Home » Review: Code Vein

Review: Code Vein

Code Vein combineert elementen van anime en Dark Souls. In deze recensie lees je hoe dit heeft uitgepakt.

Bandai Namco is geen onbekende voor duistere actie-RPG’s. Het stuurt gamers al jaren op hapklare missies in God Eater. Het is ook de uitgever geweest van Dark Souls van FromSoftware. Met Code Vein combineert het elementen van deze games tot een nieuw Soulslike-avontuur in een anime jasje. Hoewel dingen niet altijd perfect zijn, is het de combinatie die werkt.

We hebben bepaalde bovennatuurlijke ideeën over wat iemand zou kunnen veranderen in een vampier. In Code Vein is de oorsprong wetenschappelijker dan bovennatuurlijk. Er bestaan ​​in deze wereld wezens genaamd Revenants. Ieder was een mens die iets genaamd een BOR-parasiet in zijn hart had geïmplanteerd. Dit zou hen in staat stellen om voortdurend te doen herleven, waarbij ze mogelijk steeds meer van hun herinneringen verliezen. Ze zijn afhankelijk van bloed en bloedparels van specifieke bronnen. Als ze het niet krijgen, worden ze gek en worden ze meedogenloze monsters die bekend staan ​​als de Lost, een proces dat versneld wordt door het besmette miasma in te ademen dat door andere Lost om hen heen is uitgespuwd.

In Code Vein zit iedereen gevangen in een vervallen stad, omringd door een Gaol of the Mists die alle mensen, Revenants en Lost binnen houdt. Mensen zijn ellendig, met systemen om de weinige beschikbare Blood Beads te oogsten en mensen gevangen te houden voor hun bloed. Revenants vechten tegen elkaar en de Lost om hen heen. Bovendien lijkt de wereld steeds meer te verslechteren.

Gelukkig is de avatar van elke speler een soort god. Je kunt de verdorde Bloodsprings nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat ze weer beginnen met het geven van de live-giving Blood Beads. Je kunt gecorrumpeerde kristallen zuiveren die zijn achtergelaten door Revenants. Daarnaast kan je elke bloedcode gebruiken en toegang krijgen tot speciale geschenken die geen enkele andere Revenants tegelijkertijd kunnen gebruiken. Ook ben je toevallig gevallen in wat de enige groep Revenants lijkt te zijn die ook denkt dat mensen vrienden zijn, geen voedsel, en willen proberen een betere wereld te creëren. Het verhaal is misschien niet altijd boeiend, maar sommige party members groeien met je mee als je hun herinneringen ontgrendelt en ontdekt waarom ze apocalyptische vampiers zijn geworden.

Code Vein is het soort spel dat het gevoel heeft dat mensen willen genieten van een meer toegankelijke Soulslike. Soms heb je het gevoel dat je van Mistle naar Mistle rent op een plattegrond van de stad die groter wordt naarmate je nieuwe tegenstanders overwint. Als je je haast om een ​​vijand aan te vallen, stel je jezelf misschien op voor problemen, omdat je uithoudingsvermogen afneemt met wapenaanvallen en je uiteindelijk weerhoudt van het uitvoeren van je snelle combo’s. Als je weet wanneer je moet ontwijken, bewaken en pareren, blijf je in leven. Elke vijand, van de basismaker tot de extravagante baas, heeft zijn eigen gedrag om te leren en uit te buiten. Elke ruimte waar je doorheen gaat, kan een extra weg erdoorheen hebben, die je kunt zien aan je vorige voetstappen totdat je een Mistle bereikt die je helpt een kaart te openen.

Maar het heeft ook veel dingen die zijn ontworpen om u een voorsprong te geven. De munteenheid hier is Haze, die je krijgt door vijanden te verslaan, bepaalde items te gebruiken of apparatuur te verkopen. Het kan worden gebruikt om uw Revenant naar een hoger niveau te tillen, nieuwe passieve of actieve vaardigheden te ontgrendelen die zijn gekoppeld aan jouw bloedcode of om meer apparatuur en items te kopen. Het is relatief eenvoudig om te verdienen en het is aan jou om te beslissen hoe je het toepast om je formidabeler te maken.

De bovengenoemde bloedcodes zijn ook een enorme hulp. Dit zijn de klassen van Code Vein. De meeste Revenants hebben er een, maar omdat je een soort god bent, kunt je elke bloedcode gebruiken. Dit betekent dat je er een paar van de wereld ophaalt of dat je bondgenoten af ​​en toe die van jou met je delen. Je kunt er op elk moment tussen schakelen, elk heeft zijn eigen uitrusting die je kunt aanpassen, en je kunt in ze investeren om nieuwe vaardigheden te leren. Het beste van alles, als je bepaalde vijanden en Haze gebruikt of de klas daadwerkelijk uitrust en deze gebruikt, zul je uiteindelijk meer bekwaam worden in de vaardigheden en in staat zijn om ze te gebruiken wanneer je andere bloedcodes hebt, waardoor je in wezen je eigen klas kunt kiezen.

