Home » Review: SteelSeries Arctis 9X

Review: SteelSeries Arctis 9X

De Arctis 9X ziet eruit en voelt bijna precies hetzelfde als de Arctis Pro Wireless, maar met een geometrische scheut groene lijnen op het zwarte elastiek van de hoofdband om de Xbox One-vriendelijkheid aan te geven. Het is een voornamelijk matzwarte headset met grote ovale oorschelpen met licht glanzende zijkanten en rubberen achterpanelen. De linker oorschelp houdt de microfoon vast, een zwarte capsule op een flexibele metalen arm die bijna volledig terugtrekt in de oorschelp wanneer deze niet in gebruik is. Een wiel aan de achterkant van de oorschelp past de audiobalans aan voor game- en voicechat. De rechter oorschelp bevat een volumewiel, een microfoonknop, Bluetooth- en aan/uit-knoppen (de aan/uit-knop doorloopt ook vier EQ-voorinstellingen), een micro-USB-poort om op te laden en een 3,5 mm-poort voor het gebruik van de bekabelde headset (een kabel is niet meegeleverd). niet inbegrepen). Alle bedieningselementen en aansluitingen bevinden zich langs de zijkanten van elke oorschelp.

De platte metalen hoofdband verbindt de twee oorschelpen met gebogen zwarte kunststof armen die kunnen kantelen en draaien. In plaats van onder de hoofdband te vouwen, gebruikt de Arctis 9X een elastische band die zich rond de lengte van de hoofdband wikkelt om een ​​veerkrachtige spanning te creëren die het metaal van je hoofdhuid tilt. De over-ear oorkussens zijn zacht schuim gewikkeld in ademende zwarte stof en worden gecombineerd met de elastische ophanging van de hoofdband voor een zeer licht, comfortabel gevoel tijdens lange gaming- of luistersessies. Omdat de headset zo gemakkelijk te dragen is en de microfoon een nauwelijks waarneembare plastic knokkel is wanneer deze niet in gebruik is, kan deze eenvoudig als Bluetooth-hoofdtelefoon worden gebruikt als je niet aan het gamen bent.

Deze headset is ontworpen om draadloos met de Xbox One te worden gebruikt, wat niet helemaal hetzelfde is als Bluetooth, zelfs als het koppelingsproces erg op elkaar lijkt. Er is geen draadloze ontvanger om op je console aan te sluiten zoals andere draadloze Xbox One-gamingheadsets. Druk gewoon op de Pairing-knop op het systeem om verbinding te maken met de headset via dezelfde Xbox Wireless-standaard als de gamepads van de Xbox One. Als je het draadloos met je PC wilt gebruiken, raadt SteelSeries je aan de Xbox Wireless Adapter te gebruiken. Je kunt het ook via het Bluetooth-menu verbinden met je PC of mobiele apparaat, maar dit heeft een aanzienlijke negatieve invloed op de geluidskwaliteit. En als je het bedraad wilt gebruiken met een willekeurig spelsysteem, mobiel apparaat of PC, moet je een vierpolige 3,5 mm-kabel krijgen.

Omdat Bluetooth en Xbox Wireless afzonderlijke vormen van connectiviteit zijn, kan de Arctis 9X audio van twee bronnen tegelijkertijd accepteren. Ik gebruikte de headset gelijktijdig met mijn telefoon via Bluetooth en een Xbox One via Xbox Wireless en ik kon naar muziek luisteren via de eerste, zelfs toen ik op de laatste speelde. Het betekent dat je kunt gamen terwijl je nog steeds een afzonderlijke verbinding met je telefoon hebt, waardoor je kunt genieten van aangepaste muziek soundtracks voor elk spel door het gewoon via je telefoon te spelen.

Als je een Bluetooth-verbinding gebruikt om de Arctis 9X op je PC aan te sluiten, zal je een aantal grote problemen met de microfoon ervaren. Testopnames in Audacity waren bezaaid met Bluetooth-artefacten waardoor mijn stem leek op een telefoongesprek met een slechte verbinding. Een testopname via de Xbox One Upload Studio klonk veel duidelijker en met minder Bluetooth-artefacten, wat aangeeft dat het probleem ligt in de Bluetooth-verbinding via Windows; gebruik de Xbox Wireless Adapter om verbinding te maken als je een fatsoenlijke geluidskwaliteit wilt.

Als je echter een Xbox Wireless Adapter gebruikt om de headset op je PC aan te sluiten, zal je merken dat de microfoon van de Arctis 9X uitstekend is. Testopnames via Xbox Wireless klonken helder en clean, zonder opname-artefacten. Het is vergelijkbaar met de microfoon op de SteelSeries Arctis Pro Wireless, een duurdere headset die zijn eigen speciale draadloze adapter gebruikt. Als je wegblijft van Bluetooth, zal de microfoon van de Arctis 9X goed werken voor het streamen en opnemen van commentaar.

Ik speelde verschillende games tijdens het testen van de headset, waaronder Forza Horizon 4. Het gebrul van motoren, van een Ford Focus tot een Subaru Impreza, klonk luid en agressief bij hoge volumeniveaus en de stem van het navigatiesysteem kwam duidelijk tot uiting . De verschillende auto’s zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden, waarbij de off-road rally van de Subaru veel hoger is dan het gegrom van de midrange van de Focus. De motoren bereiken niet behoorlijk laag genoeg om sterke bassen te produceren, maar de geluiden van wrak stukken van mijn onvermijdelijke crashes hebben veel laagfrequent stoten meegemaakt. Daarnaast heb ik de headset getest met Gears of War: Ultimate Edition en Call of Duty: Black Ops 4 met de Arctis 9X, ook via de Xbox One. Opnieuw waren de gebalanceerde audio en sterke middentonen en hoogtepunten van de headset helder en volledig, hoewel een relatief gebrek aan basrespons het geweer houdt in Gears of War en de geweerschoten in Black Ops 4 van het tonen van elke bloeiende kracht.

Voor muziek kan de Arctis 9X audio capabel hanteren, met een sterke balans, maar verwacht daar geen erg krachtige baservaring mee. Tracks van Bring Me The Horizon en Drake klonken geweldig. De diepe bas synthesizer-tonen en kick-drum hits hebben niet veel kracht achter zich en missen soms een tastbaar gevoel van laagfrequente respons. Het is luid en gebalanceerd, maar het probeert niet zo dicht mogelijk bij het sub-bass bereik te komen.

Summary
De SteelSeries Arctis 9X is een van de beste Xbox One-specifieke draadloze gaming headsets die momenteel beschikbaar is. Het ziet eruit en voelt aan als de uitstekende Arctis Pro Wireless, die ons al indruk heeft gemaakt met zijn stevige, comfortabele bouw- en audioprestaties. Het maakt direct verbinding met je Xbox One zonder adapter om een ​​USB-poort te gebruiken en kan tegelijkertijd via Bluetooth met je telefoon, tablet of computer worden verbonden. Het heeft niet de krachtigste bas, maar het gerammel is niet het belangrijkste deel van de game-ervaring en het heldere, gebalanceerde geluid is een meer dan de moeite waard compromis.
9.5
Super

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.