Home » Review: Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – The Hinokami Chronicles

Review: Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – The Hinokami Chronicles

Kimetsu no Yaiba arriveert op de Nintendo Switch met een fantastische port.

Het is onduidelijk waarom het zo lang duurde voordat een videogame van Demon Slayer werd gemaakt, gezien hoe goed het de franchise is geworden. Het is zelfs nog onduidelijker waarom, toen een game eenmaal groen verlicht was, het zo lang duurde om zijn weg naar de Switch te vinden, vooral gezien hoe perfect het publiek van de anime en het systeem op elkaar lijken te passen. Maar nu, zes jaar na de eerste release van de manga, en bijna een jaar nadat het op elk ander systeem kwam, hebben we Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles, de eerste videogame van de nieuwste mediasensatie in Japan, op de Switch.

Dat extra jaar was misschien te vermijden, maar het is nu water onder de brug, vooral hoe goed de Switch-port van de game echt lijkt te zijn. Inhoudelijk wordt de Switch-versie  geleverd met de originele game, evenals alle content die ervoor is uitgebracht na de lancering. In termen van graphics en mechanics is dit een opmerkelijk goede overgang naar een veel zwakker systeem, waarbij de game er scherp uitziet en ongelooflijk goed draait. Inderdaad, weinig tot geen haperingen manifesteerden zich echt voor mij terwijl ik Demon Slayer aan het spelen was, en de grootste klacht die ik er vanuit technisch perspectief tegen zou hebben, zouden de laadtijden zijn, die te lang aanvoelen – lang genoeg om vaak de uitstekende flow die de gevechtsontmoetingen van het spel kunnen bereiken.

Laten we het even hebben over die gevechten. Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles is een 3D-arenafighter. En hoewel het geen game is die frame-perfecte inputs en lange combo’s van zijn spelers vereist, werkt het vechtsysteem hier redelijk goed. Het is gemakkelijk te begrijpen. Ze zien er badass uit en, in overeenstemming met de anime en manga, zien ze er ook nauwkeurig uit voor het verhaal dat ze vertellen.

En ja, er is een verhaal aanwezig, en het is geen verhaalmodus zoals je van de meeste vechters zou verwachten. Demon Slayer heeft een opmerkelijk volwaardige component voor één speler, met een verhaalmodus die het bronmateriaal getrouw volgt, verspreid over meerdere hoofdstukken die je door alle belangrijke plotbeats leiden, en een aantal goed ontworpen ontmoetingen die allemaal geweldig werk leveren om langzaam nieuwe spelers krijgen grip op hoe de mechanics van het spel werkt. Tegen de tijd dat je klaar bent met de niet al te uitgebreide verhaalmodus, ben je meer dan in staat om je staande te houden in de gevechtsmodi.

Die gevechtsmodi, die worden ontgrendeld nadat je de tutorials van de verhaalmodus hebt voltooid, zijn net als in elke ander vechtspel: je kiest je personages, kiest je arena en vecht het vervolgens uit. Het vechtsysteem is leuk genoeg om een ​​puur op vechten gerichte modus als deze te ondersteunen, hoewel Demon Slayer duidelijk niet de diepgang heeft die andere toegewijde vechtspellen kunnen hebben. Ondersteuning voor lokale en online multiplayer houdt deze gevechten ook leuk en boeiend – lang nadat je het plezier hebt uitgeput dat je kunt krijgen van het herhalen van gevechten tegen de computer, kan het simpelweg kunnen spelen tegen een andere menselijke tegenstander helpen om de tijd te verlengen dat je zal besteden met het spel.

Niet dat fans van de serie nog meer prikkels nodig hebben om echt meer tijd met de game door te brengen, want Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles is in veel opzichten een liefdesbrief aan het bronmateriaal, boordevol knikjes, referenties, en verzamelobjecten die de anime en manga oproepen, waarvan fans zeker een plezier zullen vinden om ermee bezig te zijn. De verhaalmodus duurt 8-10 uur, afhankelijk van hoeveel je ervoor kiest om de wereld en omgevingen te verkennen, en je zult er steeds naar terugkeren, evenals andere modi en inhoud in het spel, om meer punten te ontgrendelen die je kan vervolgens worden gebruikt om vechters, arena’s, profielfoto’s, muziek, citaten, beschimpingen en meer voor de veldslagen te ontgrendelen. Er is hier veel te bezichtigen- als je van Demon Slayer houdt, genoeg dat je waarschijnlijk wat tijd wilt vrijmaken om alles goed door te nemen.

En wat als je geen fan bent? Dat is waar de dingen hachelijk worden. Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles is echt leuk en goed ontworpen op zijn eigen verdiensten, met ook veel inhoud, maar het kan heel moeilijk zijn om erin te komen als je geen achtergrondkennis hebt van de anime of manga. Hoewel deze game ogenschijnlijk dezelfde verhaalelementen bevat, staan ​​ze niet op zichzelf en lijken ze bijna door de game te worden aangepast met de verwachting dat de speler volledige context van elders heeft om ze aan te vullen. Simpel gezegd, als je een nieuwkomer bent in Demon Slayer, voelt Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicleskan een beetje aan alsof je in het diepe wordt gegooid. Hoewel het verhaal minder op achtergrondkennis begint te vertrouwen naarmate het zijn inzet ontwikkelt, zou ik dit over het algemeen aan niemand aanraden als hun eerste toegang tot de franchise.

Het enige dat ik kan zeggen is dat de wereld van Demon Slayer fascinerend is, en deze game doet het recht genoeg dat ik me kan voorstellen dat het zelfs intrigerend is voor degenen die geen eerdere betrokkenheid bij het IP hebben gehad. Maar eerlijk gezegd zou ik zeggen dat dat meer de eer van de serie is dan van de game.

Als je geen fan bent en toch deze game gaat spelen, is het nog steeds een leuke tijd. De vechtpartijen zijn geweldig, de verkenning is meestal lineair maar lonend, de wereld die in het spel wordt weergegeven, is intrigerend en smeekt om meer bekendheid, de stemacteurs, muziek en graphics zijn allemaal geweldig, en er is heel veel inhoud om op te kauwen laars. En als je een fan bent? Het is moeilijk om je een betere videogame van het geliefde eigendom voor te stellen dan Demon Slayer, Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles slaagt hierin. Hopelijk luidt dit het begin in van nog veel meer games van hoge kwaliteit op basis van het komende IP.

Summary
Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles is een verrassend goed uitgevoerde port van een behoorlijk goede game. Gezien alles wat The Hinokami Chronicles uiteindelijk bereikt, luidt dit hopelijk het begin in van veel meer hoogwaardige games op basis van het komende IP.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: