Home » Review: Minecraft Legends

Review: Minecraft Legends

Minecraft Legends is een boeiende strategiegame die de Minecraft-wereld goed combineert met een gestroomlijnde RTS-structuur.

Mojang Studios is teruggekeerd naar de knutseltafel in een poging om Minecraft een gedurfde nieuwe richting in te sturen. Minecraft Legends is een real-time strategiespel in een open wereld waarin je middelen verzamelt, verdedigingswerken bouwt en schattige huurlingen oproept om de onschendbaarheid van het rijk te beschermen. In plaats van het vogelperspectief dat vaak voorkomt in strategiespellen, kiest Legends voor een personagegerichte weergave, waarbij je held door het landschap dwaalt op dynamische rijdieren, met het zwaard in de hand, middelen en legers gebruikt om facties van kwaadaardige Piglins te verdrijven, elk met gevechten eigenaardigheden te overwinnen. In theorie een overtuigend concept, maar deze unieke kijk op een iconische franchise kan vaak op gespannen voet staan ​​met zichzelf. Minecraft Legends voelt zich gevangen tussen de verwachte complexiteit van strategiespellen en het benaderbare merk van de franchise.

De eerste paar uur gameplay voelde als een ongemakkelijke eerste date met iemand die eigenlijk heel interessant is. Terwijl ik door de prachtige omgevingen galoppeerde, werd ik constant onderbroken door de adviseurs van het spel die me probeerden te schoenlepelen in specifieke taken, wat een deel van de glans wegnam van de onmiddellijk intrigerende wereld van Legends. Het voelde als een reeks valse starts, maar na het herhalen van dezelfde gameplay-lus en het doorstaan ​​van een epische tutorial-fase, laat Legends eindelijk je hand los, en hier begint het plezier.

De redelijk grote kaart van Legends staat vol met iconische Minecraft-beelden. Van roedels wolven die over de vlaktes dwalen tot schildpadden die in vijvers spetteren, de bovenwereld voelt organisch en gastvrij aan. Sfeervolle stukjes landschap, zoals de toepasselijk genaamde Bouncecaps, nodigden me uit om verticaal na te denken over verkenning terwijl ze mijn held de lucht in stuurden. Ik voelde me aangemoedigd om de grenzen van valschade te testen op zoek naar ongerepte gebieden, wat zorgde voor een aantal onverwachte vondsten en openlijke slapstick-mislukkingen.

In het hele rijk schakel je Piglin-bolwerken uit met combinaties van dodelijke bendes en verdedig je hulpeloze dorpen door muren en torens te bouwen, terwijl je je veroverde bases beschermt tegen willekeurige invallen. Verschillende defensieve en offensieve scenario’s dwongen me om mijn tactiek te ontwikkelen en mijn upgrades verstandig te kiezen in de Well of Fate, de thuisbasis van de held. De game dwingt je om te kiezen tussen extra mobs op het slagveld, meer opties voor structuren of extra middelen, zodat je je speelstijl kunt verfijnen naarmate je verder komt.

Traditionele Minecraft-mobs hebben een charmante make-over gehad in Legends. Waar een Creeper in het wild eerder koude rillingen over je rug heeft gestuurd, zijn het hier puppy-achtige underdogs met explosieve buien die je naar believen kunt gebruiken. Deze wending geldt ook voor zombies en skeletten: win hun vertrouwen door hun huizen te verdedigen tegen Piglin-aanvallen; ze zullen je helpen tegen de tirannieke vijanden die zich hun positie als de conventionele bedreigingen van het domein hebben toegeëigend.

Minecraft Legends slaagt erin spelers te betrekken bij het onderzoeken van de wereld door speciale mobs en gereedschappen te verbergen in het procedurele landschap. Toch kan het moeilijk zijn om je aanwezig en essentieel te laten voelen in het avontuur, voornamelijk vanwege de perspectiefverschuiving. Mijn held was op de grond, handmatig troepen oproepend en vechtend tegen slechteriken, maar het waren mijn metgezel-sprites, de Allays, die alle upgrades kregen, middelen verzamelden en structuren bouwden. Misschien verlang je ernaar om je handen vuiler te maken in een wereld die zo uitnodigend en interactief aanvoelt.

Deze ontkoppeling volgde me ook in de strijd waar ik, in plaats van me een kapitein te voelen die kastelen bestormde om het land te bevrijden, meestal toekeek hoe mijn leger structuren wegkwijnde terwijl ik alleen door de buitenwijken dwaalde. De meest boeiende momenten van Minecraft Legends komen wanneer je zij aan zij met je mobs vecht om een ​​Piglin-portaal te vernietigen, dus het voelt bijzonder leeglopen als het spel je dwingt om jezelf aan te vullen buiten de actie terwijl je troepen verder gaan zonder jou. Ik zie echter enig voordeel in deze non-conformistische systemen, aangezien Legends erin slaagt de tradities van strategiespellen te verdraaien op een manier die nieuwe spelers in het genre verwelkomt.

 

Summary
Minecraft Legends vecht om zijn avonturen in de open wereld te combineren met de fijne kneepjes van real-time strategie, een oorlog die soms afbreuk doet aan het algehele plezier dat je kunt hebben. Toch inspireren de prachtige omgevingen en slimme wereldbouw tot vertrouwde creativiteit die de groeipijnen goedmaakt. Waar andere strategiespellen een diepere complexiteit hebben, heeft Minecraft Legends hart en is het moeilijk om zijn charme te weerstaan. Mojangs eerste expeditie in dit genre houdt je hand soms te stevig vast. Maar wanneer de grip losser wordt, is er een levendige wereld van gevechtsuitdagingen om te ontdekken, waardoor het uiteindelijk een verleidelijke onderneming wordt.
7
Goed

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: