Home » Crash Bandicoot 4: It’s About Time officieel aangekondigd

Crash Bandicoot 4: It’s About Time officieel aangekondigd

Activision en Toys for Bob hebben Crash Bandicoot 4: It’s About Time officieel aangekondigd.

Het succes van de Crash Bandicoot-remaster van 2017 zorgde voor een wervelwind van opwinding die een beetje anders is dan we normaal gesproken in games zien. Het creëerde opwinding voor de serie, maar mensen wilden niet alleen een nieuwe Crash Bandicoot-game; ze wilden een nieuwe Crash Bandicoot-game die net als de oude PlayStation 1-games speelde. Dat is precies wat ontwikkelaar Toys for Bob levert met Crash Bandicoot 4: It’s About Time, een vervolg dat hopelijk zal voelen alsof het decennia geleden is gemaakt.

Het verhaal van Crash Bandicoot 4 verspilt geen tijd om de fouten van de serie te herstellen. Door de magie van tijdreizen is het grootste deel van het vervolg van Crash Bandicoot nooit gebeurd. Deze opvolging pakt direct na de gebeurtenissen van Crash Bandcioot op: Warped, het laatste deel dat Naughty Dog voor PlayStation 1 ontwikkelde, met Neo Cortex, Dr. N. Tropy en Uka Uka die vastzitten op een verre planeet. In een slimme verhaallijn heeft dit trio decennialang gewerkt aan een manier om het weefsel van de ruimte-tijd te verscheuren en terug te keren naar het verleden.

Trouw aan klassieke gameplay, Crash Bandicoot 4 is opgesplitst in korte levels met verschillende standpunten – sommige zijn side-scrolling, anderen hebben de camera geplaatst achter Crash of Coco, en een paar revisiteren dat iconische Indiana Jones “achtervolgen” moment van de sprint naar het scherm om te voorkomen dat wordt verpletterd door iets groots (in dit geval een tyrannosaurussen rex). In elk level heeft de speler de taak om over kuilen te springen, door kratten te spinnen om mango’s op te slokken, en te doen wat ze kunnen om de krachten van Cortex uit te schakelen of te vermijden. Na Naughty Dog’s push om nieuwe locomotiettrucs te leveren in elk vervolg, geeft ontwikkelaar Toys for Bob de bandicoots de mogelijkheid om de rails te slijpen, de muur te laten lopen en het touw te laten schommelen.

Cortex is ook een speelbaar personage in specifieke levels die speciaal voor hem zijn ontworpen. Je vindt deze levels verspreid over de dimensionale kaart. Cortex kan niet springen zoals de bandicoots, maar kan snel naar voren springen en andere apparaten gebruiken om hem onderweg te helpen. Andere personages zijn ook bespeelbaar, maar ze worden pas onthuld als ze dichter bij de lancering zijn.

Een andere nieuwe rimpel staat in het middelpunt van de maskers. In het verleden gebruikte Crash Aku-Aku-maskers als bescherming. Als hij drie van hen verzamelde in een level, kon hij onoverwinnelijk worden voor een korte periode van tijd. in Crash Bandicoot 4, zullen de spelers in twee nieuwe Quantum maskers genaamd Ika-Ika en Kupuna-Wa, beide omgaan met de tijd manipulatie.

“In de klassieke spellen, als je eenmaal een Nitro krat aanraakt, ga je dood,” zegt Paul Yan, Toys voor Bob’s chef creative officer en co-studio hoofd. “Met behulp van het Kupuna-Wa-masker is ze in staat om de dingen zo te vertragen dat je een Nitro-krat kunt aanraken en aan de explosie kunt ontsnappen. De speler zal strategisch moeten zijn om te bepalen wanneer hij die kracht moet gebruiken om langs die kratten te komen.”

Yan zei ook dat de spelers opnieuw worden geduwd om elke krat ter wereld te vernietigen (inclusief TNT en Nitro) om een juweel te ontgrendelen. Er zullen deze keer meer edelstenen zijn, evenals geheimen om op te graven.

De schaal van de bazen is een gebied waar Toys for Bob veel groter gaat dan de originele spellen, zowel in termen van de grootte van de vijanden als de gameplay die gebruikt wordt om ze neer te halen. “We wilden deze uitdagingen gigantisch maken,” voegt Yan eraan toe. “De bazen in het verleden waren nogal kort en bondig. We wilden nieuwe lagen en moeilijkheidsgraden toevoegen en de kleine dingen die we doen om de zwakke plekken van de bazen uit te puzzelen. We willen dat je grotere afstanden aflegt om die doelen te bereiken.”

Toys for Bob creëert Crash Bandicoot 4: It’s About Time als een liefdesbrief voor de fans van de oude spellen. Alle dingen waaruit de oorspronkelijke trilogie bestond zijn geanalyseerd, afgebroken en uitgebreid. Toys for Bob ontwikkelt dit spannende vervolg voor PlayStation 4 en Xbox One. Op de vraag of de game ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X kon reizen, aarzelde Yan even en zei hij: “Daar hebben we het in de toekomst nog wel over, maar voorlopig is het alleen nog maar PlayStation 4 en Xbox One. We hoeven niet lang te wachten om terug te keren naar de jaren negentig, want Activision en Toys for Bob kijken uit naar een release date van 2 oktober voor Crash Bandicoot 4.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.