Home » Preview: Rogue Lords

Preview: Rogue Lords

Rogue Lords is een nieuwe tactische horror-RPG met bovennatuurlijke monsters uit stedelijke legendes en klassieke horrorfictie.

In deze duistere, turn-based roguelike speel je de slechterik die probeert de wereld te veroveren en wraak te nemen op de krachten van het goede onder leiding van de zogenaamde Demon Hunters.

De game is opgedeeld in hoofdstukken die je moet voltooien om het boeiende verhaal verder te brengen. Je begint met het creëren van een team van drie discipelen. Elke discipel heeft zijn unieke vaardigheden en rol in het feest, dus je zult de beste synergieën moeten vinden om gevechten gemakkelijker te maken.

De game gebruikt een turn-based vechtsysteem waarbij je partij als eerste optreedt op basis van het aantal “actiepunten” dat je hebt. De vaardigheden van discipelen kosten ergens tussen de nul en drie actiepunten en als ze eenmaal zijn gebruikt, moeten ze worden opgeladen voordat je ze weer kunt gebruiken. Je begint met vijf actiepunten, maar dit aantal kan worden verhoogd door artefacten die je tijdens je avontuur tegenkomt.

Je discipelen en de vijanden die je bevecht hebben twee balken die gezondheid en geest vertegenwoordigen. Sommige vaardigheden richten fysieke schade aan, terwijl andere geestelijke schade aanrichten. Omdat deze vaak niet gelijk zijn, is het het beste om de vaardigheden te gebruiken die de kortere balk van de vijand uitputten, wat HP of SP kan zijn. Het is hetzelfde mechanisme dat Iratus: Lord of the Dead ongeveer twee jaar geleden introduceerde.

Een andere interessante aanpassing aan de roguelike-formule is de toevoeging van het cheat-systeem. Omdat je de duivel bent, kun je Diabolic Essence gebruiken om de uitkomst van gebeurtenissen te beïnvloeden, buffs van vijanden te stelen of debuffs van je discipelen over te dragen aan vijandelijke troepen. Elk van deze acties kan worden betaald met Diabolic Essence, die alleen kan worden aangevuld met zogenaamde Styx-fonteinen.

Naast de typische Darkest Dungeon-achtige gevechten, introduceert Rogue Lords ‘evenementen’ die de statistieken van je discipelen zouden moeten verhogen of ze zelfs zouden moeten belonen met krachtige artefacten. Het is een leuke bijkomstigheid die Rogue Lords onderscheidt van andere titels in hetzelfde genre.

Er zit een zekere diepte in de vaardighedenboom in Rogue Lords, aangezien sommige ervan twee of drie keer kunnen worden geüpgraded voor meer verwoestende effecten. Elke keer dat je een vijand bevecht, kun je je beloning kiezen: terreureffect in een aantal nachten, een of meer vaardigheden, een aantal zielen. De eerste zal positieve effecten hebben voor je bende boosdoeners op bepaalde punten op de kaart, die worden geactiveerd zodra je op de bestemming aankomt.

De tweede beloning ligt voor de hand, maar ik wil eraan toevoegen dat om een ​​vaardigheid in Rogue Lords te upgraden, je deze drie keer moet bezitten. Omdat je aan het begin van het spel beperkte vaardigheidsslots krijgt, kan het wat moeilijker zijn om te beslissen welke het waard zijn.

Ten slotte beloont de derde optie je met een vast aantal zielen, de in-game valuta die wordt gebruikt om vaardigheden, artefacten of upgradevaardigheden te kopen. Dit kan alleen worden gedaan door magere hein, je vaste winkel gedurende de hele campagne.

Maps in Rogue Lords worden steeds gegenereerd, maar je kunt je route kiezen op basis van je behoeften. Soms moet je een Styx-fontein bezoeken om je duivelse essentie aan te vullen, of misschien wil je vaardigheden kopen of upgraden bij Magere Hein. Net als in Slay the Spire kun je alleen vooruit, dus als je eenmaal een bepaalde route hebt gekozen, kun je niet meer terug.

Visueel is Rogue Lords best oké, maar ik werd weggeblazen door de voice-acting, het is verbazingwekkend goed.

Rogue Lords wordt een geweldige instapper in het roguelike-genre. Alle toevoegingen aan een toch al traditionele formule voelen goed doordacht en buitengewoon leuk aan. Ik weet niet zeker hoe goed de game in balans is, maar ik had wat moeite totdat ik begreep hoe sommige van de nieuwe gameplay-mechanics werken.

Het meeslepende verhaal en de verbluffende voice-acting zijn ook aspecten die volgens mij enorm zullen bijdragen aan de onderdompeling. Ik kan niet wachten om hier meer van te spelen wanneer de game in het najaar van 2021 wordt gelanceerd op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.