Home » Sony bevestigt opnieuw dat PS5 bij de lancering geen SSD-opslaguitbreiding ondersteunt

Sony bevestigt opnieuw dat PS5 bij de lancering geen SSD-opslaguitbreiding ondersteunt

Het gaat even duren voordat je het geheugen van de PlayStation 5 kunt gaan uitbreiden.

Met PS5 aan de horizon als een gigantische obelisk die misschien ook moeilijk onder je tv past, zijn de sluisdeuren nu open en blijft er nieuws over Sony’s next-gen console verschijnen, inclusief het officiële bericht dat SSD-opslaguitbreiding niet zal worden ondersteund bij de lancering.

PlayStation 5 zal bij de lancering een razendsnelle 825 GB solid-state drive bevatten en Sony heeft eerder bevestigd dat eigenaars die SSD-opslagruimte kunnen uitbreiden via de speciale interne M.2-sleuf van de console.

In een gesprek met The Verge heeft Sony echter een punt herhaald dat eerder dit jaar werd gemaakt door hoofd-PlayStation-systeemarchitect Mark Cerny, waarmee hij bevestigt dat de M.2-sleuf van PS5 zal worden uitgeschakeld op de dag van de lancering en dat deze niet zal worden geactiveerd voor spelers tot een “toekomstige update”. Ondersteuning voor externe USB-opslag, geschikt voor bijvoorbeeld PS4-titels, is vanaf de eerste dag beschikbaar.

The Verge merkt op dat Cerny een aantal vereisten stelde waaraan M.2 SSD’s zouden moeten voldoen om efficiënt met PlayStation 5 te kunnen werken – inclusief I / O-controllercompatibiliteit en de mogelijkheid om meer dan 5,5 GB / sec aan bandbreedte te leveren via een PCIe Gen4 verbinding – met de bronnen van de website die suggereren dat Sony nog niet is begonnen met het testen van de SSD-compatibiliteit.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.