Home » Review: Pokémon Sword en Shield

Review: Pokémon Sword en Shield

Pokémon Sword en Shield leveren geweldige nieuwe pokémon om te verzamelen en een plezierig avontuur.

Bij elke nieuwe Pokémon-game komt een nieuwe set pokémon, nieuwe mechanics en een nieuwe regio om te ontdekken, en Sword en Shield zijn geen uitzondering. De levendige Galar-regio is een constant genot om te verkennen, te stimuleren en te belonen, verzamelen en vechten in gelijke mate, en grandioze gevechten voegen een spannende dimensie toe aan de vertrouwde Gym-formule om een ​​boeiend avontuur van begin tot einde te leveren. Maar het meest opvallend is dat Sword en Shield de vervelende en langdurige elementen uit eerdere games hebben gereduceerd om te versterken wat pokémon in de eerste plaats geweldig maakt. Dit is de meest evenwichtige die een Pokémon -game in lange tijd heeft gevoeld, en daarmee markeren Sword en Shield de beste nieuwe generatie Pokémon-games in jaren.

De spellen verspillen geen tijd om je een starter pokémon te krijgen en op weg om de kampioen te worden. Je kunt zelfs een deel van de hand vasthouden die je in vorige games zou krijgen, waaronder de “hoe van je een pokémon”-tutorial, die sinds 2001 Pokémon Crystal niet meer is gedaan; als je gewoon meteen een pokémon vangt, erkent het personage dat je zou hebben geleerd dat je in plaats daarvan al goed bent. Je kunt de nieuwe Wild Area bereiken, een open wereld vol met allerlei pokémon van alle niveaus, binnen een uur na het begin van je avontuur.

En de Wild Area is de show-stopfunctie van deze generatie. Pokémon zwerven door de velden en meren, veranderend met het weer van de dag. Ze duiken op als je voorbij loopt, en je kunt pokémon zelfs identificeren vanuit je directe gezichtslijn door hun kreten. Het is maar al te gemakkelijk om voor één bestemming te kiezen die alleen wordt afgeleid door een pokémon die je nog niet hebt gevangen, een item dat op de grond glinstert in de verte, of zelfs een geëvolueerde vorm van een pokémon waarvan je niet wist dat je dat kon vangen in het wild. Er is constant iets nieuws te doen of te ontdekken.

Zowel in de Wild Area als daarbuiten is de Galar-regio verbluffend. Locaties van industriële stadscentra tot glooiende heuvels in de kleuren groen en goud zijn levendig en mooi, en kleine details, zoals Wooloo die in een veld speelt, voegen veel charme toe. Het op het Verenigd Koninkrijk geïnspireerde motief omvat zowel afbrokkelende middeleeuwse kastelen als bloeiende voetbal geïnspireerde stadions, punkmuzikanten en chique snobs, hoewel Galar nog steeds verrassend is om te verkennen, niet zo dicht bij het thema als volledig voorspelbaar. Ik merkte zelfs dat ik vooruit ging naar de volgende stad in de hoop een boetiek te vinden met nieuwe kleding en accessoires, bovenop al het andere dat wacht om ontdekt te worden in elke locatie.

Je krijgt veel meer vrijheid om te verkennen dan in vorige generaties. Sword en Shield gaan zelfs verder dan Sun en Moon deden in het voorgoed verbannen van HM’s; je kunt snel naar locaties reizen die je eerder hebt bezocht, van buiten naar buiten, heel vroeg in het spel beginnen, en je hebt een fiets die later kan worden omgezet in een watervoertuig om Surf te vervangen. Alle andere wegversperringen, zoals bomen op je pad die je moet hakken of grote stenen die je met kracht moet verplaatsen, zijn overblijfselen uit het verleden. Er zijn nog steeds hooligans die je pad op bepaalde punten in het verhaal kunstmatig blokkeren, maar de werkelijke hindernissen voor beweging zijn volledig verdwenen.

Willekeurige ontmoetingen zijn ook verdwenen, en in plaats daarvan zie je pokémon door heel Galar zwerven – zelfs in de traditionele routes en grotten – waardoor het ene gebied van het volgende wordt onderscheiden. Er zijn een aantal pokémon die verborgen blijven in het hoge gras, aangegeven door een uitroepteken, maar je moet naar het ritselende gras rennen om het gevecht daadwerkelijk te starten, zodat je nooit helemaal verrast wordt. Sommige pokémon kunnen alleen op deze manier worden gevonden; dit moedigt je verder aan om elke omgeving grondig te verkennen terwijl je retourreizen pijnloos maakt, zonder constante onderbrekingen door wilde pokémon of stopt om Repels te gebruiken om ze weg te houden.

Voor wilde pokémon zijn gevechten trouw aan de gevestigde formule, maar voor grote gevechten verwijderen Sword en Shield Mega Evolution en Z-bewegingen ten gunste van een nieuwe gevechtswerktuigkundige, Dynamaxing, die een soort combinatie van de twee is en alleen kan worden geactiveerd op bepaalde locaties. Een Dynamaxed Pokemon groeit enorm en is over het algemeen sterker, en zijn bewegingen worden omgezet in superkrachtige gebaseerd op type. Het is veel bombastischer dan Mega Evolution of zelfs Z-bewegingen, maar functioneel gezien is het eenvoudiger – en dat is verfrissend. Na jarenlang gebruik van zowel Mega Evolution als Z-bewegingen in gevechten op hoog niveau, Dynamaxing is een welkome reset die ook aanvoelt als een natuurlijke evolutie van de steeds zwaarder wordende gevechtsmechanica van recente games. Elke pokémon kan ook Dynamax; je bent alleen beperkt door de locatie in plaats van een item, dus het is een flexibelere manier van vechten die werkt voor ontspannen en competitieve gevechten.