Al deze dingen kunnen heel goed samenkomen om Code Vein te beheersbaar voelen, zelfs als een nieuwe vijand afschrikwekkend kan lijken. Neem nou de tweede baas, the Butterfly of Delirium. Ten eerste is er een Mistle vlak in de buurt, waarmee je kunt sparen, een snel reispunt hebt en in de buurt kunt herrijzen als je toevallig sterft in het gevecht. Ten tweede, als je de hub opnieuw bezoekt voordat je deze baas uitdaagt, zal Coco de itemverkoper haar Mercury Blood Code met je delen – wat cruciaal is voor dit gevecht, omdat het een Venom Removal-vaardigheid heeft. De vlinder houdt ervan om jou en je bondgenoot te vergiftigen. De tijd nemen om deze vaardigheid te leren en te beheersen, geeft je een vaardigheid die misschien als vergif voor je groep kan weren als je het gebruikt wanneer niet vergiftigd, en zeker je toestand geneest als jullie twee vergiftigd zijn. Omdat Te Butterfly of Delirium graag wegvliegt en vervolgens inritst, je zou een van de spreuken van de Caster Blood Code kunnen beheersen om je schade te laten lijden, zelfs als het ver weg is. Het is een voorbeeld van hoe dingen gewoon werken.

Een van de dingen die echt helpt om Code Vein van andere Soulslike-titels te onderscheiden, is hoe het past bij de tradities van God Eater en probeert de NPC’s die deel uitmaken van je zaak een belangrijk onderdeel van je leven te maken. Je bent nooit alleen tijdens je missies, zelfs niet tijdens de kerkerduik. Iemand geeft altijd commentaar op je activiteiten en vecht aan je zijde.

Het helpt dat deze AI-metgezellen doorgaans competente metgezellen zijn die sympathieke achtergrondverhalen hebben. Als je gewond bent, kan je huidige partner een vaardigheid gebruiken om je te genezen of de vijand af te leiden, zodat je even een stapje terug kunt doen om jezelf te herstellen. Als je van voren aanvalt, vallen ze van achteren aan. Schokkend genoeg zul je zien dat sommigen van hen nauw betrokken waren bij de acties die ertoe leidden dat de wereld in zo’n vervallen en sombere staat verkeerde. Maar zelfs als je je afvraagt ​​over motivaties of vindt dat ze een beetje te brandschoon zijn, kun je niet anders dan je slecht voelen en willen dat ze gelukkig zijn.

Hoewel de concepten achter Code Vein goed zijn, zijn sommige ideeën niet goed uitgewerkt. Er kunnen enorme framerate drops plaatsvinden, om verschillende redenen bij het spelen op een PlayStation 4 Pro. Zo zou ik in een lift kunnen lopen en de frame rate dropt. Het kan ook gebeuren als een baas besluit om een van zijn standaardaanvallen te gebruiken.

Er waren ook momenten waarop ik voelde dat de AI voor sommige Code Vein-vijanden er niet was, als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn Revenant zou direct in het gezichtsveld van een actieve vijand zijn. Laten we zeggen dat ze ongeveer zes voet verwijderd is. De vijand merkt me nooit op. Het komt nooit in de buurt. Het staart me alleen maar aan tot ik een soort actie activeer. Dus eigenlijk, soms lijkt het alsof hun aanvallen door je heen snijden, zelfs als je denkt dat je hebt ontweken. Misschien realiseerde ik me niet waar de hitboxes waren of misschien was het spel dat een aantal problemen vertoonde, maar er waren momenten dat ik zeker wist dat ik ontweek, maar ik nam toch een hit.

Summary
Code Vein heeft het gevoel dat het het idee van gemeenschap en belangrijke AI's wil overnemen en wil combineren met de gameplay en ideeën die in Soulslikes gangbaar zijn. Het is een verhaallijn waarbij je wilt dat je om zijn personages geeft en tegelijkertijd je weg helpt vinden in een veeleisende wereld met doordachte gevechten. Er zijn een aantal technische haperingen onderweg, zoals frame rate drops en hits die landen, zelfs als je ontwijkt, maar ze zijn het soort problemen dat heel goed kan worden opgelost met patches. Voor nu is het een grotendeels succesvol experiment met enkele nieuwe ideeën.
Good
  • Met het Blood Code-systeem kun je kiezen uit verschillende klassen en movesets aanpassen
  • Er is een geweldige personagemaker
Bad
  • De framesnelheid kan tijdens sommige gevechten of in andere situaties dalen
8
Klasse
Gameplay - 8
Graphics - 8
Replay Value - 8
Geluid - 8

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.