Home » Review: Anno History Collection

Review: Anno History Collection

De Anno History Collection brengt vier klassiekers van bouwspellen naar moderne computers.

Ik moet toegeven dat ik de Anno-serie leuk vind. Ik ben de strategieman hier, dat weten we, maar ik hou ook van simulatiespellen. Anno past altijd bij mij, een goede mix van beide genres en naarmate de serie vordert, zijn de glorie heroverd met de release van Anno 1800 van vorig jaar die de Anno 2205 van 2015 overtrof.

Als je een remaster verwacht die alle aspecten van de oudere games moderniseert, zul je teleurgesteld zijn. Het is letterlijk slechts een verzameling van vier oude spellen met een paar aanpassingen om ze op moderne machines te laten draaien, je in staat te stellen ze met grotere resoluties te spelen en je ze online te laten spelen. Het lijkt bijna oneerlijk om de games te beoordelen vanwege de beperkingen en ontwerpkeuzes alleen daar vanwege de leeftijd.

De gedachte was dat sommigen bijna perfect genoeg waren toen ze werden vrijgegeven. Nostalgie helpt ook. Teruggaan naar hen kan de roze getinte glazen enigszins kraken, vooral na het tegenkomen van moderne vooruitgang en gevoeligheden. Ik heb gemerkt dat wat ooit werd verwacht, zelfs geweldig, nu frustrerend en bijna onspeelbaar is als ik terugga om eerdere games te spelen.

De leeftijd van de games speelt een grote rol.. Een vreselijk onhandige gebruikersinterface en een algemeen gevoel van traagheid van het spel maken het bijna onspeelbaar. Anno is nooit de snelste van de serie geweest, maar de oudere games bewegen in een slakkentempo. Voordat ik verder ga vanaf 1602, kan ik niet verbergen dat het ontbreken van enige visuele verbetering geen impact heeft. Het is gewoon oud en tenzij je erin gaat en iets wilt dat eruit ziet, speelt en gewoon oud is, zul je het moeilijk hebben.

Als de leeftijd en problemen die daarbij horen Anno 1602 bijna onmogelijk maken om te spelen, hoe zit het dan met Anno 1503? Nou, het is zeker geavanceerder. De zijbalk is niet moeilijker te navigeren dan ’s werelds ergste doolhof, dus de bruikbaarheid is verbeterd. Sterker nog, toen ik het speelde, viel het me op hoe mooi de graphics eigenlijk zijn. Eerlijk gezegd geldt dat voor elke spel in de collectie, behalve 1602. De Anno-spellen zijn graphics heel goed verouderd. Functioneel gezien is 1503 nog steeds onhandig en een onhandige gebruikersinterface. De game is speelbaar en kan leuk zijn. Ik veronderstel dat, afhankelijk van de persoon, 1602 ook leuk zou kunnen zijn.

Dit is waar de beoordeling van de Anno History Collection een beetje positiever zal worden. Eerlijk gezegd, zowel Anno’s 1701 als 1404 zijn beide nog steeds geweldige en zeer speelbare spellen. Beide titels zijn ontwikkeld door Ubisoft Blue Byte, dezelfde studio die werkt aan de moderne nieuwkomers in de franchise. Die link naar moderne games in de serie is goed zichtbaar. De gebruikersinterface is niet veel veranderd in de afgelopen vijf games, de belangrijkste elementen bevinden zich allemaal ongeveer rond hetzelfde deel van het scherm en tonen dezelfde belangrijke elementen.

Dus ja, je zult merken dat de laatste twee games in de collectie gemakkelijker te besturen zijn en gewoon in het algemeen te spelen zijn. Een deel hiervan is mede te danken aan de snelheid van de spellen. De schepen voelen alsof ze sneller varen, het algemene tempo van bouwen, verzamelen en ontwikkelen van middelen voelt gewoon alsof ze een beetje tempo en momentum hebben. Dit wordt natuurlijk ook bepaald door de middelen op je eiland en hoe je persoonlijk ervoor kiest om je steden te ontwikkelen, maar ik geloof zeker dat de spellen sneller zijn.

Als dit slechts een verzameling is van vier oudere spellen die worden ondersteund door moderne systemen, zodat je ze online kunt spelen. Daarnaast bevat de History Collection een breed scala aan inhoud, enorme delen van missies, scenario’s en campagnes.

Dit is niet op dezelfde manier inhoud en een spel met een open wereld, een spel dat gewoon tijd en ruimtes probeert te vullen met verzamelobjecten en dezelfde oude repetitieve onzin. De vier games in de Anno History Collection bevatten elk stukje extra content dat ooit voor de games is ontwikkeld. Anno 1602 wordt geleverd met de uitbreiding ‘New Islands, New Adventures’, 1503 wordt geleverd met de uitbreiding ‘Treasures, Monsters and Pirates’, 1701 wordt geleverd met de ‘Sunken Dragons’-uitbreiding en 1404 wordt geleverd met’ Venice’-uitbreiding.

De Anno-serie bestaat al heel lang en dat komt omdat de games destijds goed waren, sommige nog steeds goed tot op de dag van vandaag. €40 voor vier zeer grote games, ook al zijn ze oud, klinkt niet als een slechte deal. Echter, wetende dat de enige wijzigingen die zijn aangebracht zijn om ondersteuning voor veel grotere resoluties mogelijk te maken en te repareren zodat je online kunt spelen, is het moeilijk om het niet op zijn minst een beetje negatief te bekijken, omdat je denkt dat ze goedkoper zouden kunnen zijn om hun leeftijd weer te geven en het feit dat dit geen remasters of remakes zijn.

Summary
Al met al is de Anno History Collection een vermakelijk collectie van historische Anno-titels. In tegenstelling tot andere heruitgaven die onlangs zijn uitgebracht, is dit geen remaster of remake, met de games die in hun oorspronkelijke glorie komen met een paar aanpassingen om moderne resoluties mogelijk te maken, de games soepel te laten verlopen en je in staat te stellen online te spelen . Is dat voldoende om de hoge prijs te rechtvaardigen? Dat staat ter discussie, evenals de waarde die je uit elk van de vier titels haalt, waarbij de leeftijd van de eerste twee echt zichtbaar is. De spellen uit de collectie zijn ook afzonderlijk van elkaar aan te schaffen. De spellen zijn goed en er is een enorme hoeveelheid aan inhoud. De collectie is een aanrader voor iedere liefhebber van strategie- en simulatiespellen.
Good
  • Ondersteuning voor moderne computers
  • Games kunnen afzonderlijk worden gekocht
  • Veel uren aan gameplezier
  • Een geweldige kijk op de geschiedenis en ontwikkeling van een van de grootste stedenbouwstrategie-franchises
Bad
  • De games die onaangetast zijn gebleven en kunnen voor sommige oud aanvoelen
7
Goed
Gameplay - 7
Graphics - 7
Replay Value - 7
Geluid - 7

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.