Home » Review: Destiny 2: Beyond Light

Review: Destiny 2: Beyond Light

De meest indrukwekkende prestatie van Destiny: Beyond Light is hoe het zijn eerste stap naar een nieuw tijdperk neemt zonder een hele nieuwe game te zijn.

Beyond Light is geen nieuwe gouden eeuw voor de franchise zoals Destiny: The Taken King en Destiny 2: Forsaken waren. Beyond Light is iets anders. Het is meer Destiny, maar het betreedt actief een nieuwe generatie van krachten, prestaties en design. Het spel laadt sneller. De menu’s zijn vlotter. En de nieuwe tutorial-ervaring is eigenlijk handig voor nieuwe en terugkerende spelers.

Beyond Light komt het dichtst in de buurt van Destiny 3, en dat is prima. Zowel de eerste Destiny als Destiny 2 kregen grote uitbreidingen om hun problemen op te lossen, maar de meeste spelers staan ​​niet te popelen om te gaan. weer door die pijnen heen.

En dat is waar Beyond Light anders is. Het is een soft reboot van Destiny 2 zonder mensen in een nieuw spel te plaatsen, een waarin Bungie de cyclus mogelijk opnieuw zou kunnen beginnen. De nieuwe bevoegdheden en gebruikersinterface voelen aan als iets dat ik zou vinden in een echt vervolg. Maar Beyond Light omzeilt de valkuil van een volledig opnieuw opgestart vervolg door strategische, gerichte verbeteringen aan te brengen in plaats van ingrijpende verbeteringen.

Een van de nieuwer toevoegingen is Stasis. Dit is niet zoals de andere superkrachten in het arsenaal van een Guardian. Het gaat minder om het absoluut vernietigen van een paar vijanden en meer om het beheersen van veel van hen. Mijn Super-vaardigheid die normaal gesproken een enkele golf vijanden zou doden, kan in plaats daarvan twee golven bevriezen. Eenmaal bevroren, kan mijn Fireteam of ik die vijanden op een aantal verschillende manieren vernietigen.

Op het eerste gezicht is Stasis een indrukwekkend hulpmiddel. Maar als je in het unieke aanpassingsmenu van de power duikt, wordt het potentieel duidelijk. In tegenstelling tot de bekende krachten die met Destiny zijn gelanceerd, zijn de Stasis-vaardigheden niet van zelfsprekend. Ik kan verschillende “aspecten” gebruiken om mezelf wilde nieuwe mogelijkheden te geven.

Ik heb nog Stasis opstijgen voor meer dan een missie of twee sinds ik het. Stasis is het grote, nieuwe speeltje dat ik zou verwachten van een Destiny-vervolg, maar het komt in een uitbreiding. Het is meer strategisch dan de fundamentele krachten in Destiny, een dat vereist een beetje meer denkkracht. Als ik harder werk, kan ik meer gedaan krijgen met Stasis. Het zorgt ervoor dat ik niet terug wil naar de oudere subklassen, zelfs als Stasis niet optimaal is in welke activiteit ik ook doe.

In Beyond Light is Europa jouw speeltuin. Heel Europa is bedolven onder sneeuw. Het licht van de verre zon valt op het ijs en straalt om me heen. Als ik op mijn Sparrow spring, komt er een storm naar binnen en de wind blaast mijn Guardian uit koers. Door het dikke ijs en de wind om me heen zie ik alleen blauwe en rode lichten. Sommige zijn misschien bakens die me naar een bouwwerk leiden, maar de meeste zijn de ogen van mijn vijanden. Een enorm, gevallen kasteel leeft in de wolken van Europa. En een vervallen laboratorium zit onder het oppervlak. Het is meteen een van de coolste locaties die we in Destiny hebben gezien, vol geheimen en kleine details overal waar ik kijk, zoals de winderige ijspegels en verborgen Exo-lichamen.

De planeet is de thuisbasis van een van de interessantere verhalen die we hebben gezien in Destiny. Het verhaal van Destiny is redelijk goed geweest sinds het begin van Destiny 2, maar het verhaal van dat verhaal in de game ontbrak. Beyond Light haalt trucs tevoorschijn die Bungie een jaar geleden begon te gebruiken om het vertellen van verhalen te verrijken, zoals heel veel dialogen die niet worden gehinderd door te veel gigantische termen in het universum in een enkele zin. Beyond Light onderzoekt eenvoudige, interessante ideeën – de suggestie dat een ‘slechte’ kracht alleen slecht is omdat we het niet begrijpen, of dat een ‘goede’ kracht niet inherent goed is omdat het een geschenk aanbood – dat geïnvesteerde spelers en de interesse wekken van degenen die nooit iets om het complot gaven.

In Destiny 2: Beyond Light zijn er minder planeten om op te landen, minder raids en de ondergang van oude wapens dwingen spelers om hun nadering te heroverwegen. En hoewel alle nieuwe inhoud in Beyond Light een van de beste is die we tot nu toe hebben gezien, zijn de groeipijnen van een gekoppelde Destiny de grootste hindernissen van de uitbreiding.

Eerder dit jaar kondigde Bungie plannen aan om meer dan 100 wapens te laten verdwijnen, waardoor ze bij de meeste activiteiten in wezen onbruikbaar worden. Op basis van wat we tot nu toe hebben gespeeld, voegen zowel Destiny 2: Beyond Light als het bijbehorende seizoen, Season of the Hunt, slechts ongeveer 30 wapens toe aan de game. Dit creëert een beperkte hoeveelheid van bruikbare wapens voor alle spelers.

Na de lancering baart het gebrek aan inhoud van Destiny 2: Beyond Light enige bezorgdheid. Sinds Bungie onafhankelijk werd van Activision, zijn de twee uitgebrachte uitbreidingen (Shadowkeep en nu Beyond Light) gelanceerd met beperkte loot, wat betekent dat Bungie moeite heeft om watermerken te raken die het eenmaal heeft bereikt. Maar de lootproblemen van Beyond Light zijn frustraties, geen dodelijke ruzie voor de uitbreiding of de franchise.

Summary
Het beste van Beyond Light is dat het eruitziet en aanvoelt als een vervolg zonder dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Een nieuwe power set als deze had ik niet verwacht van een uitbreiding. Op die manier beantwoordt Beyond Light een vraag die me als fan ernstige twijfels opleverde: in hoeverre kan Bungie Destiny 2 veranderen zonder volledig naar een nieuwe game te gaan?
7.5
Goed

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.