Home » De draadloze controller van Stadia is tijdens de lancering niet draadloos voor het spelen op mobiel en PC

De draadloze controller van Stadia is tijdens de lancering niet draadloos voor het spelen op mobiel en PC

De “draadloze” controller van Google Stadie is toch niet helemaal zo draadloos als we eerder dachten.

Google heeft bevestigd dat de op maat gemaakte draadloze controller van Stadia bij de lancering alleen draadloos zal zijn voor gebruikers die via het Chromecast Ultra-apparaat op tv spelen. Iedereen die de gamestreamingdienst op PC of mobiel wil gebruiken, moet de controller via USB aangesluiten.

Toen Google in maart zijn Stadia-controller in eerste instantie onthulde, was een van de belangrijkste verkoopargumenten dat het via wifi rechtstreeks verbinding zou maken met de servers van Stadia, waardoor spelers tijdens een enkele spelsessie naadloos tussen apparaten konden schakelen.

Zoals hieronder echter kort werd opgemerkt in de nieuwe introductievideo van Google Stadia, is dat niet langer mogelijk op de dag van de lancering. Gebruikers die op pc en mobiel spelen, moeten nu de controller aansluiten via USB-C voordat ze hun spel hervatten. En omdat alle andere ondersteunde HID-compatibele controllers ook via USB via Chrome moeten zijn gekoppeld, klinkt het in eerste instantie volledig draadloos voor niet-Chromecast-Ultra platforms.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.