Home » PlayStation 5 is honderd keer sneller dan de PlayStation 4

PlayStation 5 is honderd keer sneller dan de PlayStation 4

Volgens Sony is de PlayStation 5 zo’n honderd keer sneller dan de PlayStation 4.

Tijdens een recente bedrijfsstrategievergadering heeft Sony de verwerkingskracht van de PlayStation 5 gekwantificeerd, en met name hoe essentieel de solid-state harde schijf (SSD) van het systeem is voor de game-ervaring van het systeem.

Kenichiro Yoshida, president en CEO van Sony Corporation, zei via zijn presentatie: “Om het gevoel van onderdompeling in games verder te versterken, verwachten we niet alleen de resolutie, maar ook de snelheid van games te verbeteren. Bijvoorbeeld door een op maat ontworpen high‐ snelheid SSD, we zijn van plan om gegevensverwerkingssnelheden van games te realiseren die ongeveer 100 keer sneller zijn dan PS4. De laadtijden van games zouden veel korter moeten zijn en spelers zouden in een oogwenk door immense gamewerelden moeten kunnen bewegen. ”

Tijdens een technisch zware PlayStation 5-presentatie een paar maanden geleden beschreef systeemarchitect Mark Cerny het absolute belang van de SSD van de PS5, en liet zien hoe het niet alleen de laadtijden zou verbeteren, maar ontwikkelaars ook manieren zou geven om de lay-out van hun werelden te verbeteren en hoe spelers ervaren ze.

Van Sony en zijn partners wordt verwacht dat ze binnenkort meer details over PlayStation 5-games onthullen, dus hopelijk zullen we verder begrijpen hoe de SSD van het systeem en de verwerkingskracht games ten goede komen.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.