Home » Review: Hunt: Showdown

Review: Hunt: Showdown

Hunt: Showdown is een competitief first-person PvP-spel met veel PvE-elementen. In deze recensie lees je hoe dat uitpakt.

Hunt: Showdown gooit jou samen met maximaal twee anderen als team in het moeras om op zoek te gaan naar de raarste wezens. Je bent je leven niet zeker in deze co-op battle royale game. Wat onze redactie van Hunt: Showdown vond zullen we in deze review nader toelichten.

Als battle royale games in jou straatje passen dan is Hunt: Showdown de perfectie game voor jou. Als je klaar bent met de standaard battle royale games dan is deze game zeker voor jou de moeite waard.

In Hunt: Showdown wordt met twee andere spelers gedropt in een moerasachtige wereld waar je niet alleen voor andere spelers moet oppassen maar zul je ook moeten oppassen voor de meest raarste wezens zoals zombies, spinnen en demonen.

Het battle royale genre is tegenwoordig niet meer weg te denken in de wereld van games. Met Fortnite en Apex Legends als aanvoerders word je doodgegooid met de arena’s waarin jij als enige over moet zien te blijven. Toch heeft dat ontwikkelaar Crytek niet afgeschrikt. Het tegenovergestelde daarentegen, want de studio heeft de battle royale fundering gepakt en daar een eigen lik verf overheen gesmeerd.

Het resultaat is een competitieve co-op horror survivalgame die je de stuipen op het lijf jaagt en daarbij helemaal zijn eigen ding doet. In Hunt Showdown kruip je in de huid van een premiejager oftewel een bounty hunter aan het einde van de negentiende eeuw. Hunt: Showdown laat je kennis maken met Allerlei doodenge monsters die de omgeving van Louisiana terroriseren en het is aan jou en je mede jagers om de boel wat meer begaanbaar te maken.

In kleine teams ga je apart op pad, probeer je de buit binnen te halen en veilig te ontsnappen. Jij bent alleen niet de enige die naar roem snakt, want andere spelers kunnen je omleggen en er zelf met de Zie daar het battle royale element dat in deze game is verwerkt.

In grote lijnen klinkt Hunt Showdown daarom als een hele interessante titel voor alle liefhebbers van tactische shooters en battle royale games. De besturing is erg lomp en je zult dus snel moeten reageren en schakelen om ervoor te zorgen dat jij dit gevecht samen met je teamgenoten overleefd.

Grafisch ziet de game er redelijk goed uit helaas is het grafisch niet te vergelijken met de hedendaagse AAA-games. De game lakt nog aan diverse content. Door middel van het spelen van matches kun je ingame currency verdienen van deze currency krijg je de mogelijkheid om nieuwe overlevers vrij te spelen of om je huidige overlevers up te graden.

Hunt: Showdown is zeker de moeite waard voor de battle royale fans of als je de huidige battle royale games zat bent.

Summary
De basis die Crytek met Hunt Showdown nu biedt aan spelers is de moeite waard voor iedereen die een co-op game zoekt of klaar is met de huidige battle royale games met een heerlijke originele horrortopping eroverheen is Hunt: Showdown zeker de moeite waard. Elke pot zit je op het puntje van je stoel, omdat je nooit zeker weet wie of wat je om de hoek tegen kan komen. Daarbij draagt het uiterlijk van zowel de maps als de monsters enorm bij aan die angstaanjagende sfeer.
Good
  • Elke match is en blijft spannend
  • In co-op op diverse wezens jagen
  • Omgevingen overtuigend neergezet
  • Fouten worden duidelijk keihard afgestraft
Bad
  • De game zal niet iedereen aanspreken
  • Lompe besturing
  • Te weinig content
8
Klasse
Gameplay - 8
Graphics - 8
Geluid - 8
Replay Value - 8

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.