Dynamaxing is een vast onderdeel van de nieuwe Max Raids, waarin jij en drie andere mensen of NPC’s het opnemen tegen een gigantische pokémon op bepaalde locaties in de Wild Area. Raid Pokemon kan variëren van gewone, gemakkelijk te vangen pokémon tot degenen die ongelooflijk moeilijk te vinden zijn in het wild, maar hoe dan ook, de beloningen zijn fantastisch; het voltooien van een inval, zelfs als de pokémon ontsnapt en je er niet in slaagt om te vangen, levert je tal van zeldzame en belangrijke items op. Bovendien hebben de pokémon die je krijgt van invallen gegarandeerd een aantal perfecte statistieken, dus zelfs dubbele pokémon zijn het waard om weer te vangen.

Op de lagere niveaus zijn de raids vrij eenvoudig, en je zult waarschijnlijk geen problemen hebben om ze aan te gaan met alleen NPC’s op sleeptouw. Maar de invallen met vier en vijf sterren zijn uitdagend tot op het punt dat ik sommige zelfs niet kon voltooien zonder de hulp van andere menselijke spelers. Dit is een welkome moeilijkheidsgraad in de post-game en lokaal communiceren om een ​​raidgroep bij elkaar te krijgen is naadloos, alles wat je hoeft te doen is een oproep doen voor raidpartners (of mensen om mee te ruilen of vechten in het algemeen) , en spelers in de buurt krijgen een melding en kunnen via het sociale menu deelnemen. Het is een geweldig alternatief voor traditioneel competitief spel nadat je het spel hebt verslagen, en hoewel het bijdraagt ​​aan competitief vechten in zowel de itembeloningen als het kaliber van pokémon dat je vangt.

De nieuwe pokémon zelf zijn fantastisch als set. Nogal wat van hen lijken gericht op competitief spel, met vaardigheden en bewegingen die interessante strategieën inspireren. Galarian Weezing heeft bijvoorbeeld een vaardigheid die de vaardigheden van tegenstanders neutraliseert; omdat veel gevechtsstrategieën het gebruik van vaardigheden zoals Intimidate of Sand Stream omvatten om het slagveld in je voordeel op te zetten, kan Weezing een serieuze bedreiging zijn. Er zijn ook de esthetisch geneigde pokémon, zoals Corviknight of de schattige elektrische corgi Yamper, om verzamelaars te inspireren. Tijdens mijn reis was ik altijd blij om elke nieuwe pokémon en de Galarische vormen van oudere te ontdekken.

De Gyms zelf zijn een verfijning van de al lang bestaande formule waarin je door een doolhof zou moeten gaan of een kleine puzzel moet oplossen om de Gym Leader te bereiken. Evenzo hebben ze allemaal een Gym Challenge, maar ze variëren van het hoeden van Wooloo tot het concurreren met NPC-trainers om een pokémon te vangen, en dit voorkomt dat dingen oud worden. Dynamaxing combineert met anime-stijl drama om de Gym zelf ook behoorlijk opwindend te laten vechten, omdat je tegenstanders de neiging hebben om behoorlijk de show op te zetten wanneer ze het stadion betreden. Terwijl de Gym en andere verhaalgevechten grotendeels vrij eenvoudig zijn, nemen sommige van de latere wel meer nadenken.

Voor competitieve gevechten verminderen kleine maar significante tweelingen in de kwaliteit van leven de resterende toetredingsdrempels aanzienlijk. Er zijn nu items waarmee je de aard van een pokémon kunt veranderen, wat het belangrijkste ontbrekende stuk was om pokémon gevechtsklaar te krijgen zonder uren en uren vervelend fokken en soft-resetten. Je kunt ook twee pokémon van dezelfde soort samen in de Daycare laten en de ene kan Egg Moves aan de andere doorgeven, wat betekent dat je een pokémon niet opnieuw hoeft te fokken alleen omdat je bent vergeten een Egg Move erop te zetten of veranderd je strategie een beetje. De Battle Tower na de game bevat ook verhuurploegen meteen om je een aantal basisstrategieën voor te stellen, wat ook betekent dat je kunt beginnen met het beklimmen van de gelederen zonder te klauteren om een ​​eigen team samen te stellen.

Summary
Pokémon Sword en Shield zijn sterke eerste pogingen voor de volledige overgang van de serie naar consoles. Hoewel sommige frustraties het tegenhouden van de echte legendarische status, bewijst deze nieuwe generatie dat de Pokémon-franchise nog steeds geweldig is meer dan twee decennia na zijn debuut.
Good
  • Geweldig nieuwe pokémon
  • Fantastische nieuwe mechanics
  • Verbluffende omgevingen
Bad
  • De evoluties van de starters behoren tot de zwakste ontwerpen van het stel
8.5
Klasse
Gameplay - 8.5
Graphics - 8.5
Replay Value - 8.5
Geluid - 8.5

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.