolings of het nieuwe personage Smallfry, Nintendo heeft je gedekt met de nieuw aangekondigde Amiibo-figuren van vandaag. In Splatoon 3 kunnen Amiibo-figuren je favoriete uitrustingsconfiguraties opslaan of speciale uitrustingen aan je inventaris toevoegen.

De Blue Octoling-, Yellow Inkling- en Smallfry Amiibo-figuren zijn verkrijgbaar bij geselecteerde retailers voor $ 16 per stuk. Nintendo brengt ook enkele Splatoon 2 Amiibo-figuren opnieuw uit: het Callie en Marie Two-Pack en het Pearl & Marina Two-Pack zullen worden aangevuld voor een adviesprijs van $ 25 per stuk.

Splatoon 3 komt op 9 september naar de Switch.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: