Home » Review: Uncharted Legacy of Thieves Collection (PC)

Review: Uncharted Legacy of Thieves Collection (PC)

Sinds enkele jaren lijkt Sony de weg naar de PC gevonden te hebben. Nu is Nathan Drake aan de beurt.

Deze keer is het de beurt aan een franchise die nog niet eerder op pc te spelen was. Wij gingen alvast aan de slag met Uncharted Legacy of Thieves Collection pc-versie en hieronder kun je lezen of het de moeite waard is voor pc-gamers. De Uncharted Legacy of Thieves Collection verscheen in januari van dit jaar al voor PlayStation 5 en deze remaster van Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy lijkt zich vooral gericht te hebben op het grafische aspect en de mogelijkheden van de DualSense-controller.

Aangezien de gemiddelde PC krachtiger is dan een Playstation 5 is, blijft de vraag wat voor vernieuwing deze titel met zich mee brengt. In ieder geval ziet de PC-versie er een stuk mooier uit, de PC-versie is vooral meer gedetailleerder uit dat de huidige Playstation-versies. Vooral de verbeteringen aan de textures, modellen, schaduwen en reflecties, zorgen ervoor dat het niet veel mooier gaat worden dan de PlayStation-versies.

Qua besturing is het mogelijk om naast de muis en toetsenbord diverse controllers waaronder een Xbox controller. En dit werkt verbazingwekkend goed, uiteraard is het ook mogelijk om een DualSense-controller aan te sluiten. Naast de bovengenoemde controllers is het ook natuurlijk ook mogelijk om je muis en toestenbord te gebruiken. Hoewel dit prima werkt, kun je wel merken dat het spel ooit ontworpen is voor een controller en uiteindelijk greep ik dan ook weer terug naar die vorm van besturing. Het bedienen van de camera en schieten, voelde met de muis ongecontroleerd aan. Toch is het leuk dat je de mogelijkheid hebt, als je niet anders gewend bent.

Zoals ik al eerder aangaf ziet de game er grafisch ontzettend goed uit. Het enige minpuntje dat ik van deze game vond is de ontzettend lange laadtijden in sommigen situaties zit je minstens 5 tot 10 minuten te wachten voor je eindelijk kunt spelen.

Summary
Uncharted Legacy of Thieves Collection is ene uitstekende heruitgave geworden. Grafisch ziet de game er fantastisch uit. De gameplay is nog steeds van zijn ouds qua gevoel. Helaas de lange wachttijden van deze game zorgen soms voor ontzettend veel frustratie. Mocht je opzoek zijn naar een story-modus game dan raad ik deze zeker aan.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: