Home » Review: The Outer Worlds: Peril on Gorgon

Review: The Outer Worlds: Peril on Gorgon

Hoewel Outer Worlds: Peril on Gorgon niet veel nieuwe functies in de game introduceert, biedt het meer dan genoeg voor fans die terug willen keren naar deze prachtig vormgegeven wereld.

Sinds de release van The Outer Worlds, heb ik waarschijnlijk honderden games bekeken en gespeeld en niet één keer hebben ze het onmiddellijke effect op mij gehad dat The Outer Worlds deed. De aankondiging van DLC was genoeg om me in een genotsmoment te brengen. De gedachte om terug te keren naar de wereld van Spacers Choice, Parvati, Halcyon en corrupte bedrijfsleiders die je dierbaren een vergoeding vragen om te sterven en een spectaculair schietmechanisme vervulde me met alle opwinding die ik me kan voorstellen dat ontwikkelaars Obsidiian op hoopten. Verdomd bijna een jaar later en ik stap eindelijk weer eens voet op de Unreliable om mezelf eraan te herinneren waarom dit planet-hopping-avontuur zo geweldig geweldig is. En niet alleen dat, we hebben een geheel nieuwe wereld om te verkennen. Wat is precies het gevaar op Gorgon?

De eerste stop? Een afgehakte menselijke arm is naar je schip gestuurd met een mysterieuze boodschap eraan verbonden. Jij en de elite-crew die je tijdens je originele playthrough hebt opgebouwd, zijn niet wijzer waar het vandaan kwam, dus het avontuur begint opnieuw om de geheimen te ontdekken die de nieuwe planeet Gorgon moet ontdekken. Onmiddellijk verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Ik ben terug in The Outer Worlds en er ligt een menselijke arm op de tafel van de Unreliable en niemand weet hoe die daar terecht is gekomen. Dit is het soort DLC waar ik voor leef.

Gorgon voelt zich dan meteen thuis in het universum van de Outer Worlds. Het is, misschien niet verrassend, een dorre woestenij, verloren door de gevaren van een planeetbrede evacuatie nadat een spoiler-gevuld mysterie is ontdekt. Degenen die achterbleven werden aan hun lot overgelaten tegen een spervuur ​​van nieuwe, prachtig ontworpen monsters en plunderaars, die aasden op alles en iedereen die hun pad kruiste. Tot dusver dus Outer Worlds. Het is eerlijk om te zeggen dat deze hele DLC niet bepaald een deel van de primaire Outer Worlds-mechanica is, en Gorgon is een voorbeeld van ‘once again, with feeling’. Maar ik heb een jaar lang weinig anders willen dan ‘meer Buitenwerelden’, dus ik vind het prima.

Gelukkig zal dit gloednieuwe avontuur je verschillende keren door het Hyperion-zonnestelsel brengen, en het is een genot om de werelden opnieuw te ontdekken. Ik begon deze DLC helemaal aan het einde van mijn originele playthrough (nou ja, zo ver als ik kon voordat ik niet terug kon draaien), dat was oktober 2019, dus het is veilig om te zeggen dat het een minuut geleden is dat ik tegen het lijf liep personages en NPC’s die mijn 30+ uur durende playthrough van het basisspel zo leuk maakten. Zoals altijd kun je maar twee van je bemanningsleden kiezen om je te vergezellen op speurtochten, wat geen probleem was. De buitengewone Parvati is een voor de hand liggende metgezel op elke missie, hoewel het altijd een beetje lastiger is om slechts één van je bonte bemanning te kiezen.

Uiteindelijk bleef ik het grootste deel van mijn speeltijd bij Ellie, de combinatie van haar schietvaardigheid en, nou ja, Parvati’s humor en medeleven is genoeg voor mij om op elk moment een geweldige tijd te hebben. Er gaat niets boven Parvati’s speciale beweging ‘de-slechteriken-in-het-hoofd-met-een-hele-grote-sodding-hamer’, en het is altijd een plezier om het in actie te zien.

De punt-tot-punt-mysteries van The Outer Worlds houden me zo geïnvesteerd. Ik heb er enorm van genoten in het basisspel, en Peril on Gorgon is niet anders. Ja, er is veel terugtrappen en het verkennen van gebieden die je wel hebt schoongespoeld van quest-items en toch is er altijd iets dat je hebt gemist, vooral omdat je niet wist dat het er was totdat de game je vertelde dat het er was. Ja, dit is het soort mechanica dat misschien frustrerend is, maar Obsidian neemt de moeite om gebieden te verkennen waar je al bent geweest door een gezonde dosis humor en een doel aan elke verkenning toe te voegen. Je metgezellen zullen je natuurlijk overal volgen, inclusief locaties waar je niet heen mocht gaan en zullen hoe dan ook met je verdwalen.

Het maakt allemaal deel uit van het plezier en om de een of andere reden irriteer ik me nooit dat ik een verkeerde afslag heb genomen of dat ik dezelfde locaties opnieuw moet verkennen. Het komt zelden voor dat je geduld verliest als je verdwaalt, de indicator is voldoende om je in de algemene richting te houden, hoewel het aan jou is om de hoeken en gaten te vinden om je weg naar de missiebestemming te vinden.

Het verhaal zelf is leuk met vroege ‘mic-drop’-momenten die misschien niet zo moeilijk landen als het wil, hoewel het mysterie dat zich in de nasleep ervan begint te ontvouwen, is waarvoor je hier bent. Bepaalde beslissingen – die klassieke ‘je gaat iemand kwaad maken’, keuzes die de eerste game hardnekkig waren, zijn terug met wraak en hoewel ze uiteindelijk weinig gevolgen hebben, zijn er zeker elementen van elke beslissing die je het gevoel geven dat je een beetje een klootzak, wat er ook gebeurt. Toch balanceert de humor die zwaardere momenten, en nogmaals, het is leuk om Parvati op die momenten aan je zijde te hebben.

Terwijl ik door The Outer Worlds scheurde, begon ik me een beetje een God te voelen, omdat ik deze intense keuzes moest maken die enorme steden vol mensen zullen treffen of slechts een NPC die je goed hebt leren kennen. Dit soort keuzes in games blijven je meestal bij en Parvati brengt een niveau van menselijkheid terug in de procedure als je het gevoel hebt dat het een beetje van je af raakt.

Buiten het verhaal is er weinig nieuws toegevoegd aan de ervaring van The Outer Worlds. Zoals hierboven vermeld, is Peril on Gorgon veeleer een uitbreiding van het originele spel, in plaats van een proeftuin voor nieuwe mechanica of modi. Het is geweldig om de verhaal-DLC te zien die je meteen weer in de actie laat vallen en als je naar meer Outer Worlds hunkert, zul je niet teleurgesteld zijn, vooral als je een fan bent van het opbouwen van games. Er moet heel veel worden gelezen, of het nu via gesprekken is of via de gameterminals. Er is genoeg te ontdekken als je er dichtbij bent en je wat meer wilt weten over je omgeving of de mensen die vroeger in Gorgon woonden, er is gewoon ontzettend veel. Je weet al waar je aan begint als je al meer dan 30 uur diep in het spel zit,

Dat gezegd hebbende, aangezien Peril on Gorgon niet veel meer is dan een verlengstuk van The Outer Worlds, sleept het zeker over zijn meest gruwelijke misdaad – de laadschermen. Er is geen ontkomen aan, ze zijn schandalig. In die mate dat ik de DLC bijna uitschakelde en op een gegeven moment met iets anders begon. Natuurlijk, er is genoeg te laden en de laadschermen zijn altijd prachtig ontworpen en soms leuk om te lezen, maar als je ze eenmaal hebt gelezen, zit je nog steeds veel te lang te staren en te lezen. Ik had niet verwacht dat ze radicaal beter zouden zijn in deze DLC, omdat je nog steeds toegang hebt tot het hele zonnestelsel in het spel en het allemaal wat tijd nodig heeft om tot leven te komen, maar als de grootste klacht ) van het originele spel waren de laadtijden, waarom zou je het niet een bash geven en proberen ze een beetje op te voeren?

Het is niet eens in de buurt van een dealbreaker, en als je eenmaal terug bent in alles verloopt als een uurwerk, je duimen een beetje duizelen. Man, ik hoop dat The Outer Worlds de volgende generatie bereikt. Dus Peril on Gorgon is niets meer en niets minder meer The Outer Worlds. Als je in de DLC hebt geïnvesteerd, is de kans groot dat je meer van hetzelfde wilt, en gelukkig is dat precies wat je krijgt. De bonus is dat dit detective-mysterie heerlijk leuk en net zo boeiend is als de verhaalmissies in de basisspellen. Dit is gewoon weer een om in vast te komen zitten, zij het verlengd tot ongeveer acht uur.

Summary
Peril on Gorgon speelt het erg veilig, wat spelers die ernaar op zoek waren, kan frustreren om de formule te verwarren. Maar voor mensen zoals ik, die gewoon een reden wilden hebben om de controle over The Unreliable weer over te nemen en het over Halcion te scheuren, is dit precies wat je zoekt.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.