Home » Review: Destiny 2: Lightfall 

Review: Destiny 2: Lightfall 

Destiny 2 Lightfall breidt met succes een reeds fantastische game uit en vernieuwd deze.

Destiny 2: Lightfall is de vijfde grote uitbreiding van Destiny 2. Net als de eerdere uitbreidingen, met name Beyond Light en The Witch Queen, probeert Lightfall mechanics en vaardigheden toe te voegen en te herwerken. Hoewel Bungie in het verleden een of twee delen van het spel heeft gewijzigd, neemt Lightfall alles behalve vuurgevechten en geeft het een shot adrenaline. Lightfall is misschien niet zo gastvrij voor nieuwe spelers als eerdere uitbreidingen, maar het is een nieuwe start voor elke Guardian en ik heb genoten van elke seconde. Een aspect van Destiny waar ik altijd mee worstelde, waren mods en builds van subklassen. Voor degenen die nieuw zijn in deze nooit eindigende space shooter, was de game vóór Lightfall heel anders.

Voordat je een Guardian kunt min/maxen, moet je naar veel andere delen van het spel kijken; welke super past het beste bij de betreffende activiteit? Welke wapens ga je gebruiken? Welke mods heb je ontgrendeld van het seizoensartefact? Welk element was het pantserstuk dat je aan het modden was? Alle antwoorden op deze vragen zouden van moment tot moment veranderen, afhankelijk van de activiteit waar jij en je brandweerteam mee bezig waren.

Dit is nu niet het geval sinds Bungie load-outs en aanpassing van mods heeft geïntroduceerd. Bungie heeft in eerdere uitbreidingen op veel muren bezuinigd, te beginnen met mods. Nu zijn alle mods beschikbaar om te zien en te gebruiken zolang ze zijn ontgrendeld. Ze zijn niet langer specifiek voor pantserelementen; in feite heeft een pantser niet eens meer een element eraan vastgemaakt.

Dit maakt het mogelijk om build-crafting te maken die past bij jou en de subklasse die je kiest, versus het uitgeven van materialen of het slijpen van hoogwaardige uitrusting met het juiste element om de mods uit te voeren die je wilt. Ik heb een groot deel van mijn eerste keer opstarten besteed aan het doornemen en herwerken van mijn Guardian en vond het geweldig om te doen.

In het verleden heb ik nooit te veel tijd geïnvesteerd in welke mods ik wilde of zelfs maar om min/maxing gegeven vanwege hoe vaak mijn prioriteiten in het spel veranderen. Nu is het niet alleen meer lonend en gemakkelijker te begrijpen, maar met uitrustingen kun je snel schakelen tussen builds.

Hierdoor voelt al je tijd zinvol aan. Nu kunnen Guardians een Raid Solar-build, een Nightfall Stasis-build en een Strand Crucible-build maken en daartussen wisselen met een druk op de knop. En als je Strand eenmaal hebt gekocht, wil je het altijd met een druk op de knop klaar hebben staan.

De campagne van Lightfall begint wanneer we eindelijk de confrontatie aangaan met The Witness, de regisseur van de aanvankelijke ineenstorting vóór de gebeurtenissen in de originele Destiny-game. Het gevecht met The Witness heeft ons in conflict gebracht met The Witch Queen Savathûn en Rulk van de raid Vow of Disciples. Desalniettemin staan ​​we nu oog in oog, en om het te verslaan, moeten we naar een cyberpunkstad gaan.

Tijdens mijn speeltijd en het schrijven van deze recensie heb ik gemerkt dat sommige belangrijke beïnvloeders, voornamelijk degenen die zich bezighouden met overlevering, een hekel hebben aan het verhaal van Lightfall. Hoewel ze goede punten hebben, bekijk ik het verhaal vanuit een ander gezichtspunt.

Een groot deel van de campagne laat ons verdedigen en vechten samen met bondgenoten waar we heel weinig vanaf weten en waar we bijna geen verklaring voor hebben. Onze Guardian, Osiris en de Vanguard zijn echter ook nieuw voor deze informatie in de canon. Behalve de Neomuniains is er niemand om ons dingen uit te leggen.

Hoewel het soms moeilijk is om het volgende doel te volgen, stelt het Bungie in staat om het hele jaar door dingen te blijven vertellen en uitleggen met de nieuwe seizoenen. Hoe dan ook, er is genoeg voor onze Guardian om te begrijpen om in het gevecht te springen en mee te doen. Namelijk de terugkeer van Calus, de oorspronkelijke D2-raidbaas.

Degenen die de Leviathan Raid hebben voltooid, zullen zich herinneren dat Calus als raid-baas slechts een machine was. De echte Calus is ergens buiten het schip, ziek en stervende. Dit is niet langer het geval. In Lightfall wordt Calus verjongd als een discipel van The Witness en klaar om te gaan. Hoewel ik het einde niet wil bederven voor iedereen die zich afvraagt ​​of ze terug moeten springen in Ligfhtfall, is het einde allesbehalve anticlimax.

Er is veel waarvan Destiny aanneemt dat je weet dat je Lightfall en Season of the Defiance ingaat. Bijvoorbeeld de terugkeer van Mara Sov, de wankele relatie van Crow en Amanda Holliday, Mithrax Kell van House Light die een bondgenoot wordt, Osiris die Sagira verliest, en Caital, de keizerin van de cabal en de dochter van Calus, die toetreedt als bondgenoot. Season of the Defiance gaat verder waar het verhaal van Lightfall ophoudt thuis op aarde.

Het is moeilijk te zeggen hoe dit jaar zal eindigen in Lightfall. Met de rest van Season of the Defiance en seizoenen 21, 22 en 23 zal het verhaal ongetwijfeld draaien en draaien naarmate we The Final Shape naderen.

Maar met het absolute minimum van wat Lightfall ons te bieden heeft, kan ik gerust zeggen dat we niets minder hebben dan een uitstekend jaar en uitbreiding. Hoewel Lightfall je met meer vragen dan antwoorden achterlaat, ontbreekt de belofte om te leren over Neomuna en het uitgebreide Destiny-universum sinds de eerste lancering in Destiny. Zelden verrast een game van bijna tien jaar oud je nog steeds en laat je kanten van zichzelf zien waarvan je het bestaan ​​niet afwist.

Summary
Destiny 2: Lightfall is mijn favoriete toegang tot Destiny. Dit is een hele opgave met hoe geweldig uitbreidingen zoals The Taken King, Forsaken en The Witch Queen zijn geweest. Toch heeft Lightfall mijn verwachtingen in bijna alle opzichten overtroffen. De gameplay is nog leuker en vloeiender, de locatie is fris en nieuw, en hoewel het verhaal gaten heeft, ben ik verheugd om te horen hoe Bungie ze het komende jaar en verder vult. Lightfall is even fantastisch als mysterieus en ik geniet van elke minuut.
8.5
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: