Home » De Fantasy Console is de nieuwste rage

De Fantasy Console is de nieuwste rage

De afgelopen weken zagen wij op de redactie regelmatig Fantasy Consoles verschijnen. Zijn de Fantasy Consoles  de nieuwste opkomende rage?

Nog nooit iets gehoord over Fantasy Consoles? Dat zou inderdaad kunnen. Fantasy Consoles zijn al sinds 2017 op de markt maar sinds een paar weken is dit concept uitgeroeid tot een compleet nieuwe rage.

Wat is een Fantasy Console?
Een Fantasy Console is als een gewone console, maar zonder het ongemak van echte hardware. Het is vergelijkbaar met een retro-game-emulator, maar voor een console dat nooit heeft bestaan. Dit leid tot een heel genre van game-ontwikkelingssoftware met strikte beperkingen en lo-fi geluid, muziek en graphics. Het is niet zo dat je een Fantasy Console kunt gebruiken als een emulator om oudere games zoals SNES games op te kunnen draaien.

Fantasy Consoles worden meestal gebundeld met game development tools. Oftewel de meeste Fantasy Consoles zijn een console en enige ineen. De learning curve voor Fantasy Consoles is makkelijk. De meeste Fantasy Consoles draaien op de LUA scripting code. Deze code heeft een snelle learning curve. Op steam verschijnen de afgelopen weken diverse games die speciaal gemaakt zijn voor Fantasy Consoles.

Er zijn diverse Fantasy Consoles de grootste en de bekenste is op dit moment PICO 8. Deze console is voor 15 dollar omgerekend €12.99 aan te schaffen via Humble Bundle.

Ik heb deze console deze week aangeschaft en ik moet toegeven dat het geen miskoop is. Ik ben zeer tevreden over deze console. Met sommigen consoles zoals de Pico 8 kun je games exporteren als een PNG cartridge. Deze cartridge kun je inladen in je Fantasy Console en zou je de game kunnen spelen.

Demakes
Een demake is een remake van diverse andere grote titels waaronder van Doom, Zelda, StarFox, Spelunky, Wolfenstein en nog veel maar. Echter, zijn deze demakes wel gelimiteerd tot de hardware die je tot je beschikking hebt.

Voor beginnende game developers
De Pico 8 is ideaal voor beginnende game developers, want zij kunnen hiermee leren hoe je games zou kunnen maken. Diverse scholen beginnen op moment van spreken ook al gebruik te maken van diverse Fantasy Consoles, waaronder bijvoorbeeld: de PICO 8, Pixel Vision 8 en TIC-80. Klik hier om een uitgebreider overzicht te zien.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over me aankoop en zal ik het vaker gaan hebben over Fantasy consoles. Daarnaast denk ik ook dat deze zogeheten Fantasy Consoles potentieel kunnen zijn in de nabije toekomst.

Wil jij Pico 8 gratis uit proberen dan kan dat als je hier klikt en vervolgens op de play button klikt.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.