Home » Civilization 6-update voegt drie nieuwe eenheden, twee nieuwe kaarten en meer toe

Civilization 6-update voegt drie nieuwe eenheden, twee nieuwe kaarten en meer toe

Firaxis heeft de laatste gratis game-update van Civilization 6 “van het seizoen” uitgelicht.

Op de kaart krijgen spelers de kans om zich een weg te banen over nieuwe Mediterrane en Huge True Start-kaarten, en die zullen worden vergezeld door drie nieuwe eenheden die door alle beschavingen kunnen worden gebruikt: de Line Infantry, Man-At-Arms en de Trebuchet.

Firaxis zegt dat het opnieuw is onderzocht en de sterkte van de eenheden “over de hele linie” heeft aangepast om de nieuwste eenheden het gevoel te geven dat ze “behoorlijk zware upgrades” zijn, en AI is ook aangepast om ervoor te zorgen dat beschavingen beter gebruik maken van marine-eenheden. Dit, zo hoopt het, zal “de inzet voor reizen op volle zee verhogen” en meer interessante keuzes opleveren rond marineproductie en oorlogsvoering.

Misschien komt de belangrijkste opname echter in de vorm van het balanceren van veranderingen in tal van bestaande beschavingen, dus ze spelen goed met nieuwere toevoegingen.

Spanje kan nu bijvoorbeeld vloten en armada’s vormen met mercantilisme en meer goud, geloof en productie ontvangen van handelsroutes – met extra boosts afkomstig van handelsroutes tussen meerdere continenten. Bovendien zullen Spaanse steden buiten het thuiscontinent een verhoogde productie ontvangen in de richting van districten en een gratis bouwer wanneer ze worden opgericht.

Mapuche zal ondertussen extra cultuur-, productie- en gevechtservaring opdoen voor alle eenheden die zijn opgeleid in steden met een gevestigde gouverneur, en dat aantal zal aanzienlijk toenemen als de stad niet door de beschaving zou worden gesticht. Bovendien krijgen alle steden binnen negen tegels van een Mapuche-gouverneursstad extra loyaliteit per beurt richting Mapuche. Bovendien is Lautaro’s gevechtsbonus nu van toepassing op gratis steden en beschavingen in een gouden eeuw, en de laatsten verliezen nog meer loyaliteit wanneer een van hun steden wordt verslagen door Mapuche.

De volgende is Khmer, die bonusgeloof per bevolking en bonusvoorzieningen voor steden met aquaducten, extra voedsel voor boerderijen naast een aquaduct en extra geloof zal toekennen wanneer ze grenzen aan een heilige plaats. Tweaks aan Khmer’s leider Jayavarman betekenen dat, naast de gebruikelijke voordelen, heilige plaatsen naast riviertegels ook een grote aangrenzende bonus krijgen.

Wereldwijd huppelt nog verder, Canada’s leidercapaciteiten bieden nu hogere opbrengsten voor mijnen, kampen, houtmolens en boerderijen op sneeuw en toendra-tegels – waardoor ze beter zijn dan andere terreinsoorten voor de beschaving – en mounties zijn nu goedkoper om te bouwen, hebben een extra gevechtskracht en extra kosten voor het nationale park.

Onder de “vele” andere beschavingen die de evenwichtsbehandeling krijgen, zijn Georgië en China (die na voltooiing van een wereldwonder een willekeurige inspiratie uit het tijdperk van dat wonder zullen ontvangen), met de volledige lijst die zal worden gedeeld in de patch-notes van de update.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.