Home » Criterion Games werkt aan een nieuwe Need for Speed

Criterion Games werkt aan een nieuwe Need for Speed

De Burnout-ontwikkelaar werkt momenteel aan een nieuwe Need for Speed-game.

Criterion Games, bekend van de explosieve raceserie Burnout, mag de volgende Need for Speed ontwikkelen. De Zweedse studio Ghost Games die de laatste vier delen van de reeks verzorgde, mag voortaan enkel technische ondersteuning bieden. De nieuwe Need for Speed zou iet vroeger dan 2021 naar next-gen consoles komen.

Volgens EA was het moeilijk om een triple-A-studio op te richten in Gotenburg waar Ghost Games gevestigd is. Er zijn volgens EA niet genoeg werknemers in de regio te vinden om de studio optimaal te laten functioneren. Een groot deel van het team dat aan Need for Speed werkte, wordt nu overgeplaatst naar Criterion Games in Groot-Brittannië. Er verdwijnen ook zo’n 30 jobs bij Ghost Games.

Opvallend is dat Criterion Games al een tijdje geen racegames meer gemaakt heeft. De Britse studio bood vooral ondersteuning voor DICE bij de ontwikkeling van Star Wars Battlefront 2 en Battlefield V. De laatste Need for Speed-game van Criterion, was Need for Speed: Most Wanted. Al gelooft EA nog steeds in de studio:

“Met een uitgebreide achtergrond in het genre, een passie voor racing games en een visie voor wat wij kunnen creëren, zal Criterion de Need for Speed reeks naar de volgende generatie brengen.”

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.