Home » Review: Metro Redux (Switch)

Review: Metro Redux (Switch)

Metro Redux is eindelijk op de Switch en biedt een aantal klassieke FPS-ervaringen die op de draagbare console speelbaar zijn ​​met heel weinig problemen.

In 2010 maakte de Oekraïense ontwikkelaar 4A Games indruk op FPS-fans met iets anders. Metro 2033 speelt zich af in de donkere tunnels van het metrosysteem van Moskou en combineert FPS en survivalhorror om een ​​ongelooflijk gespannen spel te creëren. De game miste een beetje shine, maar degenen die de game toen hebben gespeeld, genoten van een unieke ervaring in zijn post-apocalyptische wereld. Tien jaar, twee sequels en twee remakes later, is die shine niet langer een issue en is de serie toegankelijker voor nieuwe fans dan ooit. Nu kunnen voor het eerst de eerste twee games onderweg worden gespeeld, aangezien 4A Games zelf Metro Redux naar de Switch heeft geport.

Zoals altijd speel je de rol van Artyom – een burger van een van de vele metrostations, die door omstandigheden buiten zijn macht in avontuur gaat. In de dystopische wereld zijn de wapens onbetrouwbaar en zijn de vijanden overvloedig. Of het nu gaat om plunderende mensen of torenhoge mutanten, munitie moet worden bewaard omdat er in de tunnels van Metro een tekort is.

Zelfs tien jaar later hebben zowel 2033 als Last Light een aantal zeer unieke mechanics die je gewoon niet in andere series ziet. De veel krachtigere kogels van militaire kwaliteit zijn zo waardevol dat ze werken als de valuta van de spellen, dus het is essentieel om te weten wanneer je zuinig met ze moet omgaan. Om naar de oppervlakte te gaan, moet je een gasmasker dragen en moeten de filters handmatig worden vervangen om te voorkomen dat de radioactieve lucht van de buitenruimtes wordt ingeademd. Met alle gevaren die de wilde wereld met zich meebrengt, moet je al je vaardigheden op het gebied van schieten, stealth en geldbeheer gebruiken om de lineaire niveaus van het spel te overleven.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze Switch-poorten van de Redux-versies van 2033 en Last Light zijn die in 2014 op PlayStation 4 en Xbox One zijn uitgebracht. Dit betekent dat beide games een paar selecteerbare moeilijkheidsgraden hebben voor degenen die meer munitie of meer uitdaging willen, zoals evenals enkele visuele, AI- en kwaliteit van leven verbeteringen.

4A-games heeft fantastisch werk geleverd met de port van deze games voor de switch. In zowel de docked- als de handheld-modus is de FPS vergrendeld op 30 met praktisch geen framerate-dips in zelfs de meest hectische gebieden. Je kunt zien dat de textures niet helemaal vergelijkbaar zijn met de andere versies van de games, maar vooral in de handheld-modus is het niet iets dat ik regelmatig opmerkte. Mijn enige probleem met het spel in de handheld is echter hoe donker alles is. De tunnels van Moskou zijn nauwelijks de best verlichte plaatsen, maar zelfs als de helderheid van het systeem volledig werd opgevoerd, was het niet ideaal om in een goed verlichte ruimte te spelen.

De Metro-spellen brachten me nu net zoveel gespannen plezier als bij de release. Sluipen langs gewapende bewakers terwijl je op een rustige nacht in bed ligt, is absoluut de beste manier om deze spellen te spelen. Als je voorbij de verlichtingsproblemen kunt komen, zul je veel nieuwe mechanics vinden om van te houden in de tunnels van Moskou.

Summary
Een zeer indrukwekkende port van twee games die 10 jaar later nog steeds anders aanvoelen. De verlichting is een probleem in de handheld-modus, maar docked is het een geweldige manier om de serie te spelen.
Good
  • Veel unieke mechanics, zelfs tien jaar later
  • Stabiele framerate
Bad
  • Beeld niet helder genoeg in de handheld
8
Klasse
Gameplay - 8
Graphics - 8
Replay Value - 8
Geluid - 8

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.