Home » Review: AOC Q24G2A

Review: AOC Q24G2A

De AOC Q24G2A is een compact gaming scherm met Indrukwekkende specificaties voor een scherpe prijs.

De AOC Q24G2A is een 23.8-inch gaming scherm met een resolutie van 2560 x 1440 (QHD), voorzien van Nvidia G-Sync, een IPS-paneel en verkrijgbaar voor slechts €229,-.

Specificaties

De AOC Q24G2A beschikt over enkele opvallende eigenschappen:

 • Schermdiagonaal: 23,8 inch
 • Paneel: LCD
 • LCD Paneel: IPS
 • Refreshrate: 165Hz
 • Beeldverhouding: 16:9
 • Video-ingangen: Display Port, HDMI
 • Resolutie: 2560×1440
 • Reactietijd: 1ms
 • G-Sync ondersteuning
 • Kijkhoek: 178°
 • Stroomverbruik: 34W

Compact Design

De AOC Q24G2A biedt een compact en handzaam ontwerp, ideaal voor gamers die beperkte ruimte hebben. Met een breedte van 527mm en een hoogte van 296mm is dit scherm een welkome aanvulling voor een bescheiden opstelling. De minimale hoogte van 166mm is instelbaar tot 130mm, en er is zelfs de optie om het scherm op te hangen aan de muur met een VESA 100mm beugel. Met zijn typische AOC design, zwart met rode accenten, biedt de Q24G2A een aantrekkelijk uiterlijk. Ondanks de plastic constructie blijft het strakke ontwerp behouden. De stevige voet en compacte randen zorgen voor stabiliteit en een eigentijdse uitstraling.

Audio en Game Mode

Met ingebouwde 2x 2.0 speakers, voorziet de AOC Q24G2A in audiobehoeften. Voor gamers zonder externe luidsprekers biedt dit scherm een meeslepend geluid. Bovendien beschikt het scherm over een “Game Mode”, waarmee vooraf ingestelde profielen en op maat gemaakte instellingen geselecteerd kunnen worden om de game-ervaring te optimaliseren.

Nvidia G-Sync

Voor gamers met een Nvidia grafische kaart biedt de AOC Q24G2A ondersteuning voor Nvidia G-Sync. Deze technologie synchroniseert de videokaart met het scherm, wat leidt tot verbeterde prestaties en een betere game-ervaring.

Gebruik

Het scherm beschikt over twee poorten: een Display Port voor de maximale 165Hz refresh rate en een HDMI-poort die tot 140Hz aankan. De prestaties van de AOC Q24G2A werden onder de loep genomen met een survival game, waarbij de indrukwekkende reactietijd van 1ms en de verfrissende 165Hz refresh rate merkbaar voordelen bieden. Dit maakt het scherm geschikt voor gamers die streven naar zowel prestaties als ruimte-efficiëntie. Wanneer men gebruik maakt van de HDMI-poort kan de maximale refresh rate van 165Hz nooit bereikt worden.

Summary
Kortom, de AOC Q24G2A is een compact gaming scherm dat aanzienlijke prestaties biedt voor een aantrekkelijke prijs van €229,-. Met indrukwekkende specificaties en het gemak van een compact ontwerp, is dit scherm een uitstekende keuze voor gamers die geen concessies willen doen aan kwaliteit en prestaties, zelfs in een beperkte ruimte.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